واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
رئیس کمیسیون صنایع مجلس: کارگروهی میان مجلس و دولت برای حل مشکلات صنعت و معدن تشکیل شود تهران – ایرنا - رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: کارگروهی میان مجلس و دولت برای حل مشکلات صنعت و معدن تشکیل شود.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، رضا رحمانی در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی به تشریح راهکارهای اقتصاد مقاومتی در بخش صنعت و معدن پرداخت و با اشاره به اینکه ما با مشکلات زیادی در بخش صنعت و معدن روبرو هستیم، اظهار داشت: حوزه صنعت و معدن فاقد برنامه های راهبردی و استراتژی است.
وی با اشاره به اینکه باید از رهبر معظم انقلاب برای ابلاغ سیاست اقتصاد مقاومتی که یک فرصت بزرگ برای تولید کشور محسوب می شود، تشکر کنیم، اظهار داشت: صنعت کشور با توجه به سیاست های ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب در چند موضوع با چالش های جدی مواجه شده است.
وی با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه حرکت ها باید بر اساس برنامه باشد، افزود: متاسفانه صنعت و معدن فاقد استراتژی و برنامه و راهبرد است.
رحمانی با اشاره به اینکه باید کارگروهی میان دولت و مجلس برای بررسی مشکلات تشکیل شود، اظهار داشت: بدون همکاری این دو قوه نمی توان مشکلات بخش صنعت و معدن را حل کرد و تشکیل این کارگروه می تواند ضمن افزایش تعامل در حل مشکلات این بخش نیز تاثیرگذار باشد.
رئیس کیمسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: همواره با تغییر دولت ها در کشور استراتژی بخش صنعت و معدن نیز تغییر می کند و گاهی بدون استراتژی می شود. از این رو صنعتی که استراتژی ندارد چگونه می تواند به هدف خود برسد.
رحمانی گفت: صنعت و نفت و گاز ما قدمتی 100 ساله دارند ولی از عدم استراتژی رنج می برند، ما در برخی از صنایع مانند موتورسیکلت سازی ظرفیتی دو برابر تولید کشورهایی همچون هند و چین را داریم ولی به دلیل نبود استراتژی نتوانستیم به اهدافمان برسیم.
وی ادامه داد: ما یکی از واردکنندگان فولاد هستیم و این موضوع به دلیل کامل نبودن زنجیره خام فروشی صورت می گیرد و باید دولت و مجلس با همکاری یکدیگر استراتژی طراحی کنند و از هدررفت منابع جلوگیری نمایند.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: یکی از مشکلات این است که دولت تاکنون شرح وظایف وزارتخانه هایی که ادغام شده اند به مجلس ارائه نکرده است.
وی اضافه کرد: آقای نعمت زاده وزیر صنعت ، معدن و تجارت در سخنان خود بیان کرد که یکی از راه ها برای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی کاهش وابستگی به نفت است که ما باید برای این کار معادن را جایگزین نفت کنیم اما می بینیم این بخش با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کند.
وی گفت: دولت برای زیرساخت ها در بخش معادن در بودجه سال جاری ، 6 میلیارد و 200 میلیون پیش بینی کرده بود که در مجلس افزایش یافت.
وی گفت: دولت باید برنامه های خود را برای تولید خودرو، مس و آلومینیوم که بخشی از آنها نیز باید صادر شود به مجلس ارائه کند.
وی گفت: در بخش صنایع و معادن ایمیدرو را تا حدی ناگزیر پیش برده ایم و در واگذاری ها به جای خصوصی سازی، بیشتر واگذاری ها به بخش دولتی بوده است.
رئیس صنایع مجلس خاطرنشان کرد: یکی از مولفه های اقتصاد مقاومتی دانش بنیان بودن آن است. همانطور که 10 ترکیب اغلام صادراتی محصولات در دنیا نشان می دهد 60 درصد این محصولات بر اساس دانش بنیان تولید می شوند اما در کشور ما بیشتر خام فروشی صورت می گیرد و صادرات ما اقلامی مانند پسته و زعفران است.
وی ادامه داد: به دلیل کمبود نقدینگی در کشور برخی از پروژه های صنعتی نیمه کاره مانده و نیمی از ظرفیت واحدهای صنعتی خالی است به طور مثال بانک ملی در کشور تنها یک میلیارد سرمایه دارد اما بانک های منطقه ای 4 یا 5 میلیارد سرمایه دارند.
در ادامه نماینده مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی گفت: در بخش صنعت تا سال 1388 رشد خوبی داشته ایم اما از بعد از آن با کاهش جدی رشد و پیشرفت مواجه شده ایم به طوری که در سال 91 سرمایه گذاری در بخش صنعت بسیار کاهش یافت.
وی افزود: روند نزول شاخص های کلان صنعت از سال 88 قابل توجه است به طوری که ما در بخش نیروی انسانی روند نزولی داشته ایم.
این نماینده مرکز پژوهش های مجلس اضافه کرد: تا سال 88 رشد مصرف در نیروگاه ها رو به افزایش بود ولی از سال 89 این روند رو به کاهش رفت به طوری که در سال 80 ما 592 میلیون کیلووات ساعت مصرف برق داشتیم. در سال 89 به 220 میلیون کیلووات ساعت کاهش یافت و در سال 91 به 260 میلیون کیلووات ساعت رسید.
این نماینده پژوهش های مجلس اظهار داشت: صنعت کشور باید در ریل گذاری برنامه قرار گیرد نه ریل گذاری مدیریت. وی گفت: اگر نظرات شخصی در صنعت گنجانده شود مسلما شکست می خورد.
سیام (3) 9121 ** د . الف ** 1418
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
31/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]