تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس امر به معروف كند به مؤمن نيرو مى بخشد و هر كس نهى از منكر نمايد بينى منافق را ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836938411




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

خانه مهر، خانه فرزندان محبت ندیده از والدین


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:




بسیاری از آسیب‌شناسان اجتماعی اعتیاد، طلاق، روابط نامشروع، کودک آزاری و دیگر آسیب‌های اجتماعی را ریشه اصلی رها شدن کودکان بی‌سرپرست و بدپرست در جامعه می‌دانند. چنان که رئیس سازمان بهزیستی کشور می‌گوید، ۳۴ هزار کودک بی‌سرپرست و بدسرپرست در کشور وجود دارد که تحت پوشش بهزیستی هستند و خدمات شبانه روزی دریافت می‌کنند. شیرخوارگاه خانه نونهالان مهر استان گیلان یکی از همین پناهگاه‌های کوچک است که تعدادی از این کودکان در آن زندگی می‌کنند. سری به این شیرخوارگاه زده‌ایم تا از وضعیت زندگی آن‌ها جویا شویم. جام جم سرا: این روز‌ها شیرخوارگاه‌های کشور به پناهگاه امنی برای کودکان بی‌سرپرت و بدسرپرست تبدیل شده است. پناهگاهی که آن‌ها را از هر گونه آسیبی محافظت می‌کند تا شاید بی‌مسئولتی یا فقدان والدین آن‌ها کمی جبران شود. گرچه نبود پدر و مادر خلا بزرگی است که هیچ کسی نمی‌تواند آن را برایشان پر کند.

بودن در کنار خانواده و تجربه آغوش والدین سهم ناچیزی است که این کودکان از دنیای کوچک خود انتظار داشتند ولی به دلایل مختلف این سهم از آن‌ها سلب شده است.

به نقل از سینانیوز، بسیاری از آسیب‌شناسان اجتماعی اعتیاد، طلاق، روابط نامشروع، کودک آزاری و دیگر آسیب‌های اجتماعی را ریشه اصلی رها شدن کودکان بی‌سرپرست و بدپرست در جامعه می‌دانند. چه بسا کودکانی که در شرایط بسیار بد خانوادگی زندگی می‌کنند و دولت هرگز حتی از وجود آن‌ها هم با خبر نمی‌شود اما خیلی‌ها هم شانس تجربه زندگی بهتر را پیدا می‌کنند. به گفته دکتر همایون هاشمی، رئیس سازمان بهزیستی کشور، ۳۴ هزار کودک بی‌سرپرست و بدسرپرست در کشور وجود دارد که تحت پوشش بهزیستی هستند و خدمات شبانه روزی دریافت می‌کنند.

محیط بیرونی این شیرخوارگاه که در قسمتی از محیط اداری بهزیستی استان گیلان واقع شده پر از درختان بلند و سرسبزی است که بر حیاط شیرخوارگاه سایه انداخته‌اند.

به شیرخوارگاه وارد می‌شویم. محیطی امن و آرام که کارکنانش با گرمی و محبت از ما استقبال می‌کنند. کسانی که آنجا حکم پدر و مادر را برای کودکان دارند.

قشر آسیب پذیر جامعه را دریابیم
قبل از اینکه به سراغ کودکان برویم پای صحبت‌های منیره سکوتی کار‌شناس و مسئول دفتر خانواده بهزیستی که مسئولیت نظارت بر خانه‌های شبانه و این شیرخوارگاه را همزمان بر عهده دارد می‌نشینیم و از او در زمینه جزئیات این شیرخوارگاه و تعداد کودکان می‌پرسیم، جواب می‌دهد: «در حال حاضر ۱۵ خانه شبانه روزی غیر دولتی و تنها یک شیرخوارگاه دولتی در استان گیلان وجود دارد. ظرفیت این شیرخوارگاه اسما ۳۰ نفر است ولی از آنجایی که بعضی از بچه‌ها با مجوز قضایی معرفی می‌شوند گاهی اوقات تعداد ساکنان آن به ۳۴ نفر هم می‌رسد.»



منیره سکوتی در ادامه صحبت‌های خود به اهمیت توجه به این کودکان می‌پردازد و می‌گوید: «همانطور که می‌دانید این کودکان در سنی قرار دارند که یکی از اقشار آسیب پذیر جامعه محسوب می‌شوند و به همین دلیل به مراقبت خاصی نیاز دارند. البته آن‌ها تنها تا سه سال در این مکان زندگی می‌کنند و بر اساس مجوزی که اعلام شده است از سن ۳ تا ۶ سال به مرکز خصوصی نوباوه انتقال می‌یابند.»

کار‌شناس و مسئول دفتر خانواده بهزیستی ادامه می‌دهد: «می‌خواهیم شیرخوارگاه جدیدی خارج از محوطه اداری بسازیم چرا که ساختمان این شیرخوارگاه قدیمی شده و آخرین بار در سال ۸۳ بازسازی شده است.»

در انتظار دست نوازشگر
در حالی که گرم صحبت با مسئولین شیرخوارگاه هستیم به اتاق نوزادان می‌رویم. بیشترشان در تخت‌های خود دراز کشیده‌اند البته یکی از آن‌ها که انگار از همین حالا جنب و جوش را شروع کرده در روروئک بالا پائین می‌پرد کسانی که قرار است جای مادرش را پر کنند در قسمت جلوی شکمش متکایی قرار داده‌اند که از شدت پریدن آسیب نبیند. البته آن‌ها که دراز کشیده‌اند هم در شیطنت دست کمی از او ندارند. به محض اینکه بالای سرشان می‌رویم دست و پایشان را تکان می‌دهند و می‌خندند انگار فقط منتظر کسی هستند که با آن‌ها حرف بزند و نوازششان کند تا صدای خنده‌شان سالن را بردارد.

