واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۱۶:۵۷ب.ظ)
نماينده المصطفي در ژاپن مطرح كرد: تشكيل اتاق فكر براي رصد تجارب مديريت شهري مناطق پيشرفته جهان نماينده جامعهالمصطفي در ژاپن گفت: ايجاد اتاق فكر در شوراي اسلامي شهر به منظور رصد تجارب مديريت شهري ديگر نقاط جهان كاري مفيد خواهد بود.
به گزارش خبرگزاري موج، محمدعلي متوليان كه به عنوان ميهمان ويژه در شصت و يكمين جلسه رسمي شوراي اسلامي شهر قم حضور داشت؛ گفت: قم و مشهد پايتختهاي فرهنگي جهان اسلام هستند و در اين ميان جامعهالمصطفي نيز خود را مديون شهر قم ميداند.
وي افزود: شهرداري و شوراي اسلامي شهر قم مديريت سنگيني براي سياستگذاريهاي كلان قم دارند و آرزوي همه ما الگو شدن قم براي جهان اسلام است.
نماينده جامعهالمصطفي العالميه در ژاپن با بيان اينكه صادرات معرفتي قم به ديگر نقاط جهان يكي از وظايف اين نهاد است، عنوان كرد: ايجاد شعبه در ۶۰ كشور جهان در همين راستا صورت گرفته است.
وي ادامه داد: دفتر نمايندگي المصطفي در ژاپن هم اخيراً تصويب شده كه به برگزاري وركشاپ در دانشگاههاي مختلف اين كشور ميپردازد.
متوليان با بيان اينكه ايجاد اتاق فكر در شوراي اسلامي شهر به منظور رصد تجارب مديريت شهري ديگر نقاط جهان كاري مفيد خواهد بود، گفت: انتقال اين تجارب به قم و رسيدن به راهبردهاي بومي براي مديريت شهر جزو اهداف تشكيل اتاق فكر است.
نماينده جامعهالمصطفي العالميه خاطرنشان كرد: ارتباط خوبي با استانداري و شهرداري توكيو داريم و دريافتيم اساتيد ژاپني تواضع بيشتري نسبت به غربيها به منظور در اختيار قرار دادن تجارب دارند.
وي افزود: آموزش و پرورش در نقطه مركزي فرهنگ ژاپن قرار دارد؛ در بحث مديريت شهري نيز آنچه از اين كشور ميتوان آموخت اين است كه بيش از امور مالي و فناوري، مسائل مهندسي فرهنگي اهميت دارند.
متوليان با بيان اينكه آسيبهاي فراوان فرهنگي هم در ژاپن ديده ميشود، خاطرنشان كرد: خلا معنويتي، تزلزل خانواده و ... مسائلي از اين دست هستند ولي مزاياي معرفتي هم وجود دارد.
وي بهرهوري، ايمني شهري، نظم و بهداشت عمومي را از جمله دستاوردهاي مديريت شهري در ژاپن دانست و گفت: اقتصاد ژاپن در زمان جنگ جهاني دوم به شدت آسيب ديد و اينكه ثروتهاي طبيعي نداشتند ولي با عزمي ملي به كار مشغول شدند يعني منابع انساني را در اولويت قرار دادند.
متوليان خاطرنشان كرد: راهبردهاي عملياتي در ژاپن عزم ملي و مديريت جهادي را محقق كرده و به بهرهوري، ايمني شهري، نظم و بهداشت عمومي انجاميده است.
نماينده المصطفي در ژاپن با بيان اينكه براي كوچكترين كارها در ژاپن فرآيندهايي از قبل نگاشته شده وجود دارد، گفت: اين امر موجب احساس آرامش در ارباب رجوع و نيز كاهش تنش در ادارات ميشود.
وي تصريح كرد: ۱۰ راهبرد اصلي مانند فرآيندنگاري، ملتزم ساختن پيمانكاران اصلي به عمل براساس بازه زماني، رفيع نگه داشتن مقام استاد، مردم بنياد بودن و اهتمام بالا در ترسيم حد و قدر در امور شهري در ژاپن كاملاً مورد تاكيد قرار ميگيرند.
متوليان با اشاره به در اختيار گرفتن مدارس ابتدايي در ژاپن از سوي شهرداريها عنوان كرد: شغلي به نام نظافتچي در مدارس ژاپن وجود ندارد بلكه دانشآموزان خودشان در ساعاتي مشخص نظافت عمومي را انجام ميدهند و به اين ترتيب در جامعه نيز نظافت را رعايت ميكنند و نهي از منكر عمومي نسبت به ريختن زباله در خيابانها حتي از سوي كودكان صورت ميگيرد.
نماينده جامعهالمصطفي در ژاپن خاطرنشان كرد: امكانات شهري در ژاپن بسيار ساده و در عين حال مسحور كننده هستند؛ نكته جالب اينكه شهرداري قم مجموعهاي از خيرين را دعوت كرده تا موقوفاتي را در نظر بگيرند و عوايد آنها هم براي ساخت فيلمهاي يك دقيقهاي آموزشي در تلويزيون هزينه ميشود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]