واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
انتخابات ریاست جمهوری مصر تنها با دو نامزد برگزار می شود تهران - ایرنا - ˈکمیته انتخابات ریاست جمهوری مصرˈ اعلام کرد: با پایان یافتن مهلت ثبت نام نامزدها، تنها دو نفر برای حضور در رقابت های انتخابات ریاست جمهوری مصر ثبت نام کردند.
خبرگزاری ˈرویترزˈ روز دوشنبه در گزارشی ضمن اعلام این خبر افزود: ˈعبدالفتاح السیسیˈ وزیر دفاع سابق مصر که در سرنگونی حکومت ˈمحمد مرسیˈ نخستین رییس جمهوری منتخب این کشور نقشی مهم ایفا کرد، در انتخابات ریاست جمهوری ماه آینده تنها با ˈحمدین صباحیˈ نامزد چپگرا رقابت خواهد کرد .
صباحی نیز روز شنبه پس از جمع آوری بیش از 31 هزار امضا از شهروندان مصری، مدارک خود را تقدیم کمیته انتخابات ریاست جمهوری این کشور کرد.
طبق قانون مصر، نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری این کشور باید از حمایت دستکم 25 هزار شهروند مصری برخوردار باشند.
این در حالی است که السیسی به عنوان فرمانده سابق نیروهای مسلح مصر، دوشنبه هفته گذشته با جمع آوری حدود 200 هزار امضا، رسما درخواست نامزدی خود را برای شرکت در این انتخابات ارایه کرده بود.
رویترز افزود: انتخابات ریاست جمهوری مصر با حضور تنها دو نامزد در شرایطی برگزار می شود که فضای سیاسی این کشور پذیرای فعالیت های سیاسی احزاب و جناح های مختلف نیست.
این در حالی است که سه سال قبل، سرنگونی حکومت ˈحسنی مبارکˈ دیکتاتور سابق مصر امید به ایجاد دمکراسی در بزرگ ترین کشور جهان عرب را افزایش داد.
در انتخابات آتی، هیچ نامزد اسلام گرایی ثبت نام نکرده و این درست عکس انتخابات سال 2012 است که در آن بیش از دهها نامزد از طیف های سیاسی مختلف مصر با یکدیگر رقابت کردند. در آخرین انتخابات، محمد مرسی نامزد گروه ˈاخوان المسلمینˈ پیروز شد.
طبق این گزارش، انتظار می رود السیسی که سال گذشته مرسی را از ریاست جمهوری خلع کرد، برنده رقابت های انتخابات پیش رو باشد. وی در نگاه بسیاری از حامیانش ناجی مصر و خاتمه دهنده ناآرامی های سیاسی محسوب می شود که از زمان انقلاب مردمی علیه حکومت سی ساله مبارک، این کشور را در بر گرفته است.
السیسی پس از برکناری مرسی از قدرت هزاران اسلام گرای حامی وی را بازداشت و روانه زندان کرد. دولت موقت مصر همچنین گروه اخوان المسلمین را در فهرست ˈسازمان های تروریستیˈ قرار داد و فعالیت های سیاسی این گروه را ممنوع کرد. بسیاری از اعضا و رهبران ارشد اخوان المسلمین محاکمه و به اعدام محکوم شدند و عده زیاد دیگری در انتظار محاکمه بسر می برند.
طی دهها سال گذشته، تنها در دوره یک ساله مرسی عرصه سیاسی مصر از رهبران نظامی خالی شد.
وی در رقابت های انتخاباتی اش با صباحی به عنوان رهبر ائتلاف سیاسی موسوم به ˈجریان مردمیˈ مواجه است. صباحی در دوره مبارک عضو پارلمان بود و در انتخابات ریاست جمهوری 2012 پس از مرسی و ˈاحمد شفیقˈ، رتبه سوم را کسب کرد.
صباحی ماه گذشته در مصاحبه با رویترز گفت که بعید می داند السیسی در صورت پیروزی بتواند دمکراسی را در کشور برقرار کند، زیرا به گفته وی، السیسی به عنوان رییس آژانس اطلاعات ارتش مصر در دوره مبارک، مسوول موارد بسیاری از نقض حقوق بشر در این کشور بوده است.
صباحی همچنین گفته است که کشورش هنوز نتوانسته نظام سیاسی ˈفاسدˈ خود را اصلاح و نسل جدیدی از سیاستمداران را تربیت کند. وی پیش بینی کرده است که بسیاری از شخصیت های دوره مبارک بار دیگر در عرصه سیاسی این کشور حاضر شوند.
گروه های حامی حقوق بشر نیز می گویند که مقامات مصر هرگونه نارضایتی را به شدت سرکوب کرده اند.
طبق این گزارش، هیچ یک از دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری مصر تا کنون راهبردی برای پرداختن به مساله فقر، کمبود انرژی و بیکاری که به شدت گریبان جمعیت 85 میلیونی این کشور را گرفته است، ارایه نکرده اند.
کمیته انتخابات ریاست جمهوری مصر فهرست رسمی نامزدها را در تاریخ 2 مه (12اردیبهشت) اعلام خواهد کرد. انتخابات مصر قرار است در روزهای 26 و 27 مه (5 و 6 خرداد) برگزار شود. فرصت تبلیغات نامزدها از 3 مه (13 اردیبهشت) آغاز و 23 مه (2 خرداد) به پایان خواهد رسید.
طبق قوانین انتخابات مصر، نامزدی که اکثریت قاطع آرا را از آن خود کند، پیروز رقابت ها محسوب می شود، در غیر این صورت انتخابات به دور دوم کشیده خواهد شد که با مرحله اول دستکم یک هفته فاصله زمانی خواهد داشت.
اما روزنامه رسمی ˈالجمهوریهˈ امروز (دوشنبه) صبح به نقل از ˈعبدالعزیز سلمانˈ دبیرکل کمیته انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرد، هر یک از نامزدها که بتواند 50 درصد از کل آرا به علاوه یک رای را به دست بیاورد ، پیروز رقابت ها اعلام می شود و انتخابات به دور دوم کشیده نخواهد شد.
رییس جمهوری آینده مصر با چالش های فراوانی روبرو خواهد بود که از جمله آنها می توان به شورش های شبه نظامیانی اشاره کرد که از زمان خلع مرسی از قدرت، تشدید شده است. تا کنون در جریان تیراندازی و بمب گذاری ها در مصر، از شبه جزیره سینا گرفته تا قاهره و دیگر شهرها و شهرک های این کشور، صدها نیروی امنیتی کشته شده اند.
این خشونت ها با ایجاد ناامنی در مصر، صنعت گردشگری را که رکن اساسی اقتصاد این کشور محسوب می شود، تحت تاثیر قرار داده است .
خاورم**9156**1651
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
01/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]