محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844714582
۱۱ مادرانه تاثیرگذار سینمای ایران
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ۱۱ مادرانه تاثیرگذار سینمای ایران
مقام مادر، در سینمای ایران، همواره مورد توجه فیلمنامه نویسان و کارگردان بسیاری بوده است تا جایی که برخی از بهترین و خاطره سازترین فیلمهای صنعت سینما در ایران، مربوط به فیلمهایی میشود که در تعامل با مقام مادر به تصویر کشیده شده است.
آفتاب: خسرو شکیبایی : مردم منو می دیدن میگفتن مخش تکون خورده، ولی من به مامانم می گفتم من دلم تکون خورده نه مخم . مادرم می گفت گور بابای مخ تو، دلت قد صدتا مخ می ارزه ، به خدا گفت ، به همین زمین قسم، گفت.
اندیشه فولادوند : مادرت نپرسید عاشق کی شدی ؟ نپرسید اسمش چیه ؟
خسرو شکیبایی : مادرا که از آدم چیزی نمی پرسن . همه چیو خودشون می دونن ...
"ستاره بود" - فریدون جیرانی
مقام "مادر" چه در سینمای قبل از انقلاب و چه در سینمای پس از انقلاب، همواره مورد توجه فیلمنامه نویسان و کارگردان بسیاری بوده است تا جایی که برخی از بهترین و خاطره سازترین فیلم های صنعت سینما در ایران، مربوط به فیلم هایی می شود که در تعامل با مقام مادر به تصویر کشیده شده است.اما آنچه در این میان، مهم است آن که، از این تعداد فیلم که در مورد جایگاه "مادر" ساخته شده، تنها دو فیلم "مادر" و "میم مثل مادر" توانسته اند در مقام "جریان ساز"ی برآمده و مابقی آثار، در بهترین حالتشان، دربردارنده فضاهایی جدید از مادرانگی در سینمای ما هستند که توانسته اند تلفیقی اصولی از احساس گرایی و منطق گرایی جایگاه مادر در شکل گیری داستان داشته باشند و به مانند آن دو فیلم، شرایطی به وجود نیاوردند که در حکم "شاهکار" خوانده شوند.
با اینکه تعداد فیلم هایی که به این مقام پرداخته اند زیاد است اما این گزارش بر آن است تا ۱+۱۰ مورد از بهترین و تاثیرگذارترین فیلم های پس از انقلاب، که به لحاظ ساختاری مربوط به مادر می شوند را مورد تحلیل قرار دهد.
۱."مادر" فتحعلی اویسی – ۱۳۶۳
در سال هایی که ذائقه سینمای ایران به سمت دفاع مقدس بود، "فتحعلی اویسی" در نخستین فعالیت حرفه ای خود در پس از انقلاب، فیلم "مادر" را جلوی دوربین برد.فیلمی که داستانش به زمان حمله مغول ها به ایران برمی گردد و داستان مادری را به تصویر می کشد که پسرش توسط مغول ها به اعدام محکوم می شود اما مادر تلاش می کند تا این حکم در مورد فرزندش اجرا نشود اما او هیچگاه نمی تواند فرزند خود را ببیند تا زمانی که پسرش به دست مغول ها کشته می شود.
این فیلم به لحاظ ساختاری، در مقایسه با دیگر ساخته هایی که به مادر می پردازند، حرف چندانی برای گفتن نداشته و بیشترین تلاش ها، بر برانگیختن احساسات مخاطب به کار گرفته می شود.این فیلم از آن جهت مهم تلقی می شود که طلیعه دار ساخت آثار سینمایی مرتبط با مقام مادر در سینمای پس از انقلاب ایران است.
۲. "مادر" علی حاتمی – ۱۳۶۸
مرحوم "علی حاتمی" در سال ۶۸، دومین تجربه سینمای پس از انقلاب ایران در پرداخت به مقام مادر را رقم زد.تجربه ای که نتیجه اش، بهترین فیلم سینمایی در مورد مادر تاریخ سینمای ایران شد.فیلمی که "مادر" در آن، مقامی سوبژکتیویته داشته و از این مجال، نه تنها بارقه های احساسی درستی از مادر نشان داده می شود، بلکه نگاه منطقی و آرمان خواهانه وی نیز به تصویر در می آید."مادر" حاتمی، همان اندازه فرامتنی نوشته شده که دیگر شخصیت ها و داستان هایشان.فیلم به مدد شخصیت پردازی های بسیار خوب خود و موقعیت های داستانی قابل توجهی که با توجه به نشانه های شخصیت شناسی کاراکترها در دل داستان گنجانده شده، رفلکس های منطقی و احساسی نابی را از مادر بیرون می کشد و سبب می شود تا این فیلم تا همیشه، یکی از ۵ فیلم تاثیرگذار و به یادماندنی سینمای ایران لقب گیرد.
