تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):قصد ما این است که نمیریم تا توبه کنیم، ولی توبه نمی کنیم تا اینکه می میریم
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826915971




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

توافق گروه 4/ پایان بحران اوکراین یا نشستی بی حاصل؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

توافق گروه 4/ پایان بحران اوکراین یا نشستی بی حاصل؟ تهران-ایرنا- باوجود دست یافتن گروه های مذاکره کننده به توافقی برای حل بحران اوکراین، به باور صاحب نظران ابهامات موجود در توافق و پذیرش کامل آن توسط همه طرف های درگیر در بحران هنوز با تردیدهای فراوانی روبرو است.


به گزارش ایرنا، درحالی که گروه موسوم به4 متشکل از وزرای امور خارجه آمریکا، روسیه، اوکراین و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بعد از شش ساعت جلسه شامگاه پنج شنبه (28فروردین)درمورد توافق برای حل بحران اوکراین به توافق رسیدندوبیانیه ای صادر کردند، گروه های جدایی طلب طرفدار روسیه و فعال در شرق اوکراین هنوز دولت موقت کی یف را به رسمیت نمی شناسند و انتظار نمی رود توافق ژنو به حل و فصل کامل بحران اوکراین منجر شود.

توافق ژنو که بعد از جلسه ای طولانی حاصل شد، شامل پنج محور اساسی است؛
*** همه طرف ها از خشونت، تندروی، نژادپرستی، افراطی گرایی مذهبی از جمله احساسات ضدیهودی خودداری می کنند؛
*** همه گروه های مسلح غیرنظامی باید خلع سلاح شوند، همه ساختمان هایی که به صورت غیرقانونی به اشغال این نیروها در آمده است باید به دولت ها باز گردد، همه خیابان های اشغال شده و دیگر اماکن عمومی در شهرها و شهرستان های اوکراین باید تخلیه شود؛
*** معترضان و کسانی که این ساختمان ها را اشغال کرده اند باید مصونیت قضایی داشته باشند، غیر از کسانی که مرتکب قتل شده اند. گروه های غیرقانونی مسلح باید اسلحه خود را تحویل دهند.
*** سازمان امنیت و همکاری اروپا نقشی کلیدی در کمک به مقامات برای اجرای توافق ژنو دارد؛
*** اصلاحات قانونی باید شفاف، مسئولانه و جامع باشد.
با وجود اعلام این توافق به گزارش روز شنبه خبرگزاری آسوشیتدپرس، ˈدنیس پوشیلینˈ رهبر گروه خودخوانده ˈجمهوری مردمˈ روز جمعه گفت: جدایی طلبان در بیش از 10 شهر شرق اوکراین دولت موقت کی یف را به رسمیت و مشروعیت نمی شناسد و تا زمانیکه این دولت استعفا ندهد ساختمان های دولتی را تخلیه نمی کند. وی از سران اوکراین خواست از مقام خود کناره گیری کنند.
افزون بر این، جدایی طلبان طرفدار روسیه همچنین روز جمعه از تسلیم اسلحه خود یا تخلیه ساختمان های دولتی در شرق اوکراین طفره رفتند و گزارش ها از تشدید تنش در شهرهای شرقی اوکراین روز جمعه خبر داد؛ برای نمونه معترضان جدایی طلب در برابر مقر پلیس در شهر ˈاستاخانوفˈ استان ˈلوهانسکˈ گرد آمده و خواستار استعفای رییس پلیس شدند. شهر دونتسک نیز عرصه اعتراضات مردمی برای حفظ وحدت تمامیت ارضی اوکراین بود. این راهپیمایی بر خلاف تظاهرات اعتراضی جدایی طلبان مسالمت آمیز برگزار شد و پایان یافت.
شماری از فعالان از گروه جمهوری مردم نیز با اشغال بخش هایی از فرودگاه دونتسک خواستار مذاکرات با مقامات شهر شدند. آنها اعلام کردند اجازه فرود هواپیمای نظامی را نمی دهند و شهروندان روس باید آزادانه وارد منطقه شوند.
دولت اوکراین نیز توافق کرد که به معترضان جدایی طلب مصونیت قضایی اعطا کند مگر اینکه مرتکب قتل شده باشند.
پوشیلین همچنین توافق ژنو را منطقی دانست؛ اما تاکید کرد همه مقامات کی یف از جمله ˈ آرسنی یاتسینوکˈ و ˈالکساندر تورچینوفˈ نخست وزیر و رییس جمهوری اوکراین باید از مقام خود کنار بروند.
روزنامه انگلیسی ˈگاردینˈ نیز روز شنبه در تحلیلی در مورد توافق ژنو برای حل بحران اوکراین نوشت: این توافق به موضوع استقرار سربازان روس در مرز اوکراین نمی پردازد، همچنین تشدید حضور نیروهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی موسوم به ناتو در مرزهای روسیه را مورد توجه قرار نمی دهد که ˈآندراس فوگ راسموسنˈ دبیر کل ناتو روز چهارشنبه گذشته (27 فروردین/ 16 آوریل) خبر آن را داد.
