واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
وزارت بهداشت جلوی قاچاق عضو در یک بیمارستان تهران را گرفت
دلالان اعضای بدن که پس ازتهیه اسناد ومدارک هویتی جعلی درتلاش بودند کلیه یک ایرانی نیازمند را به بیمارخارجی پیوند بزنند با حضوربه موقع بازرسان دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ازعمل جراحی ناکام ماندند.
به گزارش نامه نیوز، هفته گذشته یک بیمار تبعه عراق به طورکاملا مشکوک و با کارت ملی جعلی ایرانی به یکی از بیمارستان های فوق تخصصی پایتخت منتقل شد تا تحت عمل جراحی پیوندکلیه- با کلیه فروخته شده ازسوی یک ایرانی- قرارگیرد.
این درحالی است که بیمارستان مذکورکه درحوالی خیابان پاسداران قراردارد امکانات انجام عمل جراحی پیوند کلیه را نداشته ولی با این حال به شکل عجیبی برای انجام پیوند پذیرای مرد عراقی می شود.
ازسوی دیگر چند تن از پرسنل بیمارستان که پی برده بودند عکس کارت ملی بیمارنیازمند پیوند با ظاهر فرد تشابه چندانی ندارد به این موضوع واکنش نشان داده وماجرارا با مسولان بیمارستان درمیان گذاشتند. اما به رغم تمام این پیگیری ها فردبیمار و فروشنده کلیه با دستورمقامات بیمارستان راهی اتاق عمل شدند.
با این حال پس از ورود بیمار به داخل اتاق عمل، پرسنل با وجدان بیمارستان با معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تماس گرفته و به شرح ماجرا پرداختند.
بلافاصله تیمی از بازرسان دانشگاه راهی بیمارستان شده و پس از بررسی های لازم دراقدامی ضربتی ازعمل جراحی غیرقانونی این بیمار جلوگیری کردند.
پس ازاعلام این گزارش به مسولان مربوطه دانشگاه، دستور برخورد جدی با متخلفین صادر و تمامی عمل های جراحی مربوط به گروه ارولوژی دراین بیمارستان نیز تا اطلاع ثانوی متوقف شد.
این درحالی است که بررسی ها نشان می دهد این بیمارستان درفهرست بیمارستان های واجد شرایط پیوند کلیه نبوده وطبق ضوابط نمی توانسته پیوندکلیه انجام دهد.با این حال مشخص نیست چگونه این بیمارعراقی برای پیوند کلیه به این بیمارستان منتقل شده است وفروشنده کلیه نیزچگونه شناسایی و راهی بیمارستان مذکورشده است.
گفتنی است طبق قوانین موجود، اهدای عضو از سوی ایرانی ها به افراد خارجی ممنوع است.
طبق دستورالعمل وزارت بهداشت در پیوند اعضای اتباع غیرایرانی گیرنده و دهنده عضو هردو باید خارجی باشند.
دکترسید سجاد رضوی رئیس اداره نظارت بر درمان وزارت بهداشت و درمان نیز با اشاره به اینکه قانون پیوند مصوبه مجلس بوده و دستورالعمل آن را وزارت بهداشت صادر نموده است، گفت: بیمارستانهایی که میخواهند پیوند انجام دهند باید از واحد پیوند اعضا وزارت بهداشت و بیماریهای خاص معاونت درمان مجوز اخذ نمایند.
او با اشاره به اینکه پس از اخذ مجوز چنانچه پیوند مربوط به بیمار خارجی است مشمول دستورالعمل خاصی میشود، گفت: در پیوند اعضای بیماران خارجی هم گیرنده و هم دهنده عضو حتما باید خارجی باشند و معمولا پیوند باید از نسبیت و فامیل نزدیک یا بیمار مرگ مغزی انجام شود.
او در ادامه با تاکید بر اینکه کشور به سمتی حرکت میکند که پیوندها بیشتر فامیلی باشد، گفت: نباید مسائل فروش اعضا در پیوند را شاهد باشیم و تلاش تمامی دست اندرکاران بر این است که به سمت فروش اعضا نرفته و اندیکاسیونهای نسبیت و فامیل و یا پیوند از بیمار مرگ مغزی در این زمینه حاکم باشد.
رئیس اداره نظارت بر درمان وزارت بهداشت با بیان اینکه آمارها نسبت به گذشته خوب بوده و این روند در حال اصلاح است، گفت: چنانچه دهنده پیوند ایرانی باشد و گیرنده عضو یک فرد خارجی، بازار آشفتهای ایجاد خواهد شد و اغلب اهدا کنندگان ایرانی به سمت مبالغ هنگفت رفته و دیگر پیوندها برای بیماران نیازمند ایرانی انجام نخواهد شد.
او با اشاره به اینکه انجام اینکار مورد تایید انجمن بین المللی هم نیست، گفت: اخیرا در برخی بیمارستانها تخلفاتی مشاهده شد که برخورد جدی از سوی وزارت بهداشت و درمان صورت گرفت و حتی منجر به تعطیلی برخی از آنها نیز شد.
او اعمال قانون را در این زمینه بدون فوت وقت عنوان کرد و گفت: این مساله مربوط به وضعیت سلامت اخلاقی کشور است و حیثیت و سلامت افراد جامعه را هیچگاه به خطر نخواهیم انداخت.
رضوی با بیان اینکه در خصوص پیوند اعضا وارد بحث صرف اقتصادی نمیشویم، ادامه داد:چنانچه باز هم موارد مشابه تخلف دیده شود از تعطیلی بیمارستان و کاهش یک درجه ارزشیابی آن و حتی تعطیلی مطب پزشکان مربوطه اقدام میکنیم.
او در پایان گفت: بحث مقدس پیوند با دقت بالا در کشور ما انجام میشود و هیچگاه وجه آن را خراب نخواهیم کرد.
منبع:شفاآنلاین
1393/1/30
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 75]