واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: گردشگری، اقتصادی که زنجان از آن بی نصیب است - مینا افشاری خبرگزاری پانا: گردشگری، اقتصادی که زنجان در پی بی توجهی مردم از آن بی نصیب شده است
۱۳۹۳ پنج شنبه ۲۸ فروردين ساعت 09:40
به گزارش سرویس خبر پانا، گردشگری عرصه ای است که نه نیاز به سرمایه گذاری دارد و نه فناوری کلان و قدرتمندی می خواهد. بهره گیری از اقتصاد گردشگری فقط و فقط مدیریت می خواهد و ابتکار عمل.
هر لحظه، هر مکانی می تواند فرصتی باشد تا با معرفی آن زمینه جذب و جلب گردشگران از نقاط مختلف استان، کشور و یا حتی جهان را فراهم کرد.
پس از صادرات نفت، امروز گردشگری پر درآمدترین اقتصاد جهان محسوب می شود و می توان با کمترین سرمایه گذاری بیشترین سود را از طریق آن به دست آورد.
شهرهای گردشگر پذیر صرفا نباید محیطی سرشار از جاذبه های تاریخی باشند و یا چنان جاذبه طبیعی داشته باشند که بتوان از آن به عنوان بهشت برین نام برد.
این روزها در گیر و دار کشورها و شهرها برای کسب درآمد و دستیابی به ثروت برای اجرای برنامه و بهبود رفاه مردم، هر برنامه ای که بتواند زمینه ساز جلب سرمایه و ثروت شود، مورد توجه قرار گرفته و برای تحقق آن برنامه ریزی می شود.
گردشگری از جمله عرصه هایی است که توانسته طی دهه های اخیر زمینه ایجاد تفاوت فاحش میان شهرهای مختلف را فراهم کرده و ثروت های کلانی را راهی مناطقی کند که فقط در اجرای برنامه ها برای جذب گردشگر موفق عمل کرده است.
جزیره کوچکی در میان دریا که هیچ جاذبه گردشگری ندارد می تواند با سرمایه گذاری به گنجی بزرگ تبدیل شده و جیب سرمایه گذاران را سرشار از ثروت کلان کند.
معرفی و تبلیغ مستمر یک جاذبه تاریخی کوچک با خلاقیت جذاب می تواند بنایی را که به حقیقت ارزش تاریخی چندانی ندارد به قطب پذیرش گردشگری تبدیل کرده و سالانه هزاران مسافر را نه تنها از گوشه و کنار ایران که جهان راهی تماشای آن کند.
اما تمام برنامه ریزی ها برای جذب گردشگر زمانی موفق می شود که دو قطب مردم و مدیران با یک عزم و اراده وارد میدان شده و برنامه های تدوین شده مدیران با مشارکت و همکاری مردم تبدیل به کاری شود که می تواند همچون آهن ربایی سرمایه های مختلف را به سمت خود جذب کند.
زنجان از هر سو که بتوان به آن نگریست، جاذبه گردشگری دارد، از باغات همیشه سبز طارم گرفته تا گنبد سر به فلک کشیده سلطانیه، از تپه های رنگارنگ ماهنشان گرفته تا بنای دو هزار و پانصد ساله قلعه بهستان.
جاذبه های تاریخی زنجان یک سو و جذابیت های طبیعی و تجاری آن سوی دیگر، همگی چنان ارزشمند و بی نظیر هستند که فقط معرفی و تبلیغ هر یک می تواند زمینه ورود هزاران گردشگری ملی و بین المللی را به این استان فراهم کرده و در نهایت اقتصاد این منطقه را متحول کند.
اما پاشنه آشیل تمام این آرزو و آمال موضوعی است که در زنجان کمتر می توان شاهد آن بود و به گسترش آن امید بست.
مسوولان خوب برنامه ریزی هم اگر بکنند، می گویند اعتبار نیست و مردم هر چه که ادعای همکاری و همگامی با مدیران را داشته باشند، هرگز سود خود را فدای سود سرزمین و مسوولانشان نمی کنند.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان همین موضوع را مد نظر قرار می دهد و برای افزایش زمان حضور گردشگر در شهر سلطانیه برنامه می چیند و در نخستین گام اقدام به بازگشایی دروازه اصلی ورود به ارگ سلطانیه می کند.
در مقابل مردم همین شهر واکنش نشان داده و با مسوولان در گیر می شوند.
برنامه ریزی می شود که در ایام نوروز برای افزایش فروش بازاریان و خرید راحت تر مسافران و البته زمینه سازی برای ورود مسافران بیشتر به این شهر، بازار امسال به غیر از روز نخست فروردین تعطیل نشود.
اما مردم در طول سال فقط همین ایام را برای استراحت و تعطیلات در نظر دارند و چهار روز تمام بازار در رکود و خواب به سر می برد.
گویا مردم این شهر رغبتی به بهره گیری از ثروت بی پایان گردشگری ندارند و می خواهند به تلاش روزمره خود برای کسب همان درآمد معمول ادامه دهند و بی درد سر عمر را سپری کنند.
اما حقیقت این است که نمی توان همواره با تکیه به صنعت و معدن پیش رفت و بی خیال تمام جاذبه ها و جذابیت هایی شد که در نوع خود بی نظیر هستند و می توانند به آرزوی بازدید گردشگری در گوشه ای از جهان تبدیل شوند.
البته نباید از نظر دور داشت که در کنار این بی توجهی مردم، کاستی برنامه ریزی مناسب مدیران نیز سهم خود را در این رکود دارد و نمی توان ساده از کنار عدم معرفی جاذبه ها و تبلیغ آنها گذشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]