ˈجان کریˈ وزیر امور خارجه آمریکا بعد از اعلام دست یافتن به توافق در سخنان خود به جزوه های ضدیهودی اشاره کرد که میان یهودیان منطقه ˈدونتسکˈ توزیع شده و از آنها می خواهد با جدایی طلبان همکاری کنند، این سخنان در حالی بود که جدایی طلبان مسئولیت توزیع این جزوه ها را برعهده نگرفتند.
ˈفئودور لوکیانوف/Fyodor Lukyanovˈ مسئول حوزه روسیه در نشریه ˈگلوبال افرز/ Global Affairsˈ معتقد است: دست یافتن به توافق بیش از آن چیزی است که انتظار آن می رفت، اما مانند همه توافق های دیگر جزئیات مهم است و باید منتظر شیوه اجرای آن بود.
وی افزود: اول اینکه سازمان امنیت و توسعه همکاری اروپا باید بر روند اجرای این توافق نظارت کند؛ اما توانایی آنها برای نظارت بسیار محدود است. آنها باید برای افزایش قدرت مانور خود موقعیت حقوقی اوکراین را در اتحادیه اروپا تغییر دهند.
دوم اینکه توافق ژنو از گروه های ˈغیرقانونی مسلحˈ می خواهند سلاح خود را زمین بگذارند، غربی ها جدایی طلبان را طرفداران روسیه در شهرهای ˈدونتسکˈ و ˈ اسلاویانسکˈ تصور می کنند؛ اما برداشت روس ها از این اصطلاح متفاوت است. آنها هنوز دولت کی یف را به رسمیت نمی شناسند و رسانه های روس بارها آنها را ˈدولتی دانسته اند که با کودتا روی کارˈ آمده است. آیا در این صورت روسیه از دولت کی یف می خواهد کنار برود؟
لوکیانوف ادامه داد: حتی اگر این موضوع مطرح نباشد و همه طرف های مذاکره تعریف درستی از این گروه ها داشته باشند، چه کسی باید بر خلع سلاح نظارت کرده و آن را اجرا کند؟ همانطور که تحولات روزهای گذشته اوکراین نشان داده است، دولت محلی در این کشور در کنترل گروه های مختلف کاملا ناتوان نشان داده است.
ˈماشا لیپمن/Masha Lipmanˈ کارشناس مسائل سیاسی و سردبیر مرکزی ˈکارنگی/Carnegie Moscow Centerˈ در دفتر مسکو معتقد است: چه کسی از طرف این گروه ها در مذاکرات نماینده است و صحبت می کند، چه کسی از آنها خواهد خواست سلاح بر زمین بگذارند؟
لوکیانوف نیز می گوید: همین موضوع در مورد گفتمان ملی و اصلاحات جامع در قانون اساسی اوکراین نیز صدق می کند، در این زمینه ها دولت کی یف با چه کسی روبروست؟ اجرای اصلاحات قانونی اجتناب ناپذیر است و دیر یا زود باید انجام شود. اما کدام گروه ها با یکدیگر مذاکره می کنند. حزب منطقه که ˈویکتور یانوکوویچˈ رییس جمهوری برکنارشده اوکراین رهبری آن را در دونتسک برعهده داشت سقوط کرده است، بنابر این حزبی وجود ندارد که نایب آنها باشد. این گروه های نامشخص جدایی طلبان را تشکیل می دهند و رهبری ندارند. می توان اینگونه تعبیر کرد که کرملین رهبر ناگفته آنهاست. مسکو شریک خوبی است تا بتوان این گروه ها را خلع سلاح کرد اما کرملین چطور می تواند در روند اصلاحات قانون اساسی اوکراین شرکت کند و این امر را قانونی جلوه دهد.
مشکل دیگر این است که ˈولادیمیر پوتینˈ رییس جمهوری روسیه حتی با وجود پیشرفت مذاکرات اعلام کرد گزینه توسل به قدرت نظامی در اوکراین را رد شده نمی داند.
یک مقام بلندپایه آمریکایی می گوید: آمریکا با اطلاع از این نظر پوتین نمی تواند نفس آرامی بکشد، البته احتمال مداخله نظامی روسیه در اوکراین به صورت جدی وجود ندارد اما پوتین می تواند فشار را با خواست خود بیشتر یا کمتر کند.
همه ما تصور می کنیم که وی به نوعی فشار را ادامه می دهد؛ حتی اگر نتیجه این امر برهم زدن انتخابات ریاست جمهوری برای 25ماه مه (4 خرداد) باشد.
این مقام آمریکایی همچنین تاکید کرد که آمریکا انتظار دارد نشانه های جزئی از اجرای توافق در هفته های آتی شکل بگیرد و از طریق اجرای تحریم های بیشتر ادامه یابد. اما وضعیت کلی تغییری نخواهد کرد.
ˈولادیمیر فیدورین/Vladimir Fedorinˈ روزنامه نگار مستقل روسی که در اوکراین مشغول به کار است، گفت: تردیدها در کی یف هنوز وجود دارد، مساله اصلی میان دولتمردان و صاحب نظران بی اعتمادی به مسکو است.
درمورد گروه های مسلح نیز به نظر می رسد حتی در صورت اجرایی شدن توافق، بعد از مدت کوتاهی بار دیگر منسجم شده و ضربه دیگری بزنند. تنها حضور نظامی نیروهای ناتو می تواند این تردیدها را از بین ببرد. فیدورین می گوید در مورد توافق ژنو نیز امیدوارم به توافق از یاد رفته تبدیل نشود.
اروپام**9157 ** 1064
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




30/01/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن