واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
وازکتومی دیگر «دلبخواه» نیست
مدیر کل دفتر جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: وازکتومی و توبکتومی در مراکز بهداشتی دیگر به صورت دلبخواه انجام نمیشود.
خبرگزاری ایلنا: مدیر کل دفتر جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت گفت: وازکتومی و توبکتومی در مراکز بهداشتی دیگر به صورت دلبخواه انجام نمیشود.
محمد اسماعیل مطلق با اعلام این خبر گفت: در حال حاضر عمل وازکتومی و توبکتومی در مراکز دولتی انجام نمیگیرد مگر اینکه اندیکاسیون داشته باشند و کمیته تخصصی پزشکی ضرورت انجام این عمل را تایید کند و در این صورت است که این عمل جراحی انجام میشود.
وی تصریح کرد: دیگر به این صورت نیست که هر کسی برای انجام این عمل جراحی مراجعه کندو این عمل جراحی هم انجام شود.
به گفته مطلق از سال ۹۲ دیگر انجام دلبخواهی عمل وازکتومی در کشور اجرایی نمیشود مگر اینکه اندیکاسیون داشته باشند.
مدیر کل دفتر جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به اینکه در هر شهری کمیتهای از متخصصین در این زمینه تشکیل دادهایم، افزود: این کمیته از متخصصین داخلی، کلیه و مجاری ادار، قلب و غدد وهمچنین متخصص زنان تشکیل شده است.
مطلق ادامه داد: هرفردی که برای انجام عمل وازکتومی و توبکتومی به مراکز بهداشتی مراجعه میکند درخواستاش از سوی این کمیته مورد بررسی قرار میگیرد و اگر کمیته اجازه به انجام این عملهای جراحی بدهد، این کار انجام میگیرد.
وی درپاسخ به این سوال که این کمیته تخصصی پزشکی در چه صورتی اجازه میدهند وازکتومی و توبکتومی انجام شود، گفت: کمیتههای تخصصی تعیین کردهاند که افراد درصورت وجود چه بیمارهایی میتوانند این عمل راانجام دهند.
مطلق درپاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه آیا فکر نمیکنید افراد به دنبال انجام وازکتومی و توبکتومی به صورت غیر قانونی بروند، افزود: ممکن است فردی این کار را انجام دهد و لی ما هنگامی که افراد برای انجام این اعمال جراحی به مراکز بهداشتی مراجعه میکنند آموزشهای لازم میدهیم و آنها راترغیب میکنیم که این کار را انجام ندهند و اگر نمیتوانند به طور مثال در مقطعی بچه دار شوند از روشهای دیگرونه روش جراحی استفاده کنند به طوری که میتوانند مدتی کاندوم و قرص استفاده کنند.
مدیر کل دفتر جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: باتوجه به اینکه میزان باروری کلی زیر۲ است از نظر بهداشت جهانی، متخصصان فن و جمعیتشناسان یک تهدید محسوب میشود از همین رو باید میزان باروری کلی را به بالای ۲ برسانیم.
وی با اشاره به اینکه هیچ و قت به خانوادهها نمیگوییم که چند فرزند بیاورند، افزود: اما حتما باید سعی کنند فرزند داشته باشد و فاصله بین فرزندانشان بین سه تا ۵ سال باشد به طور مثال اگر زوجی ۱۸ سالگی ازدواج کنند میتوانند ۴ بچه داشته باشند.
مطلق افزود: با ید آموزش دهیم که فاصله ازدواج تا فرزند اول کاهش یابد و درحال حاضر که این فاصله بالای ۵ /۳ سال است را به زیر۵ /۳ سال کاهش دهیم.
مدیر کل دفتر جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت هدف را ارتقای میزان باروری کلی به بالای ۲ دانست وگفت: تمام برنامهها و رویکردها را دراین زمینه تدوین کرده و امسال همه را اجرایی خواهیم کرد.
وی باتاکید براینکه برای افزایش جمعیت براساس سلامتی کار میکنیم، افزود: در آنجا که زوجی آسیب پذیر هستند و به بیماریهای خاص همانند کم خونی شدید مبتلایند با متخصصین جلسات متعددی در این زمینه داشتهایم که اندیکاسیون و خدمات پیشگیری باید به چه افرادی داده شود و به چه افرادی داده نشود و این درحال تدوین است و انشالله اجرایی میکنیم.
مطلق درپاسخ به این سوال که یعنی افراد برای دریافت خدمات پیشگیری تفکیک میشوند، افزود: بله همین طوراست و ما مردم را به فرزندآوری تشویق میکنیم.
مدیر کل دفتر جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت با اشاره به ۱۱ میلیون جوانی که در آستانه ازدواج قرار دارند، گفت: همه باید کمک کنیم این ۱۱ میلیون نفر مشکلاتشان در زمینه شغل و مسکن رفع شود تا ازدواج کنند.
تاریخ انتشار: ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 214]