۳. "مادرم گیسو" سیامک شائقی – ۱۳۷۴
طبیعی بود با آن تندبادی که مرحوم حاتمی در نشان دادن تصویری از مقام مادر به پا کرده بود، دیگر کمتر کارگردانی تا سال ها به دنبال این سوژه برود.اما ۶ سال پس از ساخت "مادر"، سیامک شائقی، تصویر دیگری از مادر را به سینما آورد.شائقی در فیلم "مادرم گیسو"، ماجرای مردی را به تصویر می کشد که همسرش فوت کرده و حال مصمم است تا با فرد دیگری ازدواج کند.فیلم اگرچه نتوانست جریان ساز باشد اما از این حیث مهم ارزیابی می شود که برای نخستین بار، مفهوم دیگری از مادر را در یک فرآیند طبیعی و به روز، به تصویر می کشد و می تواند داستانی منطقی و به دور از غلوهای سینمایی را به مخاطب خود نشان دهد.
۴. "مهر مادری" کمال تبریزی – ۱۳۷۶
"مهر مادری"، همچنان یکی از بهترین فیلم های کارنامه تبریزی است.قهرمان فیلم اگرچه نوجوانی است که مددکار اجتماعی کانون اصلاح و تربیت را با مادرش اشتباه میگیرد اما جادو و جاذبه مادر، در تمام ری اکشن های نوجوان، غیرقابل انکار است به گونه ای که مادر، علت العلل تمام وقایعی می شود که در فیلم رخ می دهد.این فیلم نیز به مانند فیلم شائقی، به بخشی دیگر از مادرانگی در سینمای ایران می پردازد که تا آن زمان نشان داده نشده بود.فیلمنامه خوب این فیلم در کنار بازی های روان و کارگردانی هوشمندانه تبریزی سبب شد تا فیلم، همچنان بتواند مخاطب را به درستی، تحت تاثیر قرار دهد.
۵. "مهمان مامان" داریوش مهرجویی – ۱۳۸۲
تصویری که مهرجویی در "مهمان مامان" به شکلی فانتزی از مادر نشان می دهد، در حکم تلورانسی است که افراط و تفریط های رفتاری دیگر اعضای خانواده را تنظیم می کند.فیلم اگرچه بارقه های کمیک پیدا و پنهان زیادی دارد اما مسلما یکی از قوی ترین پرداخت هایی است که از کاراکتر "مادر" در سینمای ایران به عمل می آورد.ظاهرسازی های عامدانه ای که قربانی تدبیر ضرب الاجلی مادر نمی شود و هر واکنش او، در موقعیت های مختلف داستانی این فیلم، کارکردگرایانه تلقی شده و فصل تازه ای از مادرانگی را به تصویر می کشد و علت موفقیت فیلم نیز تعدد موقعیت هایی است که در پناه آن، مادر می تواند اتفاقات ریز و درشت داستان را فی نفسه حل و فصل نموده و به همین ترتیب، داستانک ها، با تفاوت های بسیار، یک به یک در پیشگاه مخاطب رژه بروند.
۶. "گیلانه" رخشان بنی اعتماد و محسن عبدالوهاب – ۱۳۸۳
"گیلانه" صبر جمیل مادری است که در دو برهه زمانی متفاوت، گذشتن از خود روحی و جسمی را به مفهوم حقیقی به اثبات می رساند.فیلمنامه کار با هوشمندی مثال زدنی، موقعیت هایی را جلوی پای کاراکتر مادر می گذارد که این از خود گذشتن ها، نمود عینی تر و حقیقی تری پیدا کند.جایی که جبر روزگار، به ظاهر تمام درها را به روی شفای جانباز شیمیایی بسته، ننه گیلانه، چنان پرامید و زنده دل است که مخاطب خود را بهت زده می کند.بازی استثنایی "فاطمه معتمدآریا" در شکل گیری این مادرانه احساس برانگیز، غیر قابل کتمان است.
