محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1842729671
روابط ایران و هند در آستانه شکوفایی
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران:
روابط ایران و هند در آستانه شکوفایی
مدت زیادی است که ایران دسترسی خود از راه خشکی و دریا به افغانستان، آسیای مرکزی و حتی تا هند را توسعه داده است. از آنجایی که حمل و نقل کالا از طریق پاکستان، یک گزینه مناسب برای هند به شمار نمیرود، هندیها برای ایجاد یک مسیر تجاری جایگزین به منطقه، بسیار مشتاق هستند.
به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران، پایگاه تحلیلی "المانیتور" در مقالهای به قلم "سامیتا نریانان کاتی" مینویسد: تقریبا یک دهه پس از آنکه ایران، هند و افغانستان در خصوص توسعه یک مسیر ترانزیتی که افغانستان را به بندر تازه در حال توسعه چابهار ایران، متصل میکرد، به توافق رسیدند، این پروژه کار خود را آغاز کرد. افغانها به تازگی اعلام کردند که پیشنویس این تفاهمنامه حملونقل جادهای کالاها، نهایی شده و به زودی، شاید تا ماه آینده برای امضای این کشورها آماده گردد.
*** هند مشتاق ایجاد یک مسیر جایگزین در منطقه
این رویداد، به روابط دوجانبه ایران و هند، که از سال 2005، به طرز قابل توجهی کاهش یافته، انگیزه تازهای میبخشد. در بین دلایلی که موجب کمرنگ شدن این روابط شده است، میتوان به محدودیتهای اقتصادی ناشی از تحریمهای اعمال شده بر ایران و همچنین تعدیل سیاستهای خود هند پس از ازسرگیری روابطش با آمریکا اشاره کرد.
مدت زیادی است که ایران، دسترسی خود از راه خشکی و دریا به افغانستان، آسیای مرکزی و حتی تا هند را توسعه داده است. از آنجایی که حمل و نقل کالا از طریق پاکستان، یک گزینه مناسب برای هند به شمار نمیرود، هندیها برای ایجاد یک مسیر تجاری جایگزین به منطقه، بسیار مشتاق هستند. در عین حال، مسیر استراتژیک دیگر، کریدور بین المللی حمل و نقل شمال به جنوب است که توسط هند، ایران، عمان و روسیه برای اتصال مسیرهای تجاری از اقیانوس هند به اروپا و روسیه، و راه ایران، آسیای مرکزی و قفقاز، توسعه پیدا کرده است.
*** استقبال افغانستان از ایجاد یک ارتباط دریایی مستقیم از بندر چابهار
به این ترتیب هند به ارزش بالای اقتصادی و راهبردی بندر چابهار پی برده است. این بندر که در ساحل مکران در استان سیستان و بلوچستان واقع شده، نه تنها اولین بندر آبهای عمیق ایران به شمار میرود، بلکه تنها بندر ایران است که در کرانه اقیانوس هند قرار دارد. چابهار در 72 کیلومتری غرب بندر آبهای عمیق گوادر در پاکستان قرار دارد که به کمک چینیها ساخته شده است.
در حال حاضر ایرانیها با کمک هند، این بندر را از طریق جادهای به شهر مرزی زرنج افغانستان متصل کردهاند و افغانها مشتاقانه برای قطع وابستگی خود به پاکستان، از فرصت پیش آمده برای افزایش داد و ستد با هند، از طریق ایران و با ایجاد یک ارتباط دریایی مستقیم از بندر چابهار، استقبال کردهاند.
*** اجلاس جنبش عدم تعهد، به گفت و گوهای سه جانبه ایران، هند و افغانستان شتاب بخشید
برای هند، اجرای این پروژه ترانزیتی، طولانی و هزینهبر بوده است. پس از گذشت 10 سال روند کندی که حاصل تاخیر هر دو طرف ایرانی و هندی بوده است، در اوت 2012، و در حاشیه اجلاس جنبش عدم تعهد در تهران، وقتی که هر سه کشور توافق کردند که برای سرعت بخشیدن به این روند، یک گروه کاری مشترک تشکیل دهند، گفت و گوهای سه جانبه شتاب زیادی به خود گرفت.
دهلی نو تاکنون نزدیک به 100 میلیون دلار برای ارتقای امکانات موجود در چابهار اختصاص داده است و 135 میلیون دلار دیگر نیز برای ساخت جادهای 200 کیلومتری از دلارام در غرب افغانستان، به شهر مرزی زرنج هزینه کرده است که از سال 2009 قابل بهرهبرداری بوده است. علاوه براین، برنامههای دیگری نیز برای ساخت یک راهآهن 900 کیلومتری موازی از منطقه آهن خیزحاجی گک واقع در ولایت مرکزی بامیان به بندر چابهار وجود دارد؛ هرچند که پروژه استخراج معدن فعلا متوقف شده است.
