محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844825325
شورای همکاری خلیج فارس و پاکستان؛ تعاملی راهبردی
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
شورای همکاری خلیج فارس و پاکستان؛ تعاملی راهبردی تهران-ایرنا- نیازهای دوجانبه کشورهای عربی عضو شورای همکاری خلیج فارس و پاکستان به یکدیگر به منظور تقویت امنیت راهبردی- سیاسی منطقه ای و داخلی خود به پیوند هر چه بیشتر 2 طرف انجامیده است.
خبرگزاری جمهوری اسلامی بیست و یکم فروردین ماه به نقل از منابع پاکستانی گزارش کرد: دولت کویت دفتر امور دفاعی خود را زیر نظر سفارت این کشور در اسلام آباد به منظور آموزش نیروهای خود توسط نیروهای پاکستانی راه اندازی می کند.
کویت چهارمین کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس پس از عربستان، عمان و امارات متحده عربی است که در پاکستان دفتر دفاعی خواهد داشت.
گرچه اجماع بر این است که باید پاکستان را از لحاظ راهبردی در زمره منطقه شبه قاره به حساب آوریم، اما این کشور تعاملات راهبردی بسیاری نیز با خاورمیانه به ویژه کشورهای عربی دارد.
تلاش کشورهای عربی به ویژه عربستان برای گشودن پای پاکستان به خاورمیانه عاملی دیگر در پر رنگ تر شدن حضور پاکستان در مسائل این منطقه است.
خیزش های جهان عرب و تشدید کنشگری عربستان سعودی متاثر از بی ثباتی های ناشی از اعتراض های مردمی و ترس های امنیتی ریاض از کشیده شدن بی ثباتی ها به خاک کشورش و همزمان، تقویت نقش منطقه ای برخی کشورها همچون ایران در فضای بی ثباتی کنونی، عربستان را بر آن داشت برای تقویت روابط راهبردی خود با پاکستان اقدام کند.
**نگاهی بر روابط تاریخی پاکستان با کشورهای عربی شورای همکاری خلیج فارس
تقویت روابط پاکستان با کشورهای عربی حوزه خلیج فارس را می توان از سال های دهه 1350 مشاهده کرد.
پس از افزایش قیمت جهانی نفت در دهه 1350 و سرازیر شدن سیل ثروت های هنگفت نفتی به کشورهای حوزه خلیج فارس، کشورهای عربی نفتخیز به تقویت ارتش و قوای تسلیحاتی خود دست زدند.
از آنجا که این کشورها توان و مهارت کافی برای استفاده از تسلیحات مدرن و تربیت ارتش منظم را نداشتند، بنابراین به سوی بکارگیری گماشته های نظامی از کشورهای توانمند در امور نظامی روی آوردند.
در این میان پاکستان به دلیل همخوانی های سیاسی-فرهنگی با کشورهای عربی و بهره مندی طولانی از توانمندی های نظامی کشورهای غربی، توانست نظر اعراب ثروتمند را به خود جلب کند.
بر همین پایه بود که این کشورها برای آموزش نیروی نظامی خود به ارتش پاکستان روی آوردند.
اما مهمترین روابط دوجانبه بین پاکستان و عربستان سعودی برقرار شد؛ روابطی که تاکنون نیز ادامه دارد و ستون اصلی تقویت حضور پاکستان در خاورمیانه عربی است.
روابط این 2 کشور طی سال های دهه 1360 همزمان با اشغال افغانستان به دست شوروی و تشکیل برخی گروه های عقیدتی و تندرو مبارزه کننده با اشغالگران نزدیک تر شد.
از سوی دیگر، «نواز شریف» نخست وزیر کنونی پاکستان که پس از کودتای نظامی مهرماه 1378 برکنار شد، برای 10 سال به عربستان تبعید شد و به سبب آشنایی با مقام های ریاض و نظام حکومتی آن، هم اکنون نیز روابطی قوی با آنان دارد.
پس از اینکه دامنه خیزش های جهان عرب به بحرین رسید، مقام های سعودی از ترس کشیده شدن این خیزش ها به داخل کشورشان کوشیدند نظر مقام های پاکستانی برای ایجاد یک نیروی حافظ امنیت خاندان سعودی را جلب کنند.
بر همین پایه بود که در تابستان 1390 «بندر بن سلطان» رییس وقت سرویس اطلاعات خارجی عربستان سعودی، 2 سفر فوری به پاکستان داشت.
حضور نزدیک به 10 هزار نفر از نظامیان پاکستانی در گارد ملی بحرین برای سرکوب معترضان، یکی از مهمترین آوردگاه هایی بود که ارتش پاکستان نقش تازه خود در تحولات خاورمیانه را به بوته آزمون گذاشت. این اقدام به درخواست عربستان سعودی و بحرین صورت گرفت.
