واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۱۷:۲۴ب.ظ)
ويژه برنامه هاي هفته سلامت در آموزشگاههاي استان آغاز شد ويژه برنامه هاي هفته سلامت با شعار يک عمر سلامت با خود مراقبتي در آموزشگاههاي استان لرستان آغاز شد.
به گزارش خبرگزاري موج، معاون تربيت بدني و سلامت آموزش و پرورش لرستان در مراسم گراميداشت هفته سلامت گفت : امروزه در نقش و وظايف مدارس بسياري از کشورهاي جهان دگرگونيهاي عظيمي رخ داده است. اين تحولات باعث شده تا علاوه بر نقش سنتي مدرسه يعني آموزش صرف و رشد مهارتهايي مانند خواندن و نوشتن و اکتساب دانش، نقش پرورش روان و سلامت دانش آموزان نيز مورد توجه قرار گيرد.
فريد بهرامي افزود: در حال حاضر در بسياري از کشورها، فعاليتهاي پرورشي و بهداشتي وسيعي به عهده مدارس گذاشته شده است که مطالعات، حکايت از نتايج و پيامدهاي مثبت آن ميکند.
بهرامي ادامه داد: بايد با ايجاد زمينههاي مناسب، به ارتقاي بهداشت رواني و سطح سلامت در مدارس پرداخته و شرايطي فراهم شود تا مسوولان مدارس، برنامهريزان و مشاورا ن، روانشناسان و ديگر دستاندرکاران آموزش و پرورش از طريق آشنايي با موضوعات بهداشت رواني، نونهالان اين آب و خاک را براي دستيابي به روان سالم ياري دهند.
وي خاطر نشان کرد : شعار هفته سلامت امسال يک عمر سلامتي با خود مراقبتي اعلام شده است و بر اساس روز شمار اعلام شده وزارت آموزش و پرورش از ابتداي ارديبهشت ماه لغايت 7 ارديبهشت شعارهاي روزهاي مختلف تحت اين عناوين اعلام شده است: توانمندسازي نوجوانان و جوانان براي خودمراقبتي، عموم مردم، نيازمند خودمراقبتي،خانواده، خاستگاه خودمراقبتي ،رسانه ها، مروّجان خودمراقبتي، نهادها و پايگاه هاي مردمي، کانون هاي خودمراقبتي ،تيم سلامت، مربيان خودمراقبتي و سياستگذاران و مديران اجرايي، حاميان خودمراقبتي است.
وي ادامه داد : مدارس همان گونه که در پرورش و شکوفايي استعداد دانش آموزان مهم ترين نقش را ايفا مي کنند، در برقراري آرامش رواني، نشاط، سلامت روح و جسم آنان يا برعکس، افسردگي و گوشه گيري آنها نيز دخيل اند. معلمان بايد مانند والدين کودک يا حتي مهربان تر از آنان باشند.
وي عنوان کرد : در چنين مواردي فقط يک مربي مهربان، دلسوز و فداکار مي تواند با جلب اطمينان کودک به خود، مشکل او را جويا شده و اين موجود بي پناه را از سرگرداني، دلهره و اضطراب نجات دهد.
وي خاطر نشان کرد : محيط مدرسه بايد به گونه اي باشد که کودک در آن احساس امنيت کند و با ميل و رغبت به آنجا قدم گذارد. بهرامي تصريح کرد : بايد توجه داشت در نظر گرفتن مدرسه تنها به عنوان يک محيط آموزشي با مجموعه اي از قوانين خشک انضباطي و تربيتي نمي تواند در برانگيختن انگيزه کودکان به سوي علم و دانش موثر واقع شود.
معاون تربيت بدني و سلامت آموزش و پرورش لرستان اضافه کرد : يک جنبه از تفاوت هاي فردي ميان کودکان از حيث عملکرد تحصيلي، تفاوت آنها در رشد طبيعي و متعادل جسمي است. براي مثال چنان چه کودک از لحاظ بعضي جنبه هاي رشد جسمي عقب افتادگي داشته و يا داراي مشکلاتي باشد، طبيعي است که نمي توان انتظار داشت جريان تحصيلي خود را به طور عادي و طبيعي طي کند.
وي اشاره کرد :مربيان بايد متوجه تفاوت هاي فردي ميان دانش آموزان باشند. پس همان گونه که والدين نبايد فرزند خود را با فرزندان ديگرشان يا با ساير کودکان مقايسه کنند، در مدرسه نيز مربيان نبايد استعدادها و قابليت هاي دانش آموزي را به دانش آموز ديگر متذکر شوند يا او را ملامت کنند.
بهرامي در پايان با اشاره به برنامه هاي مختلف حوزه تربيت بدني و سلامت در خصوص سلامت گفت : با اجراي برنامه هاي مختلف به دنبال ارتقاي شاخص هاي سلامت در دانش آموزان هستيم .
پاپي معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي لرستان هم با اشاره به شعار سال سازمان بهداشت جهاني در سال جاري گفت : شعار امسال اين سازمان موجودات کوچک، تهديد بزرگ اعلام شده است و با توجه به اطلاعات و آمار بيش از 70 درصد مرگ و مير ها در ايران 10 علت دارند که در راس آنها بيماري هاي قلبي و عروقي است .اميدعلي پاپي خاطر نشان کرد : ضرورت دارد تا اقداماتي صورت گيرد تا وضعيت سلامت آحاد جامعه به خصوص دانش آموزان بهبود يابد .
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]