*** با دور زدن دوبی، هزینههای حمل و نقل کالا برای تمام کشورهای دست اندرکار، کاهش پیدا خواهد کرد
علاوه براین، در اوایل امسال، مقامات هندی، برای ایجاد یک خط حمل و نقل دریایی مستقیم از بندر چابهار به بنادر هند، تمایل خود را ابراز کرده اند تا از این طریق دوبی را دور زده و هزینههای حمل و نقل کالا برای تمام کشورهای دست اندرکار، کاهش پیدا کند. «دی.پی سریواستاوا» سفیر هند در ایران، در دیداری با عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی ایران، سرمایه اولیه مورد نیاز برای ساخت یک ترمینال کانتینر جهت تسهیل این پروژه را 147 میلیون دلار برآورد کرد.
درحالیکه این توافقنامه رسمی حمل و نقل جادهای به مراحل پایانی خود نزدیک میشود، به نظر میرسد که هند برخلاف گذشته، در این بازی موفق خواهد شد. با این حال، با در نظر گرفتن انتخابات پیش رو در هند، ادامه این حرکت تازه، به دولت بعدی دهلی نو بستگی خواهد داشت. تا کمتر از یک ماه، رهبر هند تغییر پیدا خواهد کرد. احتمال زیادی وجود دارد که سکان دولت بعدی هند را حزب اصلی مخالف، یعنی حزب ناسیونالیست هندو (BJP) که یکی از دوستان قدیمی ایران به شمار میرود، بر عهده بگیرد.
*** رهبر احتمالی جدید هند، از منتقدان شدید غرب و آمریکا و از هواداران مشتاق منطقه گرایی به شمار میرود
در سال 2003، در طول دیدار محمد خاتمی، رئیسجمهور وقت ایران از هند، دولت حاکم (BJP) به رهبری «اتل بیهاری واجپایی»، نخستوزیر هند، با امضای یک «همکاری راهبردی»، برای توسعه بندر چابهار، پیشقدم شد. جالب اینجاست، حسن روحانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و رئیسجمهور کنونی ایران، کسی بود که از جانب ایران، مسئولیت اداره بسیاری از این گفت و گوها را برعهده داشت.
«نارندرا مودی»، کاندیدای حزب ناسیونالیست هندو (BJP)، فردی که احتمال میرود در انتخابات پیش رو پیروز باشد، همچنان منتقد غرب، به ویژه آمریکا به شمار میرود و یکی از هواداران مشتاق منطقهگرایی است.
*** پس از سه دهه انتظار، یک توافقنامه سه جانبه ترانزیتی، میتواند نشانه خوبی از تنظیم مجدد روابط باشد
سال 2014، برای هند و همسایه ایران، یعنی افغانستان، سالی پر از چالش خواهد بود. از نگرانیهای معمول این کشورها، میتوان به تحولات امنیتی در افغانستان و همزمان با خروج نیروهای نظامی خارجی و نگرانیهای روزافزون در خصوص تشکیلات تروریستی در پاکستان، اشاره کرد. تقویت روابط اقتصادی و تجاری افغانستان از طریق اتصال این کشور محصور در خشکی، به اقیانوس هند و فراتر از آن، گامی ضروری به سمت تضمین ثبات در منطقه به شمار میرود.
در نهایت، این روزها بدون در نظر گرفتن اینکه چه کسی رهبر بعدی هند خواهد شد، یک خواسته روزافزون از جامعه راهبردی هند وجود دارد که مصرانه از دولت بعدی میخواهد تا تعاملات خود را با ایران در اولویتهای خود قرار دهد و برای فعالسازی مجدد روابط راهبردی و اقتصادی، از فرصتها به وجود آمده استفاده کند.
با وجودی که توافقنامه موقت هستهای بین ایران و غرب، قادر نیست که بلافاصله به نگرانیهای مربوط به انرژی پایان دهد، اما هند از نزدیک حوادث را زیر نظر دارد و امیدوار است که روابطش با ایران، در میان مدت، اصطکاک بیشتری پیدا کند. پس از سه دهه انتظار، یک توافقنامه سه جانبه ترانزیتی، میتواند نشانه خوبی از تنظیم مجدد روابط باشد.