**کشورهای شورای همکاری و نیاز به هم پیمانی با پاکستان
دلایل چندی برای تلاش عربستان و برخی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس برای تقویت حضور پاکستان در خاورمیانه وجود دارد.
یکی از مهمترین این دلایل را می توان در رقابت های درونی و منطقه ای کشورهای عضو با یکدیگر و با دیگر کشورهای غیر عرب منطقه دید. این رقابت ها تلاش برای هم پیمانی با یک کشور قدرتمند برون منطقه ای را برای برخی کشورها رقم زده است.
دلیل دیگر را می توان به تلاش کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس برای تربیت نیروهای نظامی خود به دست ارتشیان پاکستان مربوط دانست.
ضعف بسیار آموزشی و کمبود نیروهای نظامی برای سرکوب اعتراض های احتمالی داخلی از جمله عواملی است که کشورهای عرب حوزه خلیج فارس را به سوی تقویت نیروی نظامی خود از راه جذب نیروهای نظامی از کشورهای دیگر می کشاند.
کشش زیاد پاکستان برای کشورهای عرب حوزه خلیج فارس نیز به 2 عامل اصلی مربوط می شود. نخست اینکه بیشتر مردم پاکستان مسلمان و سنی هستند و نظام سیاسی حاکم بر کشور بر این پایه قرار دارد. عامل دوم، ارتش پاکستان است که عنوان هفتمین ارتش بزرگ دنیا را با خود دارد.
توانایی اسلام آباد در تولید تسلیحات مورد نیاز برخی کشورها باعث شده است این کشور به مرکز مناسبی برای خرید تسلیحات از سوی کشورهایی مانند عربستان سعودی تبدیل شود.
همچنین مساله سوریه و تلاش برای کمک به گروه های تکفیری دهشت افکن (تروریست) به تشدید تلاش عربستان برای خرید سلاح از پاکستان منجر شده است.
یکی از دلایل گرایش عربستان به خرید سلاح های نیمه سنگین از پاکستان، به این بازمی گردد که پاکستان این قدرت را ندارد که عربستان را به بستن قراردادی با تعیین مکان احتمالی استفاده از سلاح های خریداری شده، مجبور کند.
از این رو، عربستان می تواند به راحتی و بدون نیاز به پاسخگویی به کشور فروشنده، سلاح های خریداری شده را به دست هر گروهی که می خواهد برساند.
این در حالی است که اگر سلاح های خریداری شده از غرب برخلاف نظر فروشندگان با اهداف نوشته شده در قرارداد برای خریدار استفاده شود، غرب می تواند فشارهای سیاسی زیادی بر عربستان وارد کند و به راحتی به تحریم این کشور دست بزند.
پاکستان نه فقط از چنین امکانی برخوردار نیست، بلکه حتی به کمک های مالی عربستان نیز نیاز دارد. پاکستان همواره این ترس را دارد که روزی کمک های آمریکا به ارتش قطع شود؛ همچنان که بارها آمریکا پاکستان را به چنین امری تهدید کرده است.
**دلایل نیاز پاکستان به حضور در خاورمیانه
پاکستان نیز دلایل ویژه ای برای تقویت نقش خاورمیانه ای خود دارد.
رقابت های این کشور با هند و تلاش برای تقویت نفوذ در افغانستان باعث شده است خاورمیانه به یکی از مناطق راهبردی سیاست خارجی پاکستان تبدیل شود؛ چرا که بخش بزرگی از دگرگونی های (تحولات) هند به ویژه افغانستان در خاورمیانه ریشه دارد.
نیاز به انرژی های فسیلی چه از سوی هند چه پاکستان، بر تلاش های اسلام آباد برای حضور و نفوذ بیشتر در خاورمیانه افزوده است.
از سوی دیگر، با نگاهی شبکه ای به خرده نظام های منطقه ای می توان گفت بسیاری از کشورهای خاورمیانه برای تقویت پیوندهای بین منطقه ای در چارچوب هم پیوندی های راهبردی، مسائل سیاسی-امنیتی خود را با شبه قاره و حوزه های نفوذ هند، پاکستان و افغانستان پیوند می دهند.
همین امر باعث شده است خاورمیانه به یکی از کانونی ترین مناطق راهبردی پاکستان تبدیل شود.
اینها در کنار برخی عوامل داخلی نیز بر تلاش پاکستان برای حضور بیشتر در خاورمیانه می افزاید.
یکی از عوامل داخلی، نیاز مالی ارتش پاکستان به کمک کشورهای عربی و سود قراردادهای نظامی با این کشورها است.
