واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سیاستمداران پاکستانی: لغو پروژه انتقال گاز از ایران عداوت در حق مردم پاکستان است اسلام آباد - ایرنا - منابع خبری گزارش دادند : سیاستمداران و رهبران مذهبی پاکستان در همایش ˈاستحکام ملیˈ خطاب به دولت اسلام آباد اعلام کردند که لغو و اجرا نشدن پروژه انتقال گاز از جمهوری اسلامی ایران در حقیقت عداوت در حق مردم پاکستان است.
به گزارش ایرنا، شبکه های خبری پاکستان دوشنبه شب گزارش دادند: همایشی با عنوان ˈاستحکام ملی پاکستانˈ در شهر ˈفیصل آبادˈ ایالت پنجاب عصر دوشنبه برگزار و بسیاری از شخصیت های سیاسی وابسته به احزاب مختلف از جمله رهبران سیاسی و مذهبی شیعی در این مراسم شرکت کردند.
روسای احزاب مختلف اهل تسنن و شیعی پاکستان نیز در این همایش با تاکید بر ایجاد بلوک قدرتمند اسلامی میان ایران، پاکستان و افغانستان گفتند: توطئه های مشترک آمریکا و آل سعود عمده دلایل خشونت ها و بی ثباتی در پاکستان است.
آنها از دولت خواستند تا نسبت به اجرای خط لوله صلح حساس بوده و به دلیل رفع بحران انرژی پروژه انتقال گاز از جمهوری اسلامی ایران را رها نکند.
سید ˈفیصل رضا عابدیˈ سیاستمدار شیعی (وابسته به حزب مردم) که بتازگی به دلیل مواضع قاطعانه علیه حملات تروریستی بویژه قتل های هدفمند شیعیان در مناطق مختلف این کشور؛ از سوی مسوولان این حزب مجبور شد تا از سمت خود بعنوان نماینده مجلس سنای پاکستان استعفا دهد؛ طی سخنرانی در این همایش گفت: متاسفانه سیاست های دولت اسلام آباد جانبدارانه بوده و اکنون مهمترین راهکار حل بحران انرژی یعنی پروژه انتقال گاز از ایران لغو شده و به مرحله اجرا نمی رسد.
پیش از این «علی ماجدی» معاون وزیر نفت ایران در امور بین الملل و بازرگانی هفتم اسفند 92 گفته بود که پاکستان در اجرای تعهدات خود در طرح خط لوله گازی مشترک با ایران تاخیر دارد و پیوند زدن اجرای این تعهدات با موضوع تحریم های آمریکا علیه ایران سنجیده نیست.
وی با بیان اینکه «تاکنون بیش از 75 درصد عملیات اجرایی طرح انتقال خطوط گاز در بخش مربوط به ایران اجرا شده است»، گفت: از مجموع هزار و 227 کیلومتر طرح اجرای خط لوله انتقال گاز در خاک ایران، 924 کیلومتر آن احداث شده است و ایران قادر است به تعهدات خود طبق برنامه عمل کند.
قرارداد انتقال گاز از ایران به پاکستان سال 1389 (2010 میلادی) امضا شد و براساس این قرارداد قرار است گاز طبیعی ایران از میدان پارس جنوبی در استان بوشهر به بندر نوابشاه در جنوب پاکستان منتقل شود.
این قرارداد گازی به دلیل برنامه نهایی امتداد آن تا هند، «خط لوله صلح» نام گرفته است. ایران قرار است از اواخر سال 1393( پایان 2014 و اوایل 2015 میلادی) روزانه 21 میلیون و500 هزار مترمکعب گاز طبیعی به پاکستان صادر کند.
اخیرا تعدادی از نمایندگان مجلس سنای پاکستان از عملکرد ضعیف دولت اسلام آباد در اجرا و پیشبرد طرح انتقال گاز از ایران به پاکستان انتقاد کردند.
ˈصاحبزاده حامد رضاˈ رییس شورای اتحاد سنی پاکستان نیز با انتقاد از سیاست های دولت این کشور در ارتباط با مذاکره با شبه نظامیان و دریافت کمک های مالی مبهم از کشورهای عربی گفت: به نظر می رسد در پاکستان یک و نیم میلیارد دلار دریافت شده (اشاره به کمک مالی اخیر توسط عربستان به پاکستان) برای تسلط اوضاع توسط یک فرقه مذهبی ؛ بهره برداری می شود.
وی افزود: مسلمانان و احزاب پاکستانی هرگز اجازه نمی دهند تا سلفی ها و دیو بندی ها (اشاره به گروههای تندرو و ضد ایرانی مانند گروه افراطی ˈسنت و الجماعتˈ به ریاست ˈاحمد لودیانویˈ که به تازگی به مجلس ملی راه یافته) ؛ قدرت را در کشور بدست بگیرند.
علامه ˈراجا ناصر عباس جعفریˈ دبیر کل و علامه ˈمحمد امین شهیدیˈ معاون دبیر حزب ˈمجلس وحدت مسلمینˈ وابسته به شیعیان پاکستان نیز در این همایش هرگونه انجام مذاکره میان دولت و تروریست های طالبان را تقبیح کرده و تاکید کردند: سازش با شبه نظامیان به معنای بی احترامی به قربانی و از خودگذشتگی های نیروهای مسلح پاکستان در مسیر مبارزه با تروریسم بوده و ما هرگز این مذاکره ها را نمی پذیریم.
آساق**1095** 3404
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
02/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 102]