واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ فروردين ۱۳۹۳ (۱۴:۳۱ب.ظ)
افزايش اميد به زندگي در جامعه هموفيلي ثمره 40 سال تلاش انتقال خون است مدير عامل سازمان انتقال خون در مراسمي که به مناسبت روز جهاني هموفيلي برگزار شد از افزايش اميد به زندگي در ميان جامعه هموفيلي ابراز خوشحالي کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج ،روابط عمومي سازمان انتقال خون ايران اعلام كرد، دکتر پور فتح اله در اين مراسم گفت: درآستانه چهل سالگي سازمان تلاش کرده ايم ستادهاي مردمي را در تمامي استانها گسترش دهيم و عزيزان تالاسمي و اهدا کننده و هموفيلي را دور هم جمع کنيم و بخواهيم خود به عنوان عضوي ازخانواده انتقال خون مراسم بزرگداشت چهل سال تامين خون سالم و کافي براي مصرف کنندگان خون را مديريت کنند.
وي با اشاره به پيامي که به همين مناسبت منتشر شد گفت: چهل سال تلاش سازمان انتقال خون با تامين سلامت عزيزان هموفيلي و تالاسمي گره خورده است و سازمان انتقال خون زماني که دکتر علا موسس سازمان انتقال خون براي اولين بار تصميم به تاسيس چنين تشکيلاتي گرفتند، مشکل بيماران هموفيل و تالاسمي چنان بود که اميدي به زندگي نداشتند.
اقدام شجاعانه دکتر علا منجر به اين شده است که کودکان هموفيلي و تالاسمي آنروز اکنون به چهل سالگي برسند.وي افزود: توصيه مي کنم فيلم دايره ميناي داريوش مهرجويي را ببينيد اين فيلم داستان خون فروشان و وضعيت اقتصادي و اجتماعي است که در مورد اين پديده وجود داشت.اکران اين فيلم پس از چند سال مخالفت نظام ستمشاهي منتشر شد و فضاي جامعه آن روز را در مورد انتقال خون با شوک مواجه کرد و انتقال خون ايران توسط دکتر علا درچنين وضعيتي تاسيس شد.
مدير عامل سازمان انتقال خون با اشاره به موفقيت سازمان انتقال خون در جذب اهدا کننده گفت: ما نسبت به کشورهاي منطقه بسيار در اين امر موفق تر بوده ايم.
وي در توصيف انتقال خون کشوري چون مصر مي گويد: بازديدي که از انتقال خون کشور ياد شده داشتيم نشان مي داد که تجهيزات گران قيمت و بسيار روز آمدي دارند اما در جذب اهدا کننده هرگز موفق نبوده اند به نحوي که هنوز در اين کشور از خون جايگزين استفاده مي شود.
سازمان بهداشت جهاني از سال 2000 قرار است تامين خون را به سمت اهداي داوطلبانه ببرد ولي هيچ يک از کشورهاي منطقه جز ايران نتوانستند به اين مقصود برسند.
مدير عامل سازمان انتقال خون افزود: اکنون که سن عزيزان هموفيل به 40 سالگي رسيده است بايد به کيفيت زندگي آنان فکر کنيم و مطالبه به حق آنان که زندگي بدون اتکا به ديگران است عملي شود.وي افزود: تحقيقاتي که هند در مورد تالاسمي ها و هموفيلي ها انجام شده است نشان مي دهد ورزش سه بار در هفته منجر به تقويت عضلات مي شود و هرچه فعاليت اين افراد افزايش يابد سطح فاکتور 8 آنان افزايش مي يابد.
وي پيشنهاد کرد: کانون هموفيلي مي تواند برنامه ريزي کند که اين افراد حد اقل يک روز در هفته امکان ورزش داشته باشند.
دکتر پور فتح اله گفت: با يک برنامه ريزي خوب و پيوند انجمن هاي مردمي و دولت تدبير و اميد مي توان کيفيت زندگي را براي اين عزيزان بهبود داد.
وي تاکيد کرد: سازمان انتقال خون نيز در سايه 40 سالگي خدمت رساني اين سازمان قصد دارد شرايط تاسيس سازمان هاي مردم نهادي را ايجاد کند که در ساماندهي اهدا کنندگان فعال باشد.
مدير عامل سازمان انتقال خون ادامه داد: دو بيماري نوظهورHIV و هپاتيت C و چالش مرتبط با آن در عزيزان مصرف کننده خون وفرآورده هاي خوني رشته هاي محبت، خدمت و سپاس را بين سازمان انتقال خون به عنوان رابط عزيزترين اقشار جامعه يعني عزيران اهداء کننده خون و مصرف کنندگان خون و فرآورده هاي آن پايدار تر کرد و امروزشاهد اهداي نزديک به 2 ميليون و 100 هزار واحد خون در سال و شاخص اهداي 27 واحد اهداي خون به ازاء هر 1000 نفر جمعيت و بيش از 50 درصد اهداکننده مستمر هستيم.
وي حضور پرثمر عزيزان هموفيلي درسطح جامعه و شنيدن صداي رساي آنها بعنوان بخشي از جامعه پوياي ايران را پاداش 40 سال خدمات سازمان انتقال خون دانست و افزود: ما هميشه در کنارعزيزان هموفيلي ايستاده ايم و اطمينان مي دهيم که در اين ماموريت مقدس همه عزيزان مبتلا به اين بيماري را درنظر داشته باشيم و تک تک اين عزيزان و نيازهايشان را در فعاليت هاي سازمان انتقال خون ايران به شمار آوريم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]