واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ (۱۵:۴ب.ظ)
معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي؛ 630 روستاي کشور برق دار شدند/ ايران به جمع توليد کنندگان توربين 25 مگاواتي پيوست معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي گفت: در سال گذشته فروش برق از 194 ميليارد کيلو وات به 206 ميليارد کيلو وات افزايش پيدا کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي در جمع خبرنگاران حوزه نيرو از توليد توربين هاي 2.5 مگاواتي در کشور خبر داد.
هوشنگ فلاحتيان با اعلام اين مطلب که اين مهم براي اولين بار در کشور اتفاق افتاده است افزود: با توليد اين نوع توربين ايران به جمع 10 کشوري پيوست که توانائي توليد توربين هاي 25 مگاواتي را دارند.
وي تصريح کرد: در گذشته کارشناسان ايراني توانائي افزايش راندمان نيروگاه هاي برق را بدست آورده بودند و توان ساخت نيروگاه هاي 160 مگاواتي را نيز پيدا کرديم اما توليد توربين 25 مگاواتي که در انتقال گاز، نفت، توليد برق و آب نقش دارد بسيار حائز اهميت است.
630روستاي کشور برق دار شدند
معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي در مورد فعاليت هاي سال گذشته صنعت برق کشور گفت: در سال 92، 630 روستاي محروم از نعمت برق، به شبکه سراسري متصل و 1 ميليون 556 هزار مشترک جديد به مشترکين برق کشور اضاف شدند.
وي تعداد مشترکين فعلي شبکه برق کشور را بيش از 30 ميليون و 300 هزار نفر عنوان کرد و افزود: در سال گذشته فروش برق از 194 ميليارد کيلئ ئات به 206 ميليارد کيلو وات افزايش پيدا کرد.
فلاحتيان تصريح کرد: يکي از کارهاي انجام شده در سال گذشته افزايش راندمان نيروگاه هاي کشور از 38 به 48 درصد بوده است.
وي در مورد ميزان قرار دادهاي بسته شده با بخش خصوصي نيز گفت: وزارت نيرو موفق شده است بيش از 8 هزار ميليارد تومان قرارداد جديد با بخش خصوصي براي تبديل نيروگاه هاي گازي به سيکل ترکيبي امضا کند.
اين مقام مسئول افزود: در بودجه سال 93 معادل 120 هزار ميليارد ريال مجوز امضا قرار داد با بخش خصوصي در زمينه افزايش راندمان نيروگاه هاي گازي و ايجاد نيروگاه هاي بادي و خورشيدي به وزارت نيرو داده شده است.
برنامه وزارت نيرو براي ايجاد نيروگاه هاي خورشيدي خانگي
فلاحتيان در مورد برنامه هاي جديد وزارت نيرو براي گسترش استفاده از انرژي هاي تجديد پذير در کشور گفت: يکي از مهمترين برنامه هاي امسال ما کمک به احداث نيروگاه هاي خورشيدي خانگي است وقرار بر اين است که از محل 3 تومان عوارض گرفته شده در قبوض برق، تا 50 درصد از هزينه هاي ايجاد نيروگاه هاي خورشيدي خانگي را تامين کنيم.
وي ادامه داد: هزينه ايجاد يک نيروگاه خورشيدي 1 مگاواتي حدود 10 ميليون تومان است که وزارت نيرو 5 ميليون آن را به صورت بلاعوض پرداخت خواهد کرد.
معاون وزارت نيرو در امور برق و انرژي افزود: متقاضيان اين طرح مي توانند با مراجعه به شرکت هاي توزيع برق شهر خود ثبت نام کنند.
وي تاکيد کرد: ئر صورتيکه ميزان استقبال از طرح فوق کمتر از پيش بيني باشد، به همه افراد وام بلاعوض تعلق خواهد گرفت اما در صورتيکه استقبال افراد بيشتر از توان مالي تعيين شده باشد بر طبق نوبت نام نويسي، به افراد پول پرداخت مي شود.
فلاحتيان گفت: با توجه به شرايط خاص کشور در مورد مصرف انرزي چاره اي جز استفاده از نيروگاه هاي تجديدپذير نداريم ولي براي رسيدن به اين مهم به همت همگاني و فرهنگ سازي توسط رسانه ها نياز داريم.
در تابستان 93؛ 10 درصد کمتر برق مصرف کنيد
معاون وزير نيرو در امور برق و انرژي در مورد نياز برقي کشور در تابستان گفت: براي رفع نياز بايد 5000 مگاوات برق جديد به شبکه اضافه شود اما از اين نياز تنها 2500 مگاوات ايجاد خواهد شد و مابقي بايد توسط صرفه جوئي عمومي تامين گردد.
وي افزود: پيش بيني مصرف ما در سال جديد 50 هزار مگاوات است اما ميزان برق توليدي کشور تا اول تيرماه تنها 49 هزار مگاوات خواهد بود و اين 1000 مگاوات را بايد با 10 صرفه جوئي در مشترکين خانگي و صنعتي جبران کرد.
فلاحتيان تاکيد کرد؛ در حال حاضر ما براي تابستان با مشکل تامين برق مواجه هستيم اما اگر مردم با صرفه جوئي، پيک مصرف را به 45 هزار مگاوات تقليل دهند، مشکل ما حل خواهد شد.
وي در مورد سال 94 و مشکلات پيش روي صنعب برق نيز گفت: بي شک برتي جبران نياز برقي در تابستان 94 بايد از همين امروز برنامه ريزي کرد و اين مهم بدون تامين اعتبارات لازم، مقدور نخواهد بود.
اين مقام مسئول حداقل زمان ساخت و بهره برداري از يک نيروگاه را 3 سال بيان کرد و افزود: اگر از همين امروز نيز نيروگاه سازي را آغاز کنيم براي سال 94 به مشکل برخواهيم خورد اما وزارت نيرو بر خود وظيفه مي داند که برق مردم را تامين کند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 77]