عامل دوم را می توان در نیاز پاکستان به هم پیمانی منطقه ای دید. این کشور برای رویارویی با فشارهای آمریکا که کمک مالی به اسلام آباد را متوقف کرده و با پشتیبانی از حمله های موشکی جدایی طلبان بلوچستان و همچنین حمله هواپیماهای بدون سرنشین خود به خاک پاکستان، امنیت این کشور را به چالش کشیده است، نیاز به هم پیمان دارد.
**جمع بندی
در یک جمع بندی کلی می توان که نیازهای دوجانبه کشورهای عربی عضو شورای همکاری خلیج فارس و پاکستان به یکدیگر به منظور تقویت امنیت راهبردی-سیاسی منطقه ای و داخلی، 2 طرف را به هم پیوند داده است.
گروه تحقیق و تفسیر خبر
تحقیق**م.ج**9278**1961**1358
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
27/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]
صفحات پیشنهادی
نشانه های فروپاشی شورای همکاری خلیج فارس
نشانه های فروپاشی شورای همکاری خلیج فارس مدیر برنامههای خلیج فارس در اندیشکده واشنگتن با اشاره به افزایش احتمال فروپاشی شورای همکاری خلیج فارس آینده منطقه را نگران کننده دانست به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز "سایمون هندرسون" در مطلبی تحت عنوان درک کشورهایاختلاف میان اعضای شورای همکاری خلیج فارس دامنگیر مسابقات ورزشی شد
یکشنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۹ ۵۴ منابع کویتی اعلام کردند اتحادیه باشگاههای والیبال عربستان امارات و بحرین قصد دارند با ارائه درخواستی مسابقات قهرمانی والیبال را از قطر به کویت یا کشوری دیگر منتقل کنند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا روزنامه کویتی الجریده به نقل از منتوافق کشورهای شورای همکاری خلیج فارس برای پایان اختلافات داخلی
چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۰ ۰۱ روزنامه کویتی الجریده در خبری اعلام کرد که کشورهای شورای همکاری خلیج فارس برای پایان دادن به اختلافات اخیر میان این کشورها و گشایش صفحهای جدید در روابطشان به توافق رسیدهاند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا روزنامه کویتی الجریده به نقلدر نشست فوق العاده اتحادیه عرب مطرح شد میانجیگری کویت برای حل اختلافات در شورای همکاری خلیج فارس
در نشست فوق العاده اتحادیه عرب مطرح شدمیانجیگری کویت برای حل اختلافات در شورای همکاری خلیج فارسوزیر امور خارجه عراق در نشست امروز وزرای خارجه اتحادیه عرب تاکید کرد که کویت در حال میانجیگری در شورای همکاری خلیج فارس برای حل اختلافات میان عربستان امارات و بحرین با قطر است به گزارپاپیزاده به فارس خبر داد تشکیل شورای راهبردی کانون هماندیشی اقتصاد مقاومتی
پاپیزاده به فارس خبر دادتشکیل شورای راهبردی کانون هماندیشی اقتصاد مقاومتینماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی از تشکیل شورای راهبردی کانون هماندیشی اقتصاد مقاومتی خبر داد عباس پاپیزاده نماینده مردم دزفول در مجلس شورای اسلامی و عضو شورای راهبردی کانون هماندیشی اقتصاد مقاوبررسی سند همکاری راهبردی کابل تهران در شورای امنیت ملی افغانستان
دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۲ ۰۹ پیشنویس سند همکاری راهبردی کابل و تهران در نشست شورای امنیت ملی افغانستان بررسی شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری افغانستان در بیانیهای با اشاره به برگزاری نشست شورای امنیت ملی این کشور اعلام کرد در نشست روزمعاون وزیر کشور در دیدار با وزیر کشور قطر عنوان کرد ایران به دنبال گسترش مناسبات و تحکیم همکاریها با کشورهای
معاون وزیر کشور در دیدار با وزیر کشور قطر عنوان کردایران به دنبال گسترش مناسبات و تحکیم همکاریها با کشورهای عربی خلیج فارسمعاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور در دیدار با نخستوزیر و وزیر کشور قطر سیاست جمهوری اسلامی را گسترش مناسبات و تحکیم همکاریها با کشورهای عربی حوزه خلیج فارسپس از انتشار اخبار ارسال نیروهای پاکستانی به بحرین؛ افزایش همکاری امنیتی نظامی پاکستان با اعراب خلیج فارس/ نشس
