واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۰:۳۵ق.ظ)
اولويت هاي ميادين و معابر اصلي در امر مناسب سازي شهري مشخص شد معاون شهرسازي و معماري و رييس کميته راهبردي مناسب سازي محيط شهري شهرداري تبريز از ابلاغ اولويت هاي ميادين و معابر اصلي شهرداري هاي مناطق در امر مناسب سازي شهري خبر داد.
به گزارش خبرگزاري موج، مهندس عزتي با بيان اين مطلب، مناسبسازي را به معني يعني ايجاد محيط هاي بدون مانع و يا تسهيل دسترسي براي عموم خواند و گفت: اين مفهوم، يکي از راهکارهاي ارتقاء کيفيت زندگي براي کليه افراد جامعه بهويژه افراد داراي معلوليت است. همه آحاد جامعه بايد قادر باشند آزادانه و بدون خطر در محيط پيرامون خود اعم از ساختمان ها و اماکن عمومي و معابر شهري تردد کنند و از کليه حقوق اجتماعي خود برخوردار شوند.
وي ادامه داد: يك شهر براي تمامي افراد طراحي و ساخته مي شود و تمامي افراد حق دارند از امكانات آن استفاده کرده و از حق طبيعي خود بهره گيرند. با اين همه همواره گروه هايي از افراد به خاطر شرايط و موقعيتي که دارند از دستيابي کامل حقوقشان محروم مانده اند.
معاون شهرسازي و معماري اضافه کرد: بيماري ها، تصادفات و حوادث کار، بلاياي طبيعي و جنگ عواملي هستند که مي توانند به ايجاد نقص عضو در انسان و در نهايت معلوليت منجر شوند. معلوليت زندگي روزمره انسان را از حالت عادي خارج کرده و باعث ايجاد محدوديت هايي مي شود که کنش ها و واکنش هاي فرد معلول را تحت تاثير قرار مي دهد و اگر تمهيداتي براي قراردادن فرد در چرخه طبيعي زندگي در نظر گرفته نشود؛ وي به انزوا کشيده شده و در نتيجه مشكلات رواني و رفتاري جديدي براي وي و اجتماع در پي خواهد داشت.
مهندس عزتي تصريح کرد: متاسفانه سرانه جمعيتي افراد معلول کشور ما رقمي قابل ملاحظه را تشكيل مي دهد که بخش عمده اي از آن را جانبازان سرافراز جنگ تحميلي تشكيل مي دهند، از سوي ديگر ما رکورددار تصادفات رانندگي در دنيا و داراي بالاترين نرخ مرگ و مير و معلوليت ناشي از آن هستيم؛ اگر جمعيت سالمندان را هم به آنها اضافه کنيم؛ درصد قابل توجهي از جامعه، رفتارهاي حرکتي متفاوتي از بقيه دارند.
رييس کميته راهبردي مناسب سازي محيط شهري شهرداري تبريز يادآور شد: طراحي ويژه براي معلولان و سالمندان، نمود تامين عدالت در دسترسي است که علاوه بر ايجاد امنيت جاني و بهداشتي؛ اثرات رواني فوق العاد هاي به همراه خواهد داشت. وقتي در آرايش عناصر و توزيع فضا به نيازهاي خاص معلولان توجه شود ديگر کمتر نيازي به کمك يا دخالت اعضاي خانواده و ساير افراد در زندگي روزمره آنها خواهد بود.
مهندس عزتي در ادامه افزود: معاونت شهرسازي و معماري شهرداري تبريز به عنوان دبير خانه کميته راهبردي مناسب سازي محيط شهري با تشکيل جلسات مستمر با حضور معاونين اجرايي شهرداري و مديران ارشد سازمان هاي مرتبط و نيز نمايندگان تشکل هاي داراي معلوليت استان در سالهاي اخير توانسته اقدامات ارزنده اي را در اين خصوص انجام دهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]