واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ فروردين ۱۳۹۳ (۲۰:۳ب.ظ)
معاون آموزش سازمان نهضت سوادآموزي کشور: 9 ميليون و 700 هزار نفر در ايران بيسواد هستند معاون آموزش سازمان نهضت سوادآموزي کشور گفت: براساس آمارهاي به دست آمده از جامعه باسوادي و بيسوادي، 9 ميليون و 700 هزار نفر در ايران از بي سوادي رنج ميبرند.
به گزارش خبرگزاري موج به نقل از روابط عمومي اداره کل آموزش و پرورش استان قم، محمد مهديزاده در جلسه تبيين برنامهها و سياستهاي سوادآموزي استان در سال 93 که در اداره آموزش و پرورش ناحيه دو برگزار شد در سخناني با اشاره به برگزاري مسابقات المپيک سال 1986 که در مکزيکوسيتي برگزار شد، اظهار کرد: در اين دوره از مسابقات جواني شرکت کرد که با وجود اينکه به رتبه برتر اين مسابقات دست نيافت ولي هميشه به دليل استقامت و پافشاري در رسيدن به هدف والايي که داشت نامش در تاريخ به ثبت رسيد.
وي افزود: براي با سواد کردن مردم بايد هدفي والا داشته باشيم تا بتوانيم روزي را به عنوان روز باسوادي در کشور جشن بگيريم و در تاريخ ثبت کنيم.
معاون آموزش سازمان نهضت سوادآموزي کشور با اشاره بنيانگذاري اين نهاد در نخستين روزهاي انقلاب بيان داشت: در آن برهه از تاريخ کسي به اين درک نرسيد که امام خميني (ره) به چه دليلي به بنيان نهادي با عنوان نهضت سواد آموزي در کشور اقدام کرد.
وي با تکيه بر نقل قولي از امام راحل گفت: ايشان در آن برهه از تاريخ در پيام مقوله بيسوادي را از مسکن و بهداشت پر اهميتتر عنوان کردند و مفهوم اين پيام امروز براي ما تجلي يافته است که اگر کشوري بخواهد در دنيا حرفي براي گفتن داشته باشد بايد آن جامعه از سلامت آموزشي برخوردار باشد.
مهدي زاده با اشاره به نامگذاري امسال با عنوان «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملي و مديريت جهادي» بيان داشت: ما بايد براي تحقق بخشيدن به سخنان رهبر معظم انقلاب بايد سطح آموزش را که همان فرهنگ است در جامعه بالا ببريم.
وي تصريح کرد: در صورتي که عدالت اقتصادي، عدالت اجتماعي و عدالت آموزشي در يک مملکت و در يک نظام تامين نشود هرگز نميشود به عدالت اقتصادي دست يافت.
معاون آموزش سازمان نهضت سوادآموزي کشور با اشاره به فرهنگ و تعالي منطقه هر جامعه بيان داشت: به طور قطع و يقين در هر منطقهاي که آمار با سوادي در آن بالا باشد ميزان فرهنگ در آن افزونتر است.
وي استانهاي سمنان، يزد و اصفهان را مورد توجه قرار داد و ابراز داشت: اين استانها با وجود اينکه در منطقه کويري کشور قرار دارند ولي به دليل بالا بودن سطح فرهنگ و آموزش در اين استانها از مشکلات اقتصادي کمتري برخوردار هستند.
مهديزاده به مشکلات استان خوزستان اشاره و تصريح کرد: با وجود اينکه بيش از 50 درصد منابع ملي در اين استان قرار دارد ولي به دليل پايين بودن سطح فرهنگ و آموزش در اين استان در فقر شديد به سر ميبرند.
اين مقام مسئول آمار بيسوادي در کشور را مورد توجه قرار داد و بيان کرد: در ايران اسلامي 9 ميليون و 700 هزار بي سواد وجود دارد که بيشتر اين آمار به نسل پس از انقلاب اختصاص دارد.
وي با ابراز نگراني از ترک تحصيل دانشآموزان در مدارس کشور گفت: شمار بالايي از دانش آموزان مقطع ابتدايي سال گذشته در کلاسهاي درس حاضر ميشدند که امسال از تحصيل بازماندند و صندليهاي ايشان در مدارس خالي مانده است.
مهديزاده تاکيد کرد: اين رخداد تلخ در حالي در جامعه ما رخ ميدهد که هيچ حساسيتي براي پيوستن اين خيل عظيم به شمار بيسوادان وجود ندارد.
معاون آموزش سازمان نهضت سوادآموزي کشور ادامه داد: اين افراد که امروز صندليهاي کلاس درس را ترک کردند نه تنها هزينهاي را به آموزش و پرورش تحميل نکرده بودند بلکه بايد اشاره کرد در مناطق شهرنشين زندگي ميکنند و پروندههاي تحصيلي ايشان در مدارس وجود دارد و تمام مشخصات ايشان قابل دسترسي و قابل شناسايي است.
وي اقدام به بازگرداندن کودکان بازمانده از تحصيل را مهمترين اقدام براي ريشهکن کردن بيسوادي در جامعه دانست و بيان داشت: نبايد بگذاريم هيچ کودکي خارج از مدرسه بماند و شرايط را بايد به گونهاي تقسيم کنيم که همه بتوانند به تحصيل بپردازند.
مهديزاده واقعيت تلخ جمعيت 9 ميليون و 700 هزار بيسواد در کشور را حاصل سرشماري سال 90 ذکر کرد و گفت: 3ميليون و 450 هزار نفر اين افراد زير 50 سال سن دارند و اين مسئله بسيار تلخ و ناراحت کننده است.
وي به انتظار رهبر معظم انقلاب از جامعه اشاره کرد و ابراز داشت: ايشان انتظار دارد هر ايراني يک گواهي پايان تحصيلات ابتدايي داشته باشد.
معاون آموزش سازمان نهضت سوادآموزي کشور خاطرنشان کرد: بر اساس آمارهاي به دست آمده يک ميليون و 500 هزار نفر از اولياء در کشور بيسواد هستند که سهم استان قم 3 هزار و 654 نفر است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]