واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
دلالان «دلار» دوباره خیز برداشتند!
افزایش آرام و بیسروصدای قیمت دلار در هفته جاری سرانجام در روز گذشته به نوسانات پیدرپی قیمت دلار در بازار آزاد ختم شد به گونهای که نرخ این ارز درابتدای معاملات روز گذشته از مرز سههزارو200تومان نیز گذشت اما بعد از ساعتی و در نیمههای روز با کاهش 10 و 15تومانی به مرز سههزارو195تومان رسید. این نرخ تا ساعات پایانی بازار همچنان ثابت باقی ماند.
روزنامه شرق: افزایش آرام و بیسروصدای قیمت دلار در هفته جاری سرانجام در روز گذشته به نوسانات پیدرپی قیمت دلار در بازار آزاد ختم شد به گونهای که نرخ این ارز درابتدای معاملات روز گذشته از مرز سههزارو200تومان نیز گذشت اما بعد از ساعتی و در نیمههای روز با کاهش 10 و 15تومانی به مرز سههزارو195تومان رسید. این نرخ تا ساعات پایانی بازار همچنان ثابت باقی ماند.
تداوم این امر و بالا و پایینشدن قیمت دلار و به تبع آن ارزهای معتبر دیگر، هیجان خاصی را به چهارراه استانبول و در میان انبوه دلالان و سفتهبازان آن ایجاد کرد. دلالانی که هرکدام با مبالغ کم یا زیاد دلار در دست قیمت خریدوفروش ارزهایشان را فریاد میزدند. قیمتهایی که به وضوح نشان میداد این فعالان بازار سودای افزایش قیمت دلار را در چند روز آینده در سر دارند.
قیمتهای تعیینشده از سوی دلالان برای خریدوفروش دلار اگرچه در بعدازظهر چهارشنبه با نرخ صرافیها تفاوت آنچنانی نداشت ولی تعیین مبالغی در حدود سههزارو189تومان برای هر دلار برای معاملات روز شنبه آتی از سوی دلالان به خوبی گویای تداوم روند افزایشی قیمت دلار در روزهای آینده از منظر این دلالان بازار بود. به گونهای که یکی از دلالان چهارراه استانبول برای خرید هر دلار برای روز شنبه قیمت سههزارو185تومان را تعیین کرده بود و معتقد بود قیمتها بهطورحتم در هفته آینده از مرز سههزارو300تومان نیز فراتر خواهد رفت.
وی که روند بازار را در روزهای آینده صعودی ارزیابی میکند، میگوید: وضعیت کنونی اقتصاد کشور و شرایط مبهم اقتصادی افزایش تقاضای دلار را بهدنبال داشته که این به معنی افزایش قیمتها در روزهای آینده است. با این حال صرافیهای چهارراه استانبول با شک و تردید به آینده بازار میاندیشند و معتقدند افزایش قیمتها در چندروز گذشته اگرچه بیشترروانی و مقطعی است ولی در حال حاضر دلالان و سفتهبازان نبض بازار را دست گرفتند.
یکی از صرافان در چهارراه استانبول در اینباره میگوید: «هماکنون به دلیل ریزش شاخص بورس و بحث اجرای فاز دوم هدفمندکردن یارانهها تقاضا برای خرید دلار نسبت به روزهای قبل افزایش یافته است ولی این روند مقطعی است و به نظر میرسد ثبات به بازار باز گردد.» وی با اشاره به خلوتی صرافیها و نبود مشتری تاکید میکند: «در چند روز گذشته نیز نوسانات موجود در بازار ارز نتیجه گرمشدن بازار سفتهبازان و دلالان بوده است، زیرا آنچنان که میبینید صرافیها با افزایش مشتری و متقاضی خرید ارزهای خارجی روبهرو نیستند.» با این حال این صراف نیز تایید میکند وضعیت اقتصادی کشور و ابهامات موجود قیمت دلار را تا لحظه نگارش این گزارش از سههزارو140تومان در روز دوشنبه به سههزارو195تومان رسانده است. نوسانات دلار در چند روز گذشته قیمت ارزهای معتبری همچون پوند و یورو را نیز افزایش داد به گونهای که پوند انگلیس از پنجهزارو210 به پنجهزارو300، یورو نیز از چهارهزارو340 به چهارهزارو410تومان رسید.
با این حال در نوسانات دیروز بازار ارز، طلا در آرامشی نسبی روند صعودی خود را ادامه داد و حتی در روزهایی که اونس طلا در بازارهای جهانی روند پرشتاب نزولی قیمتها را تجربه میکرد افزایش قیمت آن متوقف نشد. هر اونس طلا آغازین روز معاملات در هفته جاری را با هزارو326دلار به پایین برد و دیروز و در لحظه نگارش این گزارش، ساعت 18:50 به هزارو298دلار رسید. این روند نشان میدهد طلای جهانی در مسیر نزولی شدیدی قرار گرفته که قطعا بازار داخلی را نیز تحتتاثیر قرار میداد اما روند صعودی قیمت دلار که از روز شنبه هفته جاری آغاز شد بهعنوان سرعتگیر بازار طلا، نهتنها، مانع افت قیمت سکه و طلا نشد بلکه حتی به افزایش قیمت آن منجر شد.
به این ترتیب، قیمت سکه بهار آزادی به آرامی افزایش قیمت سههزارتومانی را برای خود ثبت کرده و بر قیمت 985هزارتومان تثبیت شد. همچنین قیمت نیمسکه نیز با افزایش چهارهزارتومانی به قیمت 535هزارتومان و ربعسکه با افزایش ششهزارتومانی به مبلغ 320هزارتومان فروخته شد.
این روزها اگرچه بسیاری از فعالان بازار، افزایش قیمت دلار و طلا را به اجرای فاز دوم هدفمندکردن یارانهها و افت پیدرپی شاخص بورس مربوط میدانند ولی هادی حقشناس، کارشناس اقتصادی معتقد است افزایش قیمت دلار در روزهای گذشته روند طبیعی داشته و ارتباط مستقیمی با نرخ تورم سال 92 دارد.
وی تاکید میکند: «سال گذشته اقتصاد کشور تورم 35درصدی را بنا به گفته مسوولان تجربه کرد که بخشی از این تورم در انتهای سال به نرخ دلار منتقل شد و قیمت دلار اندکی افزایش یافت. روند صعودی قیمت دلار در چندروز گذشته ناشی از انتقال بخش دیگری از مابهالتفاوت نرخ تورم داخلی و خارجی است که به روی قیمت دلار منتقل میشود. باید توجه داشت اگر از اعمال نرخ تورم بر قیمت دلار جلوگیری شود آنچنان که در چند سال گذشته و در دولت دهم به واسطه تزریق درآمدهای نفتی به اقتصاد کشور انجام شد شاهد افزایش یکباره نرخ دلار در سالهای آینده خواهیم بود. زیرا قیمت دلار را نمیتوان با دستور و آییننامه پایین نگه داشت.»
به نظر میرسد این افزایش قیمت و نوسانات بازار ارز موقتی بوده و به تدریج شاهد ثبات این بازار خواهیم بود.
این استاد دانشگاه با اشاره به کاهش فشار تحریمها در پی موفقیتهای نسبی در مذاکرات ژنو تاکید میکند: «به نظر میرسد با ادامه گفتوگوها و بهنتیجهرسیدن مذاکرات و برداشتهشدن تمامی تحریمها در ماههای آینده شاهد افزایش عرضه دلار در بازار باشیم که این موضوع بهصورت طبیعی ثبات و شاید اندکی کاهش قیمت ارز را بهدنبال خواهد داشت. اگرچه نباید از تبعات فاز دوم هدفمندکردن یارانهها و افزایش قیمت حاملهای انرژی که منجر به افزایش تورم در جامعه خواهد شد، غافل ماند که بر اساس پیشبینیها و برنامهریزی دولت این افزایش قیمت به تدریج و بهصورت کاملا برنامهریزی شده بود تا موج تورمی در کشور ایجاد نکند.»
تاریخ انتشار: ۲۸ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۰:۰۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]