واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
حضور نظامی پررنگ آمریکا در منطقه و نگرانی چین پکن - ایرنا - همزمان با افزوده شدن بر شمار نظامیان، تجهیزات و تسلیحات آمریکا در منطقه بخصوص در کشورهای همسایه چین، نگرانی های پکن از این حضور پررنگ نظامی واشنگتن در اطرافش افزایش یافته است.
به گزارش ایرنا، چینی ها دیگر مانند گذشته نگرانی خود را از این مساله پنهان نمی کنند و آمریکا را عامل برهم خوردن توازن در منطقه می دانند.
مقام های چین چندی پیش در دیدار با چاک هیگل وزیر دفاع آمریکا واهمه خود را به گونه ای نشان دادند و به این مقام بلندپایه نظامی آمریکا اعلام کردند که روابط واشنگتن با کشورهای اطراف دریای جنوبی چین و ورود آمریکا به منازعات پکن و همسایگانش برای کاخ سفید سودی نخواهد داشت.
رسانه های چین از آمریکا خواسته اند از بازی با آتش پرهیز کند و مسوولان چینی می گویند که آمریکا با آوردن نظامیانش به منطقه در حال برهم زدن توازن و به خطر انداختن صلح است.
در کره نیز وضع به همین منوال است. آمریکا هزاران نظامی خود را در دو ماه گذشته از پایگاه های مختلف به شبه جزیره کره منتقل کرده است تا در رزمایش مشترک دوجانبه شرکت کنند.
جنگنده ها و ناوهای آمریکایی در شبه جزیره کره در کنار بیش از 28 هزار نظامی آمریکایی آرایش داده شده اند و هر از چند گاهی ناوهای هسته ای این کشور نیز وارد منطقه می شوند.
اما نگران کننده ترین موضوع اخیر این است که آمریکا و فیلیپین در حال گفت وگو در باره توافقنامه همکاری نظامی هستند که این موضوع چین را بسیار نگران کرده است.
واشنگتن و مانیل تا چند سال پیش روابط نظامی نزدیکی داشتند اما اگر توافقنامه جدید امضا شود آمریکا در هر نقطه ای از فیلیپین می تواند برنامه های نظامی داشته و طرح های نظامی اجرا کند.
این اتفاق در حالی می افتد که روابط پکن - مانیل به دلیل اختلافات دو کشور بر سر مالکیت بر جزایر دریای جنوبی تیره شده و فیلیپین از چین به دادگاه بین المللی شکایت کرده و خواستار داوری در این باره شده است.
آمریکا امیدوار است که این توافقنامه موسوم به پیمان همکاری دفاعی (آی یی دی سی) را در جریان دیدار باراک اوباما رییس جمهور این کشور در روزهای پایانی ماه جاری میلادی از فیلیپین با مانیل امضا کند.
شین هوا خبرگزاری رسمی چین گزارش کرده است که این توافقنامه مورد اختلاف احزاب در فیلیپین است.
خبرگزاری چین گزارش داد برخی از مخالفان گفته اند این یکی از افتضاح ترین رسوایی ها برای دولت فیلیپین خواهد بود. این درست مانند سگی است که برای صاحبش دم تکان می دهد.
اگر این پیمان نظامی بین فیلیپین و آمریکا امضا شود واشنگتن بدون هیچ محدودیتی می تواند از تمام تسهیلات نظامی در فیلیپین استفاده کند.
اگرچه بر اساس این پیمان آمریکا پایگاه نظامی ایجاد نمی کند، اما حضور همه جانبه ای از لحاظ نظامی در فیلیپین خواهدداشت که شباهت زیادی با روابط نظامی فعلی این کشور با استرالیا و سنگاپور دارد.
در این میان چین بیشتر از هر کشوری نگران این حضور فزاینده نظامی آمریکا در منطقه آسیا و اقیانوس آرام است و بتدریج به این نتیجه رسیده است که آمریکایی ها می خواهند عملا طرح اعزام 60 درصد از نیروی نظامی خود به آسیا و اقیانوس آرام را اجرایی کنند.
روزهای آینده شاید ایام تیره و ناخوشایندی برای رهبران نسل جدید چین باشد که نمی خواهند در شرایط اجرای سیاست های اصلاحات و درهای باز وارد رویارویی های نظامی شوند، اما اختلافات چین با ژاپن از یک سو و اعزام نظامیان آمریکایی به منطقه و حضور نظامیانش در فیلیپین شاید برای چینی ها پیام های نامطلوبی داشته و آنها را به سمت افزایش فعالیت های نظامی در منطقه سوق دهد.
آساق ** 2100 **1611
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
29/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]