تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم(ص):برترین ایمان آن است که معتقد باشی هر کجا هستی خداوند با توست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831636991




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شورای اصلاحات باحضور هاشمی، خاتمی و عارف


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
شورای اصلاحات باحضور هاشمی، خاتمی و عارف
این هسته که شورای راهبردی نام دارد باید بر جبهه اصلاحات نظارت و مدیریت کند و در نهایت خط مشی اصلی اصلاحات را با استفاده از نظرات احزاب مختلف به شکل یک منشور تدوین کند تا همگان بدانند که اصلاح‌طلبی چه خط مشیی دارد.
به گزارش نامه نیوز به نقل از تابناک، «شیرینی» ائتلاف اصلاح‌طلبان در انتخابات ریاست‌جمهوری 92 آنقدر در دهان اصلاح‌طلبان مزه کرده است که به دنبال راه‌های تکرار این شیرینی هستند. تشکیل«جبهه واحد اصلاح‌طلبان» زمزمه‌یی بود که در این سال‌ها بارها مطرح شده بود اما حالا وارد فاز‌های جدیدتری شده است. رسول منتجب‌نیا، قائم‌مقام حزب اعتماد ملی متولی تشکیل چنین جبهه‌یی شده است و می‌گوید که بزرگان اصلاحات هم از تشکیل چنین جبهه‌ای استقبال کرده‌اند.
شورای اصلاحات باحضور هاشمی، خاتمی و عارف
گفت‌وگوی «اعتماد» با «رسول منتجب نیا» در مورد این جبهه، وظایف، کارکردها و اعضایش در ادامه می‌آید.

ظاهرا با تلاش شما قرار است جبهه واحد اصلاح‌طلبان تشکیل شود. اگر ممکن است در مورد اهداف تشکیل این جبهه و همچنین وضعیت آن کمی توضیح دهید؟

اگر در زمینه فعالیت‌های سیاسی بخواهیم رده‌بندی انجام دهیم باید بگوییم که این رده‌بندی‌ها از یک فعال سیاسی شروع می‌شود و تا یک حزب و تشکیلات سیاسی که مجموعه‌یی از فعالان سیاسی هستند ادامه پیدا می‌کند. همان‌طور که می‌دانید یک حزب از مجموعه‌یی از افراد همفکر و هم‌جهت تشکیل می‌شود که در برخی مقاطع باتوجه به وجوه مشترکی که در میان‌شان وجود دارد به یک وحدت‌نظر و ائتلاف می‌رسند. این موضوع در سال‌های اخیر به‌شدت مسبوق به سابقه بوده است و یک امر متداول در میان احزاب سیاسی پنداشته می‌شود. اما ما با مفهومی هم به نام «جبهه» روبه‌رو هستیم که مجموعه‌یی از فعالان سیاسی و احزاب را شامل می‌شود که دارای وجوه مشترک زیادی هستند و البته در کنارش اختلاف‌نظرهای جزیی هم دارند. در نهایت جبهه عرصه‌یی وسیع‌تر از احزاب است که شامل افراد زیادی می‌شود. طی سال‌های اخیر ما دو جبهه نیرومند داشتیم؛ یکی جبهه نیروهای خط امام که همان اصلاح‌طلبان است و دیگری جبهه اصولگرایان که در هر دوی این جریان‌ها احزاب و گروه‌های سیاسی زیادی وجود دارد.

وضعیت جبهه اصلاحات به کجا رسید؟

در جبهه اصلاحات با وجود آنکه به صورت جبهه‌یی عمل می‌کردیم در برخی موارد اختلاف‌نظر به وجود می‌آمد. به عنوان مثال یک حزبی لیستی را برای انتخابات ارائه و حزب دیگر به ارائه یک لیست دیگر اقدام می‌کرد. البته شاید میان لیست‌های آنان مشترکات زیادی وجود داشته باشد اما تفاوت‌های زیادی هم وجود داشت. در نتیجه در درون جبهه اصلاحات، احزاب و گروه‌ها با یکدیگر رقابت می‌کردند و در بیرون هم دو جبهه اصولگرا و اصلاح‌طلب با یکدیگر رقابت می‌کردند.

و در نهایت همین رقابت‌ها هم مشکل ساز شد؟

البته کار از اینجا مشکل شد که در اثر رقابت‌های درون جبهه‌یی شاهد بودیم که رقبا لیست واحد می‌دادند اما اصلاح‌طلبان لیست‌های متعددی می‌دادند و به همین علت هم به پیروزی نمی‌رسیدند. در دوم خرداد سال 76 اما در نتیجه اجماع نیروهای خط امام و اتحاد احزاب اصلاح‌طلب در مورد آقای خاتمی شاهد یک پیروزی بزرگ بودیم. اما این اتحاد دیگر در انتخابات‌های مجالس هفتم، هشتم و نهم و انتخابات‌های ریاست‌جمهوری نهم و دهم اختلافات ‌های زیادی میان جبهه اصلاحات به وجود آمد و به دلیل متعدد بودن کاندیداهای اصلاح‌طلبان، کاندیداهای رقیب پیروز شدند. در سال 92 اما این جبهه، متحد شد. همه افراد و احزاب اصلاح‌طلب یک صدا و یک کاندیدا داشتند و روی آقای روحانی اتفاق نظر کردند و پیروز شدند. بنابراین در جبهه اصلاحات هم تجربه پیروزی در نتیجه وفاق و اتحاد وجود دارد و هم تجربه شکست در نتیجه پراکندگی. در شرایط فعلی و برای آینده‌های دور و نزدیک که انتخابات‌هایی پیش رو است ما به یک حرکت منسجم و جبهه‌یی نیاز داریم تا به پیروزی برسیم. بدون شک چنانچه اختلاف‌نظرها را کنار نگذاریم، تجربه تلخ گذشته تکرار می‌شود. من بعد از انتخابات ریاست‌جمهوری به این فکر افتادم که جبهه واحد اصلاح‌طلبان با یک سازوکار جدید را راه‌اندازی کنم. در نتیجه با بزرگان اصلاح‌طلب صحبت کردم و آنها نیز از پیشنهاد من استقبال کردند.