۷. "میم مثل مادر" مرحوم رسول ملاقلی پور – ۱۳۸۵
نابغه سینمای دفاع مقدس وقتی تصمیم می گیرد فیلمی درباره ارزش های مادر بسازد، با هوشمندی مثال زدنی، این مهم را با داستانی مرتبط با ژانر مورد علاقه اش گره می زند.مادری که همسرش، وی را به علت وضع حمل یک نوزاد شیمیایی، طرد کرده و حال این مادر می بایست به تنهایی، مشکلات زندگی خود و کودک معلولش را به دوش بکشد.فیلمی که در دو برهه زمانی خاص، سیل عظیمی از مادرانگی هایی را به تصویر می کشد که تمامشان در این سینما تازگی دارند و همین تازگی، دلیل مبهوت شدن مخاطب و استقبال بسیار زیاد از این فیلم است.مرد عاصی سینمای ایران، این بار طغیان را در مقام مادر و از خود گذشتگی های این موجود فرازمینی به تصویر کشیده بود و سکانس های ملتهب و تکان دهنده ای را خلق کرد که مطمئنا تا همیشه، مخاطب خود را میخکوب خواهند کرد."میم مثل مادر" طوفان سهمگینی که "مادر" در دهه ۶۰ ایجاد کرده بود را در دهه ۸۰، به وجود آورد و جانی دوباره به فیلم هایی از این دست داد.
۸. "خون بازی" رخشان بنی اعتماد – ۱۳۸۶
"خون بازی"، پیش از آنکه فیلم دختر معتاد باشد، فیلم دوندگی های مادر اوست.دختر معتاد در این فیلم بهانه ای است برای کمون و بروز قهرمانانه مادر.بنی اعتماد که در فیلم هایش، توجه ویژه ای به مقام مادر دارد، در این فیلم به نوعی تجلی تمام مصائب مادرانه که از "نرگس" تا "گیلانه" به تصویر کشیده بود را یک جا جمع می کند و آن را در شمایل مادری که برای نجات فرزندش، حاضر است هر کاری بکند، به تصویر می کشد.امروزی بودن نقش، مهمترین وجه فیلمنامه ای است که "بیتا فرهی" با هنرنمایی خوبش، این کاراکتر را برای مخاطب، آشنا و دوست داشتنی کرد.
۹. "به همین سادگی" رضا میرکریمی – ۱۳۸۶
داستان یک روز از زندگی طاهره مادر دو فرزند کوچک و همسر مهندس ساختمان است. طاهره به خاطره مشغلههای کاری همسر احساس تنهایی میکند. از طرفی دیگر او که از خانواده ایی عشایری است دلش سخت هوای روستایشان را کرده است. او میخواهد برای مدتی خانوادهاش را ترک کند و با برادرش به ولایتشان برود. تصمیمی بین قرار گرفتن بین روزمره گی های یک زن خانه دار و بازگشت به خاطرات زندگی کودکی روستایشان تنها چالشی است که در فیلم آرام "به همین سادگی" دیده می شود. تک روز زندگی طاهره در "به همین سادگی" نزدیک به روزهای همیشگی مادران ایرانی است.
۱۰. "گهواره ای برای مادر" پناه بر خدا رضایی – ۱۳۹۱
فیلم، داستان خاصی دارد که جریانات محیط بر آن، چندان نمی تواند ما به ازای بیرونی داشته باشد اما صحنه های احساسی خوبی دارد که می تواند ضمن برانگیختن حس خوشایندی مخاطب، در تاریخ سینمای مادر ایران ثبت شود.برخی دلدادگی های مادر به دختر خود و همچنین برخی تصاویر احساسی در این فیلم، تاثیرگذاری خوبی روی مخاطب دارد.
۱۱. "شیار ۱۴۳" نرگس آبیار – ۱۳۹۲
یک فیلم قابل توجه و تکان دهنده در مورد مادری که تنها فرزندش را به جبهه می فرستد و سه دهه چشم به راه بازگشتش می ماند و در این میان، نه به خدا کفر می گوید و نه برای یک لحظه، از تصمیمی که فرزندش برای رفتن به جبهه گرفته و او با آن تصمیم موافقت کرده، پشیمان می شود؛ این دو خصلت در الفت، از او قهرمانی می سازد که مادرانگی را به اوج می رساند.یک انتظار تلطیف یافته که مفهوم حقیقی "صبر جمیل" را به تصویر می کشاند.مطمئنا فیلم در زمان اکران خود، واکنش های متفاوتی را برخواهد انگیخت و مردم را با مادرانه ای جدید در سینمای ایران مواجه خواهد نمود.
