واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
نشست صمیمی و درد دل کشاورزان با استاندار قزوین قزوین-ایرنا- تولیدکنندگان و بهره برداران بخش کشاورزی قزوین مشکلات و دغدغه های خود را برای استاندار و مسوولان این بخش تشریح کردند.
به گزارش ایرنا، این جلسه که عصر چهارشنبه با عنوان نشست هم اندیشی استاندار با تولیدکنندگان و بهره برداران بخش کشاورزی برگزار شد، نمایندگان بخش های دام و طیور، تولیدات باغی، زراعی و شیلات به طرح مسایل و مشکلات خود پرداختند.
* افزایش قیمت نهاده ها از دغدغه های اصلی دامداران
مدیرعامل اتحادیه دامداران استان قزوین در این نشست به تشریح وضعیت و مشکلات این حوزه پرداخت و گفت: قزوین با وجود اینکه تنها یک درصد خاک کشور را در برگرفته ولی در تولید محصولات دامی جزو استان های برتر کشور است.
ˈحسین نعمتیˈ افزایش قیمت نهاده های دامی را یکی از دغدغه های اصلی دامداران یاد کرد و گفت: باتوجه به اینکه قیمت ارز دولتی افزایش یافته به ازای آن قیمت انواع علوفه نیز به دو برابر افزایش یافته است، اما قیمت شیر و گوشت به این میزان افزایش نداشته است.
وی تخصیص نیافتن تسهیلات کافی و مورد نیاز از سوی بانک های عامل را یکی از دیگر مشکلات دامداران برشمرد و گفت: بانک ها به خاطر ریسک بالای فعالیت دامداری تسهیلات کافی را در اختیار فعالان این بخش قرار نمی دهند.
نعمتی، اخذ عوارض سنگین ساخت از سوی شهرداری ها را دیگر دغدغه دامداران دانست که به خاطر حریم زیاد شهرها اتفاق افتاده است و افزود: دریافت حق بیمه بالا نیز از دیگر مشکلات دامداری ها است که امیدواریم با تلاش و توجه مسوولان مرتفع شود.
** واردات زیتون بلای جای زیتون کاران، خسارت میلیاردی میهمان ناخوانده به مزارع زیتون
مدیرعامل تعاونی زیتون کاران استان قزوین نیز در این نشست خواستار نظارت بیشتر مسوولان درخصوص واردات زیتون شد و گفت: بی توجهی به این موضوع باعث شده است تا محصول باغداران روی دست آنها بماند و در عرضه محصولات خود دچار مشکل شوند.
وی خواستار تعیین و تکلیف موضوع واگذاری زمین های قابل کشت طارم سفلی برای کاشت زیتون شد و گفت: موضوع آب اراضی زیتون این منطقه نیز باید حل شود چرا که در حال حاضر آب رودهای این بخش به دریاچه سد منجیل می ریزد، ولی برای برداشت سهم خود از آب باید از مسوولان استان گیلان مجوز بگیریم.
مدیرعامل تعاونی زیتون کاران با اشاره به خسارات میلیاردی آفت مگس به باغات زیتون، گفت: چندین سال است این آفت به زیتون کاران چندین استان و از جمله قزوین خسارت وارد می کند و معتقدم دولت باید آن را نیز مانند ملخ، یک آفت عمومی بداند و ضمن حمایت برای مبارزه با آن وارد عمل شود.
وی در ادامه با بیان اینکه بانک ها در ارایه تسهیلات کشاورزی مقاومت نشان می دهند و شرایط سفت و سختی را در نظر می گیرند، گفت: باید تکلیف خود را بدانیم که اعتبارات این بخش متعلق به وزارت جهاد کشاورزی و دولت است و اینکه بانک ها در این بین نقش واسطه را دارند یا اینکه از خود پول می دهند.
وی اظهار کرد: مقررات سفت و سخت بانکی در بخش کشاورزی یکی از موانع توسعه کشاورزی به شمار می رود که باید مسوولان در اصلاح این رویه تلاش کنند.
*** بورس کشمش در قزوین فعال شود/ وقتی چای سازمان دارد چرا کشمش نه
یک تولید و صادر کننده کشمش نیز در این نشست با بیان اینکه استان قزوین رتبه نخست تولید کشمش در کشور را دارد، گفت: برای حمایت از تولیدکنندگان این محصول باید بورس کشمش در قزوین راه اندازی شود.
ˈ مجید رحمانیˈ با اینکه به خاطر وجود 20 هزار هکتار اراضی چای در شمال کشور سازمان چای راه اندازی شده است، افزود: چرا قزوین با 35 هزار هکتار باغ انگور و رتبه نخست در تولید محصول دارای چنین تشکیلاتی نباشد؟
وی با انتقاد از اینکه به تولید انگور و کشمش با وجود اینکه می تواند بخش زیادی از آن به خارج از کشور صادر شود اهمیت کافی داده نمی شود، اظهارکرد: اگر با حمایت مسوولان عرضه انگور تازه خوری به جای کشمش توسعه پیدا کند درآمد سالیانه 125 میلیون دلاری صادرات این محصول را می تواند تا 750 میلیون دلار افزایش داد.
وی همچنین خواستار حل مشکل کم آبی در باغات انگور شد و گفت: باید از صادرکنندگان بومی به خاطر تخصص لازم در زمینه کشمش بیش از پیش حمایت کرد تا شاهد مشکلات کمتر در عرضه و تفاوت قیمت صادراتی این محصول با محصولات مشابه خارجی باشیم.
این کشاورز با بیان اینکه برای توسعه صادرات خود به اروپا نیازمند ارتقای کیفیت و توجه به موضوع استاندارد و بهداشت محصولات خود هستیم، افزود: در این راه نیازمند اختصاص تسهیلات و حمایت مسوولان هستیم.
**** کم آبی، دغدغه بیشتر کشاورزان
حل مشکل کم آبی نیز که این روزها به مهم ترین موضوع استان تبدیل شده است یکی از خواسته های اصلی کشاورزان قزوینی بود.
آنها با اشاره به کاهش سطح سفره های آب زیرزمینی و تهدید مزارع و باغات خود، خواستار برنامه ریزی مسوولان استان برای حل این بحران شدند.
تامین سرمایه در گردش، ارایه تسهیلات ارزان قیمت برای توسعه و بهسازی و جایگزین کردن ماشین آلات فرسوده، اختصاص مکانهای مناسب برای انبار نهاده های دامی، ایجاد سیلو و تامین بذر مورد نیاز، مدیریت کودهای شیمیایی، حل مشکلات بیمه و خسارات، کمک برای احداث کشتارگاه و سردخانه برای دامداران و مرغداران، ایجاد پایانه عرضه محصولات شاخص کشاورزی، حل مشکل آب مزارع و باغات از جمله باغ های سنتی قزوین از دیگر مطالبات جامعه کشاورزی قزوین از مسوولان در این نشست بود.
7392/ 614
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
03/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 72]