انتهای پیام/
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۵:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 74]
صفحات پیشنهادی
کتاب ˈروابط ایران و هند در دوره معاصرˈ رونمایی شد
کتاب روابط ایران و هند در دوره معاصر رونمایی شد دهلی نو - ایرنا - کتاب روابط ایران و هند در دوره معاصر روز پنجشنبه طی مراسمی با حضور شخصیت های فرهنگی دو کشور در شهر حیدرآباد مرکز ایالت آندراپرادش در شرق هند رونمایی شد به گزارش ایرنا دراین مراسم که در محل مرکز مطالعات اقیانکتاب ˈروابط ایران و هند در دوره معاصرˈ رونمایی شد
کتاب روابط ایران و هند در دوره معاصر رونمایی شد دهلی نو - ایرنا - کتاب روابط ایران و هند در دوره معاصر روز پنجشنبه طی مراسمی با حضور شخصیت های فرهنگی دو کشور در شهر حیدرآباد مرکز ایالت آندراپرادش در شرق هند رونمایی شد به گزارش ایرنا دراین مراسم که در محل مرکز مطالعات اقیانروابط تجاری ایران و هند گسترش می یابد- ورود تجار ایرانی به دهلی نو
روابط تجاری ایران و هند گسترش می یابد- ورود تجار ایرانی به دهلی نو دهلی نو - ایرنا - هیاتی از تجار و بازرگانان ایرانی با هدف گسترش مناسبات تجاری با هندوستان سفری را به این کشور جنوب آسیا آغاز کردند به گزارش ایرنا این هیات شامل 20 نفر از تجار و بازرگانان استان خراسان شمالی که درنوع نگاه نامزدهای انتخابات هند نسبت به ایران/ حزب حاکم سنتاً روابط بهتری با ایران دارد
بین الملل آسیا اقیانوسیه در گفتگو با مهر عنوان شد نوع نگاه نامزدهای انتخابات هند نسبت به ایران حزب حاکم سنتاً روابط بهتری با ایران دارد پیرمحمد ملازهی کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با خبرگزاری مهر ضمن تشریح نوع مناسبات نامزدهای هندی در قبال ایران پاکستان و چین تاکید کرد سیاستروحانی:روابط نزدیک و برادرانه دو کشور باید روز به روز گسترش یابد/علی اف:برخی دوستی ایران و آذربایجان را نمی خو
سیاسی دولت مشروح مذاکرات سران ایران و آذربایجان روحانی روابط نزدیک و برادرانه دو کشور باید روز به روز گسترش یابد علی اف برخی دوستی ایران و آذربایجان را نمی خواهند روسای جمهور ایران و آذربایجان در دیدار با یکدیگر ضمن تشریح اشتراکات و ظرفیت های موجود میان دو کشور در راستای توسعهمعاون وزیر اقتصاد: ایران برای ارتقای روابط اقتصادی با هند هیچ محدودیتی ندارد
معاون وزیر اقتصاد ایران برای ارتقای روابط اقتصادی با هند هیچ محدودیتی ندارد تهران - ایرنا - معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به چگونگی گسترش فعالیتهای شرکتهای خدمات فنی و مهندسی با یکدیگر و نحوه تامین مالی آنها گفت جمهوری اسلامی ایران برای ارتقا روابط اقتصادی با هندوسسرآمد دشت لاله های واژگون جهان درآستانه شکوفایی/ دعوت برای مشاهده بهشت ایران در اردیبهشت
استانها جنوب چهارمحال و بختیاری گزارش مهر سرآمد دشت لاله های واژگون جهان درآستانه شکوفایی دعوت برای مشاهده بهشت ایران در اردیبهشت شهرکرد - خبرگزاری مهر لاله های واژگون استان چهارمحال و بختیاری در شهرستان کوهرنگ در آستانه شکوفایی هستند و بهشت زیبای ایران در مرتفع ترین نقطهآمادگی ایران برای کمک به بهبود روابط دو کره/نقش منفی آمریکا در گسترش تروریسم در منطقه
سیاسی مجلس در دیدار بروجردی با وزیرخارجه کره جنوبی مطرح شد آمادگی ایران برای کمک به بهبود روابط دو کره نقش منفی آمریکا در گسترش تروریسم در منطقه رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت ایران آمادگی دارد به بهبود روابط دو کره که در دهههای گذشته به دلیل بحران تیره شده است کمک کند بهرئیسجمهور: روابط اقتصادی ایران با اتحادیه اروپا متحول میشود
