واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۱۱:۴۵ق.ظ)
برگزاري نشست تخصصي «ميراث يادمان ها» در گرگان به مناسبت روز جهاني بناها ومحوطه هاي تاريخي، نشست تخصصي ميراث يادمان ها در مدرسه تقوي گرگان برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، حميد عمراني رکاوندي، معاون ميراث فرهنگي اين اداره کل، در اين نشست گفت: ايکوموس با انتخاب شعار «ميراث يادمان ها» در سال 2014 توجه ملت ها را به سمت اهميت، ارزش و مانايي ميراث فرهنگي، بناها و محوطههاي تاريخي در يادها وخاطره هاي مردم معطوف کرد.
وي افزود: اين شعار، پيام آور رسالتي براي تمامي ملت ها، با فرهنگ هاي مختلف شد تا گامي بلند به سوي هويت و فرهنگ ارزشمندي که از گذشتگان به يادگار مانده بردارند و متوجه آثاري با پيشينه اي به بلنداي تاريخ و گاها پيش از آن، که در هرخشت خشت آن مي توان دانش، ذوق و هنر معماران و هنرمندان هر مرز و بومي را شاهد بود، شوند.
عمراني، از اهداف مهم کميته ملي بناها و محوطههاي تاريخي (ايکوموس ايران) را ترويج و گسترش فرهنگ مطالعه و معرفي بناها و محوطههاي تاريخي، تشويق به حمايت، حفاظت، احيا، مرمت بناها و محوطههاي تاريخي و ترويج فرهنگي آن در سطوح ملي و بينالمللي و جلب نظر موسسات، نهادها نسبت به اهميت بناها، محوطهها و بافتهاي تاريخي برشمرد.
وي تصريح کرد: به منظور ايجاد همکاري و حمايت بينالمللي از آثار و بناهاي تاريخي، در سال 1933 کميسيوني به نام کميسيون بينالمللي بناهاي تاريخي در جامعه ملل ايجاد شد که اهداف اين کميسيون تلاش براي ايجاد همکاري و حمايت بينالمللي از ميراث فرهنگي و تاريخي کشورها از طريق تدوين توصيهنامهها، ارائه آموزشهاي تخصصي لازم، ارتقاي سطح آگاهي عمومي نسبت به ارزشهاي اين قبيل آثار، تدوين قوانين ناظر به حمايت از آنها در سطح ملي و تدوين معاهدات جهاني براي حمايت بينالمللي از ميراث فرهنگي است.
معاون ميراث فرهنگي اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گلستان ادامه داد: شوراي بينالمللي بناها و محوطههاي تاريخي، که مقر آن درپاريس است و نام آن به حسب حروف اول کلمات لاتين تشکيل دهنده نام آن به طور اختصار “ايکوموس” است، نهادي غيردولتي و همکار يونسکو (سازمان آموزشي، علمي و فرهنگي ملل متحد) است که در ورشو و در سال 1965 تشکيل شد و مهمترين مرجع بينالمللي است که در زمينه حفاظت از بناها و محوطههاي تاريخي به صورت تخصصي فعاليت ميکند.
وي با بيان اينکه ايکوموس ايران در 29 فروردين 81 به طور رسمي تشکيل شده و فعاليت خود را آغاز کرده است، گفت: از جمله کميته هاي علمي آن در ايران کميته تخصصي آمادگي خطر ICORP، کميته مناظر فرهنگي ICOMOS-IFLA، کميته آموزش، کميته برنامه ريزي مي توان نام برد.
عمراني با اشاره به اهداف راهبردي شوراي بين المللي ايکوموس، افزود: افزايش اعتبار فهرست ميراث جهاني، اطمينان از حفاظت مناسب از ميراث جهاني، تشويق ظرفيت سازي کارآمد در کشورهاي عضو، افزايش آگاهي، سطح مشارکت و پشتيباني عموم از آثار ميراث جهاني از طريق ارتباط و تقويت نقش جوامع در اجراي کنوانسيون ميراث جهاني از اهداف راهبردي شوراي بين المللي ايکوموس است.
وي اظهار اميدواري کرد: با برگزاري نشست هاي تخصصي و تلاش جهت تحقق اهداف راهبردي شوراي بين المللي ايکوموس و همچنين حفظ و احياي آثار تاريخي و باستاني استان، شاهد رونق گردشگري تاريخي و فرهنگ سازي مناسب جهت حفاظت از ابنيه ها و يادمان هاي ارزشمند استان باشيم.
گفتني است؛ در اين نشست، جبرئيل نوکنده در خصوص کاوش باستان شناسي و ساماندهي پل آق قلا، عليرضا صفرزاد در خصوص ساماندهي و مرمت مناره مسجد جامع، جميله پورقاسم در خصوص ساماندهي و مرمت مدرسه تقوي و حسين دباغ در خصوص ساماندهي و مرمت مدرسه عماديه به سخنراني تخصصي پرداختند.
بازديد از نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي اداره ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گلستان به همراه تصاويري از بناهاي تاريخي از برنامه هاي جانبي اين نشست بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]