منظورتان کدام یک از بزرگان اصلاح‌طلب است؟

با آقایان خاتمی و عارف دیدارهایی داشتم و آنها نیز از این پیشنهاد استقبال کردند.

آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی چطور؟ ایشان چه نظری داشتند؟

به آقای هاشمی پیغامی دادم و به سایر اصلاح‌طلبان صاحب نظر نیز در این مورد نامه نوشته و پیشنهاد پرورش چنین جبهه‌یی را ارائه کردم. نکته جالب اینجا بود که تشکیل چنین جبهه‌یی در نظر اکثر اصلاح‌طلبان بود و به همین علت از تشکیل آن استقبال ویژه‌یی کردند.

کمی در مورد سازوکار جبهه واحد اصلاحات توضیح بدهید.

برای عضویت در جبهه واحد اصلاحات نیازی به عضویت در احزاب نیست و اگر عضو گروهی هم نباشند افراد می‌توانند عضو جبهه شوند. دبیران کل احزاب نیز در شورای هماهنگی اصلاحات حضور دارند و نظراتشان را ارائه می‌کنند و به وحدت هم می‌رسند. تا اینجای کار همان چیزی بوده است که تا به حال هم انجام می‌شده است اما پیشنهاد اصلی من این بوده است که فراتر از دبیران کل احزاب، هسته‌یی مرکب از بزرگان اصلاح‌طلب که مقبول عام اصلاح‌طلبان باشد تشکیل شود.

مثلا چه افرادی؟

به عنوان مثال افرادی مثل آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی، حجت‌الاسلام خاتمی، آقای عارف و دوستان دیگر می‌توانند هسته‌یی سه یا پنج نفره را برای جبهه واحد اصلاحات تشکیل دهند.

برای این شورای راهبردی چه وظایفی در نظر گرفته شده است؟

این هسته که شورای راهبردی نام دارد باید بر جبهه اصلاحات نظارت و مدیریت کند و در نهایت خط مشی اصلی اصلاحات را با استفاده از نظرات احزاب مختلف به شکل یک منشور تدوین کند تا همگان بدانند که اصلاح‌طلبی چه خط مشیی دارد. به بیان دیگر این شورا حکم پدر را برای همه اصلاح‌طلبان دارد و می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌یی در رفع اختلاف نظرها و رساندن اصلاح‌طلبان به وحدت داشته باشد. در حال حاضر تشکیل این جبهه در حال پیگیری‌های جدی است چراکه تنها راه‌حل پیروزی اصلاحات همین مساله است. البته این جبهه باید یک متولی داشته باشد تا بتواند هسته آن را مدیریت کند. البته باید تاکید کنم که تشکیل شورای راهبردی به معنای تحکم یا صدور فرمان یا به بیان دیگر نادیده گرفتن نقش احزاب نیست و قطعا به حمایت از احزاب خواهد پرداخت.

تشکیل چنین جبهه‌یی با سازوکاری اینچنین سال‌هاست که مد نظر است. فکر می‌کنید با توجه به حساسیت آن می‌توانید تا زمان انتخابات مجلس چنین جبهه‌یی را تشکیل دهید؟

تشکیل چنین جبهه‌یی کار دشواری نیست و می‌توان حتی در یک جلسه هم تشکیل آن را نهایی کرد.

در میان صحبت‌های‌تان اشاره کردید که برای این کار به آیت‌الله هاشمی پیام دادید. پاسخ ایشان به پیام شما چه بود؟

من با مشاورین آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی صحبت کردم و آنها از تشکیل چنین جبهه‌یی استقبال کردند. بدون شک آیت‌الله هاشمی هم از این کار استقبال می‌کنند چراکه تجربه انتخابات 92 و ائتلاف صورت گرفته یک تجربه شیرینی بود که تکرار آن لازم است. آیت‌الله هاشمی هم می‌توانند در این شورا نماینده‌یی داشته باشند تا اگر فرصت حضور نیافتند از طریق نماینده نظراتشان را مطرح کنند. البته من در تلاش هستم تا حضورا خدمت ایشان بروم و توضیحات بیشتری در مورد این جبهه به آنها بدهم.

به نظر می‌رسد با تشکیل چنین جبهه‌‌یی، تصمیمات نهایی مثل لیست‌های انتخاباتی دیگر با تایید همین شورای راهبردی است که صورت می‌گیرد. این‌طور نیست؟

بله این شورا نقش نهایی را در تصمیم‌گیری‌های اصلاح‌طلبان دارد که البته با نظرات احزاب دیگر صورت می‌گیرد.




1393/2/1





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن