واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
دنیای