واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام: در اقتصاد مقاومتی مردم جهاد می کنند، ریاضت نمی کشند مشهد - ایرنا - دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اقتصاد مقاومتی به معنای مقاومت اقتصاد در برابر فشارهاست و در این رویکرد مردم جهاد می کنند، ریاضت نمی کشند.
به گزارش ایرنا، ˈمحسن رضاییˈ روز چهارشنبه در نشست تخصصی اقتصاد مقاومتی با حضور دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد، اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی یکی از سیاست های مهم انقلابی است که رهبر معظم انقلاب طی 15 سال اخیر و پس از دوران دفاع مقدس بر آن تاکید فراوان داشته اند.
وی بیان کرد: سند چشم انداز توسعه ایران در سال 1404 و اصل 44 قانون اساسی دو سند و راهبردهای اصلی اقتصاد مقاومتی است که توامان منظومه اقتصادی را تشکیل می دهند و در این میان، ضلع سوم این منظومه اقتصاد مقاومتی است.
وی گفت: سند چشم انداز 1404 اهداف آرمانی اقتصاد ایران اسلامی را مشخص کرده و اصل 44 قانون اساسی قلمرو سیاست و برنامه های دستگاه های اجرایی را بر اساس سند مشخص و علامتگذاری نموده و در نهایت اقتصاد مقاومتی همان مسیر اصلی برای رسیدن به اهداف و آرمانهای انقلاب است.
وی بیان کرد: اگر این منظومه اقتصادی در کشور شکل گیرد و برای ملت ایران تبیین شود، هم مردم و هم دولتمردان راه را گم نمی کنند و به سمت اهداف تعیین شده به درستی پیش می روند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در جواب این سووال که ˈبا انجام مذاکرات بین ایران و غرب عده ای گمان می کنند درهای بهشت به سوی ملت گشوده می شود پس ضرورت اقتصاد مقاومتی چیست؟ˈ، گفت: اقتصاد مقاومتی در واقع دیپلماسی انقلابی برای نظام است.
رضایی افزود: ایران در مذاکرات هسته ای با غرب به دنبال خلع سلاح طرف مقابل و پوچ کردن شعارهای تبلیغاتی علیه نظام جمهوری اسلامی در رسانه های غربی است و اقتصاد مقاومتی در تلاش است تا غرب را در یک دیپلماسی انقلابی شکست دهد و با کمک مردم اقتصاد کشور را به شکوفایی برساند.
وی بیان کرد: اقتصاد مقاومتی تلاش می کند که دشمن را در مذاکرات به انزوا بکشاند تا فرصتی برای جهاد سوم ملت ایران فراهم شود لذا باید این دیپلماسی متناسب با جهاد شکل گیرد.
او اظهار داشت: در مجموع اقتصاد مقاومتی دو هدف را در نظر دارد که نخست تحریم ناپذیر کردن ایران و دوم استفاده از فرصت تحریم ها برای شکوفا کردن اقتصاد کشور است.
وی گفت: پیشرفت نظامی که اکنون ایران به آن دست یافته و کشور را در مقابل حملات نظامی آسیب ناپذیر کرده است، از دل دفاع مقدس و جهاد مردم بیرون آمده است لذا برای مقاوم کردن اقتصاد نیز باید جهاد اقتصادی انجام گیرد.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در تشریح دلایل نامقاوم بودن اقتصاد ایران در برابر فشارهای غرب گفت: دلیل اصلی این مساله تک محوری شدن اقتصاد و متکی بودن کشور به درآمدهای نفتی بوده که بیش از 20سال ایران را درگیر خود کرده است.
رضایی افزود: طی 20 سال گذشته اقتصاد نفتی ایران برای دشمن تحریک آمیز شده و بجای اینکه برای کشور سودآور باشد یک آسیب شده است لذا در اقتصاد مقاومتی باید خام فروشی نفت متوقف شود، فرآورده های نفتی توسعه یابند تا سود حاصل از نفت به چند برابر افزایش یابد.
وی بیان کرد: سیستم نظامی ایران پس از 300 سال جنگ و شکست در دوران دفاع مقدس احیا شد و اکنون امنیت کشور تامین و مرزهای آن آسیب ناپذیر شده است لذا اقتصاد کشور نیز دقیقا باید این مسیر را طی کند و پس از گذر از آزمون و خطاهای فراوان در برابر دشمن مقاوم شود.
وی با بیان اینکه به زعم عده ای اقتصاد مقاومتی در مقابل فرهنگ قرار گرفته است، گفت: فرهنگ جزء لاینفک این نوع اقتصاد است و واژگانی مانند فرهنگ اقتصادی، ارزشهای اقتصادی و غیره ارتباط بین این دو مقوله را نشان می دهد.
فرمانده سابق سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: اقتصاد مقاومتی درصدد است از تجربه انقلاب اسلامی بهره گیرد و از تحریم ها فرصتی برای شکوفایی اقتصاد کشور بسازد.
رضایی افزود: 50 سال است که تورم وارد اقتصاد کشور شده و در همه دولتهای پس از انقلاب نیز وجود داشته و این دولت نیز می خواهد آن را به 25 درصد برساند.
وی بیان کرد: تورم در واقع مالیات غیرمشروع است که از همه مردم گرفته می شود منتها اقشار متمول جامعه آن را حس نمی کنند و در مقابل اقشار ضعیف با پوست و گوشت خود آن را تحمل می کنند.
وی اظهار داشت: سووال اینجاست این تورم تا چه زمانی می خواهد بر مردم تحمیل شود لذا در این میان، تنها راهکار برای حل مساله تورم اجرای اقتصاد مقاومتی در کشور است.
او گفت: اگر طی 50 سال گذشته افزایش قیمت ها روال عادی خود را طی می کرد اکنون قیمت دلار به جای سه هزار تومان؛ هفت تومان بود و ارزش پول ملی تا این حد پایین نمی آمد.
وی بیان کرد: کاهش ارزش پول ملی حیثیت ملت ایران را خدشه دار کرده است لذا باید حل مشکل اقتصاد کشورمان در اولویت امور قرار گیرد و هر چه سریعتر اقتصاد مقاومتی به عنوان تنها راه حل رفع تورم و مشکلات اقتصادی فعلی در کشور اجرا شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: سه سال است که رهبر معظم انقلاب اقتصاد مقاومتی را مطرح کردند و در دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام نظرات مشورتی نخبگان و کارشناسان درباره این مساله را جمع آوری و به کمیسیون اقتصاد کلان مجمع ارجاع داده که در نهایت به رهبری تقدیم شد و ایشان در سال گذشته براساس این نظرات، سیاستهای اقتصاد مقاومتی را به عنوان سند راهبردی ابلاغ کردند.
7489/659
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
27/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]