واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رییس کمیته داوران فدراسیون کاراته بلژیک: من و دوستانم هنوز نان ایرانی بودن و کاراته ایران را می خوریم شهرقدس-ایرنا-رییس کمیته داوران فدراسیون کاراته بلژیک و داور جهانی شهر قدسی گفت:من و دوستانم در خارج از کشور هنوز نان ایرانی بودن و کاراته ایران را می خوریم و زمانی که در مسابقات جهانی ورزشکاران دیگر متوجه می شوند ایرانی هستیم، حساب دیگری رویمان باز می کنند.
علی عزیزی که متولد 1350 در شهرستان میانه و بزرگ شده شهرقدس می باشد، در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: ورزشهای رزمی را از سن 10 سالگی شروع و کاراته را به طور مرتب از سن 13 سالگی انجام می دادم، 17 سالی را که در ایران به تمرین و آموختن این ورزش پرداختم، 15 سالش را باید 4 کورس یا بیشتر ماشین سوار می شدم تا به تهران و باشگاه می رسیدم.
وی که در سن 18 سالگی موفق به کسب کمربند مشکی شد، گفت: از 1368 اولین باشگاه کاراته خود را در باشگاه شهید گروسی افتتاح کرده و از 1370 باشگاه شاهد را بنیان گذاری کرده و تا 1378 در این باشگاه به عنوان مدیر و مربی کاراته فعالیت داشتم، از همان زمان این باشگاه در دو بخش آقایان و بانوان فعال بود.
عزیزی که دارای کمربند دان پنج کاراته سبک گوجوریو می باشد، افزود: از 1378 تا کنون نیز این باشگاه تحت مدیریت برادرم ˈعزیز عزیزیˈ که او نیز دارای کمربند مشکی دان پنج است و شاگردان قدیمی من اداره می شود.
داور بین المللی کاراته اروپا و جهان در خصوص عزیمتش به خارج از کشور گفت: سال 78 برای ادامه تحصیل و افزایش دانش در مورد کاراته به اروپا رفته و در بلژیک مستقر شدم و اولین باشگاه خود را در شهر لی یژ افتتاح کردم، هم زمان در بیش از 50 مسابقه بین المللی در بلژیک، دیگر کشورهای اروپایی و ژاپن در رشته کاتا و کمیته موفق به کسب مقام هایی شدم.
عزیزی در خصوص تعدادی از مهمترین مقامهایی که در خارج از کشور کسب کرده، گفت: از این مقامها می توان به سه دوره قهرمانی مسابقات جهانی گوجوریو کاراته، در شهر واکایامای ژاپن در سالهای 2007، 2009 و 2012 اشاره کرد که در رشته کاتا مقام اول مسابقات سبکی جهان را کسب کردم، در مسابقات کشور بلژیک نیز صاحب عناوین زیادی شده و به مدت دو سال در تیم ملی این کشور عضویت داشتم.
وی که از سال 2008 به صورت فعال در داوری مسابقات شرکت داشته گفت: در سال 2012 در مسابقات جهانی کاراته در پاریس با شرکت در امتحان داوری W.K.F. شرکت کرده و در رشته کاتا و کمیته پذیرفته شدم و اکنون به عنوان تنها داور جهانی کشور بلژیک فعالیت دارم و سال 2010 به عنوان رییس کمیسیون داوران فدراسیون کاراته این کشور برگزیده شدم.
عزیزی تصریح کرد: در حال حاضر هر روز در پنج باشگاه این کشور، در رده های سنی مختلف به آموزش این ورزش می پردازم، همچنین یکی از اعضای یازده نفره کمیسیون فنی و آزمون فدراسیون کاراته بلژیک هستم.
وی با اشاره به اینکه آموختن ورزش کاراته محدودیت سنی ندارد، افزود: اما به طور اصولی و برای ورزش قهرمانی، بهتر است از سن پنج سالگی شروع شود و البته شاگردانی با 66 سال سن و افرادی که بالای سنین 40 و 50 سال این ورزش را شروع کرده اند، در میان شاگردانم وجود دارند.
رییس کمیته داوران فدرسایون کاراته بلژیک با تاکید بر تمرین صحیح این رشته ورزشی افزود: هر ورزش و از جمله کاراته در صورت آموزش و تمرین اصولی برای سلامتی مفید بوده و همه می توانند به آن بپردازند و در مسابقاتی که برای همه رده های سنی برگزار می شود، شرکت کنند.