منبع: تسنیم
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]
صفحات پیشنهادی
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان در دیدار باشهردار کاشان: صنعت سینما میتواند فرهنگ و تمدن ایران را به تمام نقاط د
مدیرعامل انجمن سینمای جوانان در دیدار باشهردار کاشان صنعت سینما میتواند فرهنگ و تمدن ایران را به تمام نقاط دنیا منتقل کندمدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران در دیدرا با شهردار کاشان از نقش موثر سینما در انتقال فرهنگ و تمدن ایران سخن گفت به گزارش خبرگزاری فارس حبیب ایلبیگی روز پکارگردان قلابی سینمای ایران دستگیر شد
کارگردان قلابی سینمای ایران دستگیر شد جامعه > حوادث - روزنامه ایران نوشت مرد 40 سالهای از تهران به مشهد سفر کرد تا در نقش کارگردان سرشناس سینما از دختران و پسران جوان کلاهبرداری کند رئیس پلیس مشهد گفت با ادعاهای چند دختر و پسر جوان مشخص شد یک مرد که بااعضای شورای عالی سینمای ایران منصوب شدند
با حکم وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعضای شورای عالی سینمای ایران منصوب شدند تهران- ایرنا- اعضای شورای عالی سینمای ایران با حکم علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب شدند به گزارش روزسه شنبه سازمان سینمایی علی جنتی ضمن تشکر و قدردانی از خدمات اعضای پیشین شورای عالی سینمای ایراانتقاد وحید جلیلی از عدم استفاده از شعائر دینی و انقلابی در سینمای ایران
انتقاد وحید جلیلی از عدم استفاده از شعائر دینی و انقلابی در سینمای ایران خبرگزاری رسا ـ مدیر دفتر جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی گفت در فیلمهای غربی کلیسا زیاد دیدهایم اما در سینمای ایران یک پلان نمازجمعه ندیدیم درحالیکه در بیش از هفتصد شهر کشور نماز جمعه برگزار میشود حداقل هفتدفاتر انجمن سینمای جوانان ایران پشتوانه قوی برای سینمای کشور هستند
استانها جنوب اصفهان ایلبیگی دفاتر انجمن سینمای جوانان ایران پشتوانه قوی برای سینمای کشور هستند کاشان- خبرگزاری مهر مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران گفت دفاتر انجمن سینمای جوانان ایران پشتوانه قوی برای سینمای کشور محسوب می شود و به برکت انقلاب اسلامی این دفاتر مانند یک چدر بیست و چهارمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی تناکید شد تشکیل کمیته مشترک انرژی ایران و ترکیه/ از ساخت
در بیست و چهارمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی تناکید شدتشکیل کمیته مشترک انرژی ایران و ترکیه از ساخت فیلم سینمایی تا راهاندازی زبان ترکی در دانشگاه تهرانبیست و چهارمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران و ترکیه ظهر امروز چهارشنبه پس از مدت 3 مذاکره و تبادل نظرجوان ترین و مسن ترین مادران سینمای ایران/ مادرانی که فقط سالی یکبار به یادمان می آیند
از مادر علی حاتمی تا مادر شدن ترانه ی سینمای ایران جوان ترین و مسن ترین مادران سینمای ایران مادرانی که فقط سالی یکبار به یادمان می آیند فیلم سینمایی مادر به کارگردانی علی حاتمی با بازی زنده یاد رقیه چهره آزاد و بازی بی همتای ترانه علیدوستی در نقش ترانه ماندگار ترین نقش هایپرستویی: اگر تهیهکننده شدم دلیلش نابسامانی وضعیت سینمای ایران است
پرستویی اگر تهیهکننده شدم دلیلش نابسامانی وضعیت سینمای ایران استپرویز پرستویی تهیه کننده فیلم سینماییشب بیرون گفت اگر اسم من به عنوان تهیه کننده در این فیلم است دلیلش نابسامانی وضعیت سینمای ایران در چهار سال گذشته است و اگر همه چیز سر جای خود بود آن وقت همه چیز آن طور که بایدمادران سينماي ايران که در میان ما نیستند
