واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
لوموند: آیا دعوا و کشمکش بر سر ابوطالبی میتواند ارتباط ایران و آمریکا را مجددا با شکست مواجه کند؟
لوموند نوشت: دولت آمریکا حمید ابوطالبی سفیر جدید ایران در سازمان ملل را که در تسخیر سفارت آمریکا در تهران مشارکت داشته را نپذیرفته است.
به گزارش نامه نیوز، در ادامه این گزارش آمده است: در حالی که باراک اوباما مسیر دیپلماسی را به عنوان تلاشی برای یافتن راهحل برای مساله هسته ای ایران انتخاب کرده، این سئوال پیش می آید که آیا این دعوا و کشمکش جدید میتواند ارتباط بین این دو کشور را مجددا با شکست مواجه کند؟ دو کشوری که از سال ۱۹۸۰ روابط دیپلماتیکشان را با هم قطع کرده بودند.
جمعهی گذشتهی دولت اوباما از صدور ویزا برای حمید ابوطالبی سر باز زد. ابوطالبی از طرف ایران به عنوان سفیر جدید ایران در سازمان ملل متحد انتخاب شده است. او از طرف واشنگتن متهم به شرکت در گروگانگیری سفارت آمریکا در تهران در سال ۱۹۷۹ است. روز یکشنبه سامانتا پاور، سفیر آمریکایی حاضر در سازمان ملل متحد اطمینان داد که «این موضوع بر روی مذاکرات جاری برنامهی اتمی ایران تاثیری نگذاشته است. »
عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجهی ایران، از طرف خود اعلام کرد که «تهران انتخاب دیگری برای این پست در نظر ندارد.» و به طور دقیقتر اشاره کرد که ایران «از طریق مکانیسمهای قانونی سازمان ملل متحد» برای رد شدن این ویزا شکایت خواهد کرد. رد این چنینی ویزا از سوی واشنگتن از موارد بسیار نادری است اما قبلا در سالهای ۱۹۸۰ برای مقابله و برخورد با دیپلماتهای ایرانی از مانع رد ویزا استفاده میشد.
چندی پیش، به اتفاق آرای نمایندگان کنگره، قانونی تصویب شد تا مانع از حضور ابوطالبی در آمریکا شود. اما تصویب این قانون برای باراک اوباما حق انتخاب کمتری باقی گذاشت. همچنین رویه و سیاست مدارا و اعتدال پیش گرفته شده نسبت به تهران، مورد اعتراض تعداد زیادی از نمایندگان قرار گرفت. متن این قانون اجازهی رد درخواست ویزا برای «کلیهی نمایندگان سازمان ملل که قبلا در فعالیتهای جاسوسی و تروریستی علیه ایالات متحده شرکت داشتهاند» را میدهد.
تد کروز سناتور جمهوریخواه تگزاس، حمید ابوطالبی را «تروریست شناخته شده» و همکار دموکراتاش به نام چارز شومر سناتور نیویورکی کنگره، ابوطالبی را «دسیسه باز پیشرو» ارزیابی میکنند. حمید ابوطالبی شرکت داشتن در حمله به سفارت آمریکا در نوامبر سال ۱۹۷۹ در تهران را تکذیب میکند.
حمید ابوطالبی تاکید میکند که او در زمان گروگانگیری در تهران نبوده، اما قبول کرده است که به عنوان مترجم شفاهی در طول مدت آن بحران همکاری داشته است.
او که مشاور سیاسی کنونی رئیس جمهور، حسن روحانی است قبلا در استرالیا، بلژیک و ایتالیا در پست دیپلمات بوده است. در روز ۴ آوریل جیمی کارتر، رئیس جمهور آمریکا در دروانِ بحرانِ گروگانگیری تایید کرد که «تلاش آمریکا برای ایجاد مانع، بر سر راه فردی که دولت ایران آن را انتخاب کرده است کار نابهجایی است». کارتر همچنین افزود که « در آن زمان آنها دانشجو بودند و من فکر میکنم که حالا پخته تر و بالغتر شدهاند. »
به گزارش انتخاب ، در تهران برخی روزنامهها از دولت حسن روحانی خواستهاند تا برای انتصاب حمید ابوطالبی پا فشاری نکند. آنها همچنین امیدوارند که رد ویزا از سوی امریکاییها، بر روند مذاکرات اتمی آسیبی وارد نکرده باشد. مهدی مطهرینیا در روزنامهی قانون ایران در تاریخ ۱۳ آوریل نوشته است که «حالا که باراک اوباما برای تحریمهای جدید علیه تهران رو در روی کنگره ایستاده، ایران نیز باید با انتصاب سفیر دیگری، رفتار مثبتی از طرف خود نشان دهد. »
ابراهیم اصغر زاده یکی از گروگانگیران سابق که نمایندهی پیشین مجلس اصلاح طلبان هم بوده است برای خروج از این بن بست به طور داوطلبانه در موضوع دخالت کرده است. اصغرزاده برای روزنامهی اعتماد چنین استدلال کرد که « اگر تعدادی از اعضای دانشجویان پیرو خط امام در این موضوع دخالت کنند شاید این مشکل را بتوان حل کرد. »
در مصاحبهی ابراهیم اصغر زاده با بی بی سی، او وابستگی حمید ابوطالبی به گروه دانشجویان گروگانگیر را نفی کرد. اما همچنین به طور دقیقتر افزود که «همکاری حمید ابوطالبی تنها به ترجمههای شفاهی محدود میشد که فقط به طور مقطعی هم بود، در حالی که تعداد دیگری از مترجمان شفاهی ما با به طور دائمی کار میکردند. »
1393/2/2
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]