چهارشنبه ۳ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۲۰ ۰۰ رئیسجمهور سیاست دولت تدبیر و امید را توسعه روابط با کشورهای دوست و تنشزدایی در عرصه بینالمللی دانست و گفت حل و فصل مسائل منطقهای و جهانی تنها در سایه همکاری مشترک میان کشورها بدست میآید به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسروحانی: روابط اقتصادی ایران با اتحادیه اروپا متحول می شود
روحانی روابط اقتصادی ایران با اتحادیه اروپا متحول می شودتاریخ انتشار چهارشنبه ۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۹ ۵۰ رییسجمهوری در دیدار وزیرامور خارجه لتونی سیاست دولت یازدهم را توسعه روابط با کشورهای دوست و تنشزدایی در عرصه بینالمللی دانست و گفت حل و فصل مسایل منطقه&zبزرگترین حریف آرژانتین، خودش است سابلا: آماده نباشیم، ایران، بوسنی و نیجریه برایمان زهردار خواهند شد/ مسی جان
بزرگترین حریف آرژانتین خودش استسابلا آماده نباشیم ایران بوسنی و نیجریه برایمان زهردار خواهند شد مسی جانشین نداردسرمربی تیم فوتبال آرژانتین گفت بزرگترین حریف آرژانتین خودش است و لیونل مسی ستارهای محسوب میشود که جانشین ندارد به گزارش خبرگزاری فارس آلخاندرو سابلا در گفتسفیر پاکستان در ایران بر روابط نزدیک و صمیمانه دو کشور تاکید کرد
سفیر پاکستان در ایران بر روابط نزدیک و صمیمانه دو کشور تاکید کرد تهران- ایرنا- سفیر پاکستان در جمهوری اسلامی ایران گفت تهران و اسلام آباد از روابط نزدیک و صمیمانه ای برخوردارند که بر مبنای تاریخی دینی و فرهنگی مستحکم استوار است به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا نورمحمد جادمانی عصشکوفایی اقتصادایران با پیادهسازی اقتصادمقاومتی/ دولت همه جانبه از ابلاغیه رهبری دفاع میکند
اقتصادی اقتصاد کلان جهانگیری اعلام کرد شکوفایی اقتصادایران با پیادهسازی اقتصادمقاومتی دولت همه جانبه از ابلاغیه رهبری دفاع میکند معاون اول رئیس جمهور از سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی به عنوان گامی در جهت مقاوم سازی اقتصاد کشور یاد کرد و گفت دولت یازدهم نسبت به اجرای این سیآمادگی ایران برای گسترش روابط دفاعی با جمهوری آذربایجان
سهشنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۱ ۲۸ در دیدار وزیر دفاع جمهوری آذربایجان با سرلشکر سیدحسن فیروزآبادی بر ضرورت گسترش روابط دو کشور ایران و آذربایجان تاکید شد به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا سرلشکر فیروزآبادی در حاشیه ملاقات وزیر دفاع آذربایجان در جمع خبرنگاراچراغ سبز عبدالله عبدالله ،علاقمند گسترش روابط با ایران هستم
چراغ سبز عبدالله عبدالله علاقمند گسترش روابط با ایران هستم سیاست > دیپلماسی - تسنیم نوشت کاندیدای پیشتاز انتخابات ریاست جمهوری افغانستان با تاکید بر علاقمندیاش بر حفظ تداوم و گسترش روابط با ایران در تمام عرصهها گفت امیدوارم ایران و افغانستان به الگویايران و هند در زمینه حملونقل هوايي همکاری میکنند
به منظور توسعه ارتباطات بينالمللي سازمان هواپيمايي ايران و هند در زمینه حملونقل هوايي همکاری میکنند مديركل دفتر حقوقي و امور بين الملل سازمان هواپيمايي كشوري گفت در راستاي ارتقا تعاملات هوانوردي با كشورهاي بزرگ و تاثيرگذار منطقهاي و بين المللي همكاريهاي حمل و نقل هواييکمک های دولت ایران به پناهندگان خارجی بسیار بیشتر از مجامع جهانی است
سمنان کمک های دولت ایران به پناهندگان خارجی بسیار بیشتر از مجامع جهانی است رییس کشوری سازمان پناهندگی نروژ کمک های دولت و ملت ایران به آوارگان خارجی در سه دهه اخیر بسیار مهم و تاثیر گذار بوده است به گزارش باشگاه خبرنگاران سمنان رییس کشوری سازمان پناهندگی نروژ در حاشیه-
گوناگون
پربازدیدترینها