فیلمهای سینمایی ایران مادران زیادی را به خود دیده است که بسیاری از آنها امروز در میان ما نیستند اگر بخواهیم فقط اسامی برخی از آنها را نام ببریم باید از ایران دفتری رقیه چهرهآزاد حمیده خیرآبادی جمیله شیخی مهری ودادیان مهین شهابی پروین سلیمانی مهری مهرنیا فرخلقاء هنیکی کریمی و روایت نقشهای زنان ماندگار سینمای ایران
یکشنبه ۳۱ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۵ نیکی کریمی معتقد است سینمای کشورمان به خوبی به زنان و مسائل آنها پرداخته است چیزی که در دنیا خیلی کم دیده میشود این بازیگر که در پرونده بازیگریاش فیلمهای متعددی با محوریت زنان از جمله عروس سارا پری دو زن سه زن زن دوم من همسرش هستممعرفی رئیس چهارمین جایزه کتاب سال سینمای ایران
جمعه ۲۹ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۸ دبیرخانه چهارمین دوره جایزه کتاب سال سینمای ایران با ریاست امیر اثباتی آغاز به کار کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا طبق اعلام روابط عمومی خانه سینما هدف از برگزاری جایزه کتاب سال سینمای ایران گرامی داشت کوششهای عرصه فرهنگ مکتوب سینمایدر انتظار ظهور آرنوفسکی و فوردکاپولا، لینچ، پین و لستر در سینمای ایران؟!
در انتظار ظهور آرنوفسکی و فوردکاپولا لینچ پین و لستر در سینمای ایران در مدارس عالی سینما تکنولوژی روز نقش بسیار پررنگی را ایفا میکند و جنبه بین المللی این مدارس نیز قابل توجه است به گونهای که معمولاً علاوه بر برخورداری از آخرین تکنولوژیهای روز و به روزرسانی در لحظه دانشاز آرمانهای انقلابی در سینمای ایران فاصله گرفتهایم
شنبه ۳۰ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۳ ۴۶ سردبیر مجله سوره گفت طی سالهای اخیر در سینمای ایران شاهد آن هستیم که قدری عقب آمده و از آرمانهای انقلابی فاصله گرفتهایم این در حالی است که مضمون پدیدههای انقلابی و دینی منجر به تولید آثار ماندگارتری میشود سیدمحمد حسینی در گفتوگو با خبرنگارشهردار کرج: ایران کوچک را به مرکز تاثیرگذارفرهنگی تبدیل کنیم
شهردار کرج ایران کوچک را به مرکز تاثیرگذارفرهنگی تبدیل کنیم کرج-ایرنا- شهردار کرج با اشاره به نامگذاری امسال به نام سال اقتصاد و فرهنگ گفت با مشارکت مردم باید ایران کوچک کرج را به مرکز تاثیرگذار فرهنگی کشور تبدیل کنیم به گزارش ایرنا علی ترکاشوند روز چهارشنبه در جمع کارکنانسینمای ایران انسانگرا است
سینماگر اهل چاد سینمای ایران انسانگرا است تهران- ایرنا- محمد صالح هارون کارگردان اهل چاد از سینمای ایران به عنوان هنری انسانگرا یاد کرد و گفت که سینماگران ایرانی در فیلم های خود به جنبه های انسانی توجه می کنند به گزارش خبرنگار سینمایی ایرنا از خانه سینما نشست نقد و بررسی فیلماز درویش تا توحیدی و میرکریمی / اعضای شورای عالی سینمای ایران منصوب شدند
از درویش تا توحیدی و میرکریمی اعضای شورای عالی سینمای ایران منصوب شدند فرهنگ > سینما - اعضای جدید شورای عالی سینمای ایران با حکم علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب شدند به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین علی جنتی با تشکر و قدردانی از خدمات اعضای پیشین شورای عالی سخانه سینمای دانشگاهی ایران، همراه جشنواره «فیلم و عکس همراه تهران»
خانه سینمای دانشگاهی ایران همراه جشنواره فیلم و عکس همراه تهرانخانه سینمای دانشگاهی ایران به عنوان زیر مجموعهای از معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تحقیقات و فناوری با جشنواره فیلم و عکس همراه تهران همکاری میکند به گزارش خبرگزاری فارس جشنواره فیلم و عکس همراه تهران در دو-
گوناگون
پربازدیدترینها