واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
گزارش فرانس 24 از افزایش فعالیت های نظامی آمریکا در رومانی تهران-ایرنا-شبکه تلویزیونی فرانس 24 روزدوشنبه در گزارشی از افزایش فعالیت های نظامی واشنگتن درپایگاه های استراتژیک در رومانی به دنبال الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه خبر داد.
به گزارش فرانس 24، بخارست که از سال 2004 به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) پیوست،10 سال است که به جرگه متحدان واشنگتن در این بخش از اروپا در آمده است.
این شبکه تلویزیونی با اشاره به افزایش گشت زنی رزمناو آمریکایی ˈیو.اس.اس دونالد کوکˈ در آب های رومانی در دریای سیاه از دهم آوریل 2014(21 فروردین ماه)، افزود: طی روزهای اخیر و به دنبال تحولات اوکراین و فشارهای مسکو بر این کشور، رزمایش های نظامی مشترک بین نیروهای آمریکایی و رومانیایی هم افزایش یافته است.
ˈتریان باسسکوˈرییس جمهوری رومانی درباره حضور آمریکا در کشورش گفت که از حضور نظامی متحدان ناتوی خود در دریای سیاه در پی الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه ، استقبال می کنیم.
فرانس24مرکز همکاری های نظامی بین رومانی و آمریکا را پایگاه هواییˈمیهایل کوگالنیسینوˈ Mihail Kogalniceanu واقع در کرانه های دریای سیاه عنوان کرد و افزود که این پایگاه از سال 2001میلادی در اختیار آمریکا قرار دارد و نیروهای نظامی رومانی توسط امریکایی ها در آن آموزش می بینند.
بنابراین گزارش، آمریکا دارای سه پایگاه نظامی دیگر در رومانی است که شمال ˈباباداگˈ Babadagˈ و ˈفتستیˈ Fetesti واقع در جنوب شرقی و دیگری پایگاه نظامی ˈدوسلوˈ Deveselu در جنوب رومانی است.
فرانس 24 گزارش داد: پایگاه دوسلو پایگاه کلیدی آمریکا جهت نصب و راه اندازی سامانه سپر دفاعی موشک های بالستیک است، پایگاهی که مسکو با واشنگتن بر سر آن دچار اختلاف هستند و اکنون در پی تحولات اوکراین به کانون توجه قدرت ها درآمده است.
طی روزهای اخیر رییس جمهوری رومانی از ناتو خواست که به ارسال سیستم های باقی مانده سامانه سپر دفاعی موشکی و اعزام و ایجاد آرایش نظامی این نیروها در کشورش سرعت دهد.
به گزارش، فرانس24، هدف رییس جمهوری رومانی از این درخواست ها بازداشتن اوکراین از بی ثباتی و تجزیه شدن است.
به دنبال تحولات اوکراین در فوریه گذشته که منجر به برکناری ˈویکتور یانوکوویچˈ انجامید، روابط روسیه و غرب نیز به سردی گرایید.
مسکو وقایع اوکراین را حاصل سازماندهی آمریکا و اروپا می داند و دولت کنونی در ˈکی یفˈ را به رسمیت نمی شناسد.
ناتو نیز با افزایش گشتزنی هوایی و گسیل رزمناوهای آمریکا به دریای سیاه، به بحران اوکراین واکنش نظامی نشان داد.
از سوی دیگر وزیر دفاع لهستان نیز خواستار اعزام 10هزار نظامی آمریکایی به کشورش شده است.
ˈتوماز سیمونیاکˈ وزیر دفاع لهستان اخیرا در دیدار با ˈچاک هیگلˈ همتای آمریکایی خود گفت که ورشو و واشنگتن احتمالا به زودی اعزام شمار بیشتری از نیروهای آمریکایی به لهستان را اعلام خواهند کرد.
سیمونیاک با بیان این که ورشو نقش مهمی را در تقویت نظامیان ناتو تحت حمایت آمریکا در شرق اروپا ایفا خواهد کرد، توجه مجدد آمریکا به اروپا را برای مقابله با آنچه ˈتعدی روسیهˈ به اوکراین خواند، ضروری دانست.
به دنبال بحران کریمه در16 مارس 2014 یک همه پرسی از مردم کریمه برای پیوستن به روسیه برگزار شد.81 درصد واجدان شرایط در این انتخابات شرکت کرده و 96.77٪ به جدایی این شبه جزیره از اوکراین و الحاقش به روسیه رأی مثبت دادند.
ولادیمیر پوتین در روز 18 مارس رسما سند الحاق کریمه به روسیه را امضا کرد و کریمه را جزء جدایی ناپذیر روسیه خواند.
مترجمام **1302** 1064
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
01/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]