واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: دو ميليون ماهي در فاضلاب مسكوني غرق شدند!
باز هم تخلفات زيست محيطي، فاجعه زيست محيطي ديگري را رقم زد. تخلف از اصول زندگي شهري و تمرد از قوانين زيست محيطي اين بار سبب مرگ 2 ميليون قطعه ماهي شد. انگار در اين دور تسلسل مخرب بايد هر روز منتظر فاجعهاي به مراتب بزرگتر و البته بدتر از پيش باشيم.
باز هم تخلفات زيست محيطي، فاجعه زيست محيطي ديگري را رقم زد. تخلف از اصول زندگي شهري و تمرد از قوانين زيست محيطي اين بار سبب مرگ 2 ميليون قطعه ماهي شد. انگار در اين دور تسلسل مخرب بايد هر روز منتظر فاجعهاي به مراتب بزرگتر و البته بدتر از پيش باشيم. سهم ديروز اين تخريب هم نابودي و اضمحلال 30 تن ماهي پرورشي در سد فشافويه شهرستان اسلامشهر بود.
مهندس محسن شوكتي، رئيس اداره محيط زيست شهرستان ري روز گذشته از مرگ حدود 2 ميليون قطعه ماهي در سد فشافويه در پي رهاسازي فاضلاب خام يك شهرك مسكوني خبر داد و به «ايسنا» گفته است: برابر اطلاعات دريافتي طي چند روز گذشته بيش از 30 تن ماهي در سد فشافويه شهرستان اسلامشهر به دليل ورود فاضلاب خام شهرك واوان تلف شدند. وي با اشاره به اينكه از بهمن ماه سال گذشته مكاتبهاي با اداره كل محيط زيست استان تهران در خصوص ورود فاضلاب خام شهرك مسكوني واوان به سد فشافويه صورت گرفت، افزود: اين شهرك پيش از اين فاضلاب خام را با كانال آبي مخلوط و پس از آن وارد درياچه شهرك سينمايي دفاع مقدس و سپس سد فشافويه ميكرد كه اخيراً با قطع اين كانال آب، فاضلاب خام به طور مستقيم وارد اين سد شد كه باعث افزايش شديد آلودگي و ايجاد فاجعه زيستمحيطي در منطقه شده است. شوكتي با تأكيد بر اينكه شهرك مسكوني «واوان» بايد مجهز به سيستم تصفيه فاضلاب باشد از همين رو شركت آب و فاضلاب منطقه حدود 60 درصد احداث تصفيه فاضلاب اين شهرك را به پيش برد اما پس از آن به دليل آنچه كه نداشتن بودجه عنوان كردهاند، كار را متوقف كرده است. رئيس اداره محيطزيست شهرستان ري با بيان اينكه در سد فشافويه پرورش كپورماهيان، آمور، ماهي آزاد، سيلور و... انجام ميشود، گفت: متأسفانه تا روز سهشنبه حدود 2 ميليون قطعه ماهي مرده از اين سد جمعآوري شده است از سوي ديگر كل سد كه وسعتي حدود 200 هكتار دارد به شدت آلوده شده است و آب آن ديگر قابل استفاده نيست.
وي با اشاره به اينكه سد فشافويه براي آب آشاميدني دام، كشاورزي و پرورش ماهي مورد استفاده قرار ميگيرد، افزود: در عين حال چاههاي آب شرب هم در اطراف اين سد وجود دارد كه قطعاً آلودگي آب اين سد ميتواند بر آب شرب اين منطقه تأثير منفي بگذارد.
معضلي به نام پسماند
يكي از بزرگترين چالشهايي كه سازمان حفاظت محيطزيست با آن مواجه است، معضل پسماند است. اين معضل در سه حوزه عمده محيطزيست شهري، محيطزيست دريايي و محيطزيست طبيعي اين سازمان را به شدت درگير كرده است، اما بخشي كه منظور نظر اين نوشتار است، پسماندهايي است كه به طرق مختلف و غالباً از طريق فاضلاب به آب رودها، درياها و سدها ورود پيدا ميكند و منشأ آلودگيهاي بسياري ميشود كه به گونهاي بسيار جدي سلامت جامعه را به مخاطره انداخته است؛ چرا كه در حال حاضر آلودگي آبهاي درياي خزر از طريق فاضلاب خانهها و اماكن ساحلي اين سازمان را با مشكلات عديدهاي روبهرو ساخته است. بر اين اساس، پروين فرشچي، معاونت جديد محيطزيست دريايي سازمان محيطزيست روز 28 فروردينماه طي گفتوگويي كه با خبرگزاري فارس داشته است، از ورود 100 درصدي فاضلاب خانههاي ساحلي به آبهاي درياي خزر خبر داده است. در خصوص آلودگي ميكروبي آبزيان و تأثير سوء اين فرآيند بر زنجيره غذايي مردم هشدار داده است.
در بخشي از گزارش اجتماعي روزنامه جوان كه در تاريخ 29 فروردينماه به چاپ رسيده، آمده است: «در سال گذشته هيئت وزيران، وزارت نيرو را موظف به ايجاد تصفيهخانه در مناطق ساحلي كرد اما متأسفانه در اين باره هيچ اقدامي را شاهد نبوديم و به رغم پيگيريهاي سازمان محيطزيست، وزارت نيرو تاكنون به تعهداتش كه كنترل فاضلاب است عمل نكرده است.» در بخش ديگري از اين گزارش فرشچي در خصوص تبعات ورود فاضلاب به درياي خزر گفته است: «البته در پي ورود فاضلاب به خزر، آبهاي ساحلي براي شنا كردن ارزش و اهميت خود را از دست دادهاند. ضمن آنكه اين معضل موجب شده تا جلبكها نيز در اين آبها رشد قابل ملاحظهاي داشته باشند و در صورت رشد بيرويه جلبكها اكسيژن لازم براي موجودات آبزي كاهش مييابد و در نهايت مرگ و مير گياهان و جانوران افزايش پيدا ميكند. ضمن آنكه تداوم اين اتفاق موجب آلودگيهاي ميكروبي خواهد شد و تأثير قابل ملاحظهاي در كاهش آبزيان خواهد داشت و اين شرايط موجب ميشود زنجيرههاي غذايي تغيير كرده و فاسد و در نهايت موجب بيماريهاي دور از انتظار ميشوند. فرشچي به فاصله دو روز بعد از اين اظهارنظرات سومين اخطار را به وزارت كشور ابلاغ كرد. اين در حالي است كه روز گذشته معصومه ابتكار، رئيس سازمان محيطزيست از معضل پسماندها گلايه و از مديريت پسماند كشور اظهار نارضايتي كرد. در اين راستا علي نوذرپور، معاون امور شهرداري و دهياريهاي وزارت كشور روز سهشنبه از اختصاص 12 ميليارد تومان براي مديريت پسماندهاي ساحلي خبر داد و گفت اين مبلغ از رديف بودجه سال 1393 در اختيار وزارت كشور قرار گرفته است. روز گذشته نيز فرشچي از كاهش جمعيت فك خزر اظهار نگراني كرد و در خصوص نابودي مرجانهاي دريايي اظهارداشت جابهجايي مرجانها به زيستگاههاي مصنوعي سبب شده تا از دست دادن مرجانها به صد در صد نرسد و بتوانيم نيمي از آنها را نجات دهيم كه اين دستاوردهاي اين جابهجايي است.
نویسنده : علي خداييبيجاري
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: 03 ارديبهشت 1393 - 21:02
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]