دل کندن از نوزادان کار سختی است اما باید به اتاق کودکان برویم، کودکانی زیبا و دوست داشتنی که وقتی وارد اتاقشان می‌شویم با تعجب به ما نگاه می‌کنند. یکی از خبرنگاران کودگی به نام آرش را تا آخرین لحظه در آغوش می‌گیرد و او بدون اینکه احساس غریبی کند فقط آرام به او خیره می‌شود.

وقتی از منیره سکوتی می‌پرسیم که خانواده‌ها بیشتر متقاضی فرزند دختر هستند و یا پسر می‌گوید: «در کل متقاضیان فرزند خوانده دختر بیشتر از پسر است ولی خوشبختانه وقتی با آنان مصاحبه و صحبت می‌کنیم بسیاری از آن‌ها نظرشان را تغییر می‌دهند.»

افسانه خیراندیش مسئول شیرخوارگاه نوزادان و نونهالان مهر بهزیستی استان گیلان هم که در واقع مادر این کودکان است قدم به قدم ما را همراهی می‌کند و به سوالاتمان پاسخ می‌دهد.

تا جایی که افسانه خیراندیش به ما توضیح می‌دهد هزینه‌های این شیرخوارگاه از اعتبارات استانی و به خصوص کمک خیرین تامین می‌شود. تنها در سال ۹۲، ۱۰۰ میلیون تومان برای این شیرخوارگاه هزینه شده است. او می‌گوید: «قطعا اگر خیرین کمک نمی‌کردند با مشکلات بسیاری مواجه می‌شدیم. در واقع خیرین اکثر اقلام مورد نیاز این شیرخوارگاه را تامین می‌کنند.»

خیراندیش ادامه می‌دهد: «در این مرکز از کودکان معلول نیز تا ۲ سال نگهداری شده و آن‌ها بعد از ۲ سال به مراکز توانبخشی انتقال داده می‌شوند.»

او از اعلام آمادگی خیرین برای کمک هر چه بیشتر به این شیرخوارگاه می‌گوید و توضیح می‌دهد: «همیشه نمی‌توان به اعتبارات دولتی متکی بود به همین دلیل بر ظرفیت‌های خیرین هم تکیه می‌کنیم چرا که هزینه درمان برخی از این کودکان بسیار زیاد است و علاوه بر این، تمامی اقداماتی که کودکان نیاز داشته باشند در این شیرخوارگاه انجام می‌شود.»

انتظار برای شنیدن
یکی از کودکان نظرم را بسیار جلب می‌کند آرام و بی‌سر و صدا در گوشه‌ای نشسته و بازی می‌کند. نامش را از کارکنان شیرخوارگاه می‌پرسم. امیرحسین، پسری که نه می‌تواند صدایی بشنود و نه حرف بزند. سکوتی می‌گوید: «امیر حسین در نوبت کاشت حلزون است، امیدواریم عمل او با موفقیت انجام شود.»

از او می‌پرسم: «چند نفر از این کودکان به علت کودک آزاری به شیرخوارگاه آمده‌اند.» پاسخ می‌دهد: «نمی‌توان تعدادشان را به طور دقیق گفت. گاهی اوقات پذیرش این کودکان زیاد و گاهی هم کم است. البته باید این را بگویم که کودکان ۳ تا ۶ سال بیشتر مورد کودک آزاری قرار می‌گیرند تا کودکان کوچک‌تر.»

به گفته مسئول شیرخوارگاه مهر، کودکان تنها با حکم قضایی وارد شیرخوارگاه می‌شوند. البته این امید که روزی پدر و مادرشان پیدا شود همیشه وجود خواهد داشت به همین دلیل عکسهای کودکی که‌‌ رها شده در مدت زمانی که در مرکز نگهداری می‌شود در روزنامه‌های محلی به مدت یک تا دو هفته چاپ شده، استعلام آن‌ها گرفته می‌شود. بعد از بررسی کلانتری اگر کاملا از عدم شناسایی والدین اطمینان حاصل شود با مجوز قضایی اقدامات لازم برایشان انجام می‌شود.»

بنابر گفته‌های کار‌شناس و مسئول دفتر خانواده بهزیستی، براساس قانون حمایت از کودکان، در صورتی که عدم صلاحیت والدین اثبات شود کودکان تنها ۲ سال در شیرخوارگاه نگهداری شده و به نوعی اقدامات فرزند خواندگی این کودکان تسریع می‌شود. این در حالی است که در گذشته مدت زمان نگهداری کودکان بد سرپرست در شیرخوارگاه‌ها ۳ سال بود و پس از ان اقدامات فرزند خواندگی انجام می‌شد.»

بازدید ما تمام می‌شود، وقتی می‌خواهیم از محیط شیرخوارگاه بیرون برویم صدای گریه آرش توجه همه را به خود جلب می‌کند. او دوست ندارد از آغوش همکارم جدا شود و همین موضوع دلیل اصلی گریه کردن او است. آرش به آغوش گرم پدر و مادر نیاز دارد ولی...

کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست حاصل آسیب‌های اجتماعی هستند که خود می‌توانند آسیب‌های بیشتری را تولید کنند، این چرخه وقتی متوقف می‌شود که فکر و برنامه‌ای برای این معضل اجتماعی داشته باشیم. شاید بد نباشد هر کدام از مسئولان هر از چندگاهی به مراکز نگهداری از این کودکان سر بزنند تا مثل ما آرزو کنند که دیگر هیچ کودکی طعم تنهایی را نچشد.








٣١ فروردین ١٣٩٣ ساعت ١٢:۵۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 158]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن