واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۷ فروردين ۱۳۹۳ (۱۳:۱۹ب.ظ)
عضو کميسيون انرژي مجلس؛ بنزين؛ سهميه بندي و با يک نرخ توزيع شود گروه انرژي
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، مجلس شوراي اسلامي به عنوان يکي از ارکان قانون گذاري در کشور که نمايندگان تمام مردم ايران را در خود جاي داده است نقش بسيار مهمي در جراحي اقتصادي کشور يا همان هدفمندي معروف بر عهده داشته و دارد.
در فاز اول هدفمندي مجلسي ها که تمام جوانب کار را سنجيده و بر طبق آن نيز به دولت وقت مجوز داده بودند با تصميمات عجيب دولت مواجه شده و در برخورد با مردم حوزه انتخابي خود با انتقادات شديدي مواجه شدند.
فاز اول براي هر کسي اگر درس نداشت براي نمايندگان تجربه اي خوب بود تا ديگر بر حسن انجام يک طرح توسط دولت به صورت صد در صد اعتماد نکرده و با حساسيت بيشتري فاز دوم را رصد کنند.
موسي احمدي عضو کميسيون انرژي مجلس در گفتگو با خبرنگار خبرگزاري موج در مورد برخي از مواضع مجلس در فاز دوم هدفمندي صحبت کرده است که ما حصل آن را در ذيل مي خوانيد:
نظر شما در مورد اجراي فاز دوم هدفمندي يارانه ها چيست؟
هدفمندي يارانه ها به عنوان يک ضرورت قابل پذيرش همگان است. با توجه به وضعيت کشور در بحث توليد و مصرف و فاصله بسياري که بين هزينه توليد و قيمت فروش برخي از توليدات و خدمات اجراي اين طرح الزامي است.
اما شيوه اجرا در فاز دوم بسيار مهم است به خصوص در مورد قيمت حامل هاي انرژي بايد با وسواس بيشتري عمل کرد.بايد همه جوانب کار ديده شود و با تدبير، تصميماتي گرفت که با واقعيت هاي کشور و اجتماع منطبق باشد.
از نظر شما مشکل فاز اول هدفمندي چه بود؟
متاسفانه در فاز اول، قانون اجرائي نشد. در اين فاز قرار بود از محل هدفمندي يارانه ها، 50 درصد به مردم اختصاص پيدا کند و در بخش هاي بهداشت و درمان هزينه شود، نه اينکه مستقيما به مردم پول بدهند.
قرار بود قسمتي به توليد اختصاص يابد و قسمتي نيز خدمات رفاهي جامعه را گسترش دهد اما اين مهم در فاز اول اجرا نشد. متاسفانه درآمد نصفه و نيمه فاز اول را براي پرداخت نقدي به تمام مردم و نه نيازمندان، هزينه کرديم که اين خود مشکلات بسياري به همراه داشت.
آيا ممکن است فاز دوم نيز به سرنوشت فاز اول دچار شود؟
اجراي فاز دوم براي اجراي عدالت ميان مردم به خصوص براي افراد کم بضاعت بسيار معقول و خوب است اما به شرط اينکه با تدبير و يک مديريت قوي انجام گيرد. ما نمي خواهيم فاز دوم يارانه ها سرنوشتي مثل توزيع سبد کالا داشته باشد و شاهد اتفاقاتي مانند توزيع اين سبد در کشور باشيم.
بنابراين دولت قبل از هر کاري بايد برنامه خود را براي اجرا بررسي مجدد کند تا نواقص فاز اول تکرار نشود.
برخي از همکاران شما از نبود بسته هاي حمايتي در فاز دوم نگرانند . نظر شما چيست؟
قانون بودجه همه چيز را مشخص کرده حتي بحث توليد و حمايت از وزارت خانه هاي نيرو و کشاورزي نيز در قانون ديده شده است.در لايحه بودجه تبصره 21 آمده است بايد آن مواردي که براي هزينه کردن درآمدهاي حاصل از هدفمندي يارانه ها مشخص شده است به خوبي مديريت شود و توزيع بر طبق قانون صورت گيرد.
اگر بر طبق اين قانون توزيع انجام شود، بخشي از مشکلات امسال کشور حل خواهد شد.
بسياري نگران قيمت بنزين براي سال جاري هستند. نظر شما چيست؟
واقعيت اين است که هنوز قيمت نهائي مشخص نشده است البته کميسيون انرژي در اين خصوص مورد مشورت قرار گرفته اما خود وزارت نفت نيز قيمت را نمي داند. تنها ستاد هدفمندي است که مي داند در چه حدودي قيمت گذاري خواهد شد.
اما شخصا با تک نرخي شدن قيمت بنزين البته به شرط معقول بودن قيمت و سهميه بندي بنزين موافق هستم. زيرا بنزين 2 نرخي يعني افزايش قاچاق سوخت و اگر هم سهميه وجود نداشته باشد، بعد از مدتي با عادي شدن قيمت، مصرف افزايش مي يابد.
گفتگو از محمد علي رفيعي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]