پس از انتشار اخبار ارسال نیروهای پاکستانی به بحرین افزایش همکاری امنیتی نظامی پاکستان با اعراب خلیج فارس نشست همکاری نظامی-امنیتی پاکستان و کویترئیس ستاد کل ارتش کویت میزبان معاون رئیس ستاد یگان هوایی پاکستان شد و در خصوص روابط مشترک نظامی و امنیتی دو کشور به گفتوگو پرداختند بجلوهگری طبیعت در کرانههای خلیجفارس+تصاویر
جلوهگری طبیعت در کرانههای خلیجفارس تصاویر در این گزارش به معرفی بخشی از جلوههای طبیعت استان بوشهر میپردازیم به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران استان بوشهر دارای جاذبههای طبیعی متنوعی است که قصد داریم با برخی از آنها بیشتر آشنا شویم گنبد نمکی دشتیگنبدشجاعیکیاسری به فارس خبر داد ارائه گزارش شورای نظارت بر صداوسیما به رهبر معظم انقلاب تا ۲ ماه آینده
شجاعیکیاسری به فارس خبر دادارائه گزارش شورای نظارت بر صداوسیما به رهبر معظم انقلاب تا ۲ ماه آیندهنایب رئیس شورای نظارت بر صداوسیما از ارائه گزارش شورای متبوعش به رهبر معظم انقلاب تا ۲ ماه آینده خبر داد سیدرمضان شجاعیکیاسری نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی و نایب رئیس شوردر دومین نشست کمیسیون عالی مشترک ایران و امارات ظریف: ایران شریکی قابل اعتماد برای کشورهای حوزه خلیج فارس خواه
در دومین نشست کمیسیون عالی مشترک ایران و اماراتظریف ایران شریکی قابل اعتماد برای کشورهای حوزه خلیج فارس خواهد ماندوزیر امور خارجه کشورمان بر توسعه همکاریها بین کشورهای منطقه خلیج فارس تأکید کرد و گفت به شما اطمینان میدهم که در این مسیر جمهوری اسلامی ایران شریکی ثابت قدم و قابمدیر کل ورزش و جوانان استان البرز: طرحهای شورای راهبردی ورزش در البرز اجرایی شود
مدیر کل ورزش و جوانان استان البرز طرحهای شورای راهبردی ورزش در البرز اجرایی شودمدیرکل ورزش و جوانان استان البرز گفت برای این که بتوانیم طرحها و برنامههای متعددی در زمینه ورزش داشته باشیم باید هر چه سریعتر طرحهای مربوط به شورای راهبردی ورزش را در البرز اجرایی کنیم به گزارشنایب رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگری در گفتوگو با فارس افزایش دستمزد ۹۳ هنوز ابلاغ نشده است/ آغاز بحثهای مز
نایب رئیس کانون انجمنهای صنفی کارگری در گفتوگو با فارسافزایش دستمزد ۹۳ هنوز ابلاغ نشده است آغاز بحثهای مزدی شورای عالی کار از اوایل امسالیک فعال کارگری با اشاره به اینکه هنوز ابلاغیه افزایش دستمزد سال ۹۳ به ادارات کار ابلاغ نشده است گفت بر اساس گفته معاون روابط کار جلسات شبیمارستان خلیج فارس به تجهیزات سی تی اسکن و ام آر آی مجهز می شود
استانها جنوب هرمزگان جراره خبر داد بیمارستان خلیج فارس به تجهیزات سی تی اسکن و ام آر آی مجهز می شود بندرعباس - خبرگزاری مهر عضو کمیسیون صنایع و معادن در مجلس گفت با توجه به کمبود تجهیزات بیمارستان خلیج فارس مصوب شد یک دستگاه سی تی اسکن خریداری و در سال 1393 مورد بهره بردارظریف: ایران شریکی قابل اعتماد برای کشورهای حوزه خلیج فارس خواهد ماند
سهشنبه ۲۶ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۸ ۱۷ وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد ایران شریکی ثابت قدم و قابل اعتماد برای همه کشورهای حوزه خلیج فارس خواهد ماند به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دکتر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در افتتاحیه دومین اجلاس کمیسیون عالیاعلام مهلت ارسال آثار به کنگره شعر خليج فارس
۲۵ فروردين ۱۳۹۳ ۶ ۵۰ق ظ اعلام مهلت ارسال آثار به کنگره شعر خليج فارس مهلت ارسال آثار به چهارمين کنگره ي ملي شعر خليج فارس پايان فروردين اعلام شد به گزارش خبرگزاري موج معاون هنري امور سينمايي اداره کل ارشاد خوزستان گفت هنرمندان مي توانند آثار خود را در قالب 2 بخش خليج فارس وظریف: ایران شریکی قابل اعتماد برای کشورهای حوزه خلیج فارس خواهد ماند/شرایط منطقه حساس و شکننده است
ظریف ایران شریکی قابل اعتماد برای کشورهای حوزه خلیج فارس خواهد ماند شرایط منطقه حساس و شکننده است وزیر امور خارجه کشورمان بر توسعه همکاریها بین کشورهای منطقه خلیج فارس تأکید کرد و گفت به شما اطمینان میدهم که در این مسیر جمهوری اسلامی ایران شریکی ثابت قدم و قابل اعتماد برای هم-
گوناگون
پربازدیدترینها