وی با اشاره به اینکه کاراته ایران یکی از پنج قدرت بزرگ کاراته دنیاست، گفت: بسیاری از دوستان قدیمی ایرانی من در کشورهای مختلف جهان در سطح داوری و مربیگری در سطح بین المللی فعالیت می کنند، اما شرکت کم ورزشکاران ایرانی در تورنمنت های مهم بین المللی و آشنایی کمتر با کشورهای بزرگ صاحب عناوین جهانی کاراته مثل فرانسه، ژاپن، اسپانیا و ترکیه باعث عدم کسب رتبه جهانی بهتر از وضعیت کنونی می شود، همچنین توجه به وضعیت زندگی قهرمانان و داشتن امکانات خوب تمرین می تواند در کسب نتایج بهتر موثر باشد.
عزیزی با تاکید بر این مطلب که انجام ورزش کاراته فقط برای مسابقه و قهرمانی نیست، اضافه کرد: همه می توانند کاراته را برای سلامت جسم و روح آموخته و ادامه دهند، این ورزش یک راه خوب سالم زندگی کردن است، بنابراین به جنبه عمومی کردن آن نیز باید در کشور توجه شود.
وی اصل و ریشه این ورزش را در تمام دنیا یکی دانست و گفت: خاستگاه این ورزش کشور ژاپن است ولی نحوه تمرینات در اروپا با ایران تفاوت دارد، آنها بروزتر هستند و روش تمریناتشان علمی تر است و بر خلاف ایران که به قدرت بهای بیشتری می دهد آنها به تکنیک بیشتر توجه کرده و قدرت در درجه دوم اهمیت قرار دارد.
عزیزی نقاط ضعف این ورزش در کشور را نبود سالنهای خوب استاندارد تمرین، کمبود امکانات ورزشی و مربیان مجرب آشنا به علم روز بیان کرد و افزود: برگزاری کلاسهای مربیگری و بروز کردن دانش مربیان در زمینه آموزش یکی از راهکارهاست و البته در این بین اساتید بسیار بزرگی هم داریم.
داور جهانی کاراته با تاکید بر نهادینه کردن فرهنگ ورزش در جامعه، افزود: هدف اول در ورزش ساختن جسم و روح است نه آسیب زدن، باید به ریشه ورزش توجه شود، قهرمانی مثل گل و میوه یک گیاه است که عمر کوتاهی دارد، ولی مربیان و پیشکسوتان هر ورزشی به عنوان ریشه آن محسوب می شوند که باید به آنها توجه کرد.
وی با تقدیر از افراد و نهادهایی که به صورت غیر مستقیم در امر ورزش فعالیت دارند ولی هیچ گاه صحبتی از آنها نمی شود، گفت: از آن جمله می توان به بنیاد شهید شهرستان قدس که از 25 سال پیش تا کنون این باشگاه را با امکانات خوب در اختیار ورزشکاران قرار داده اشاره کرد و یا نماینده مردم قدس در مجلس شورای اسلامی که اولین باشگاه ما با کمک وی فعال شد.
عزیزی با اشاره به کمبود امکانات در سطح ورزش بانوان شهرستان قدس عملکرد آنها را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: کاراته بانوان در اینجا و سطح کشور خوب است، اما کافی نیست و هنوز جای کار بسیاری دارد، از زمانیکه داشتن حجاب در مسابقات جهانی کاراته با تلاشهای پیگیر فدراسیون کاراته ایران پذیرفته شد، بانوان ما شانس بیشتری برای حضور در رقابتهای بین المللی پیدا کردند.
وی افزود: خیلی از رشته های رزمی در ایران هنوز به صورت غلط آموزش و تمرین داده می شود که این امر موجبات آسیب رساندن به بدن ورزشکار را فراهم می آورد که از طریق آموزش علم روز به مربیان باید اصلاح شود.
وی در پایان با آرزوی موفقیت برای همه اظهار امیدواری کرد که افراد جامعه از امکانات خوب ورزشی بهره مند شوند و افزود: امیدوارم فرهنگ ورزش در کشور جا بیفتد و اقشار مختلف جامعه بدانند ورزش برای همه است و از نظر ورزش در سطح قهرمانی، در تمام رشته ها ورزشکاران ایرانی در سطح آسیا و جهان، مقام های بهتری کسب کرده و این باعث افتخار ایرانیان در داخل و خارج از کشور می باشد.
تهرام/5570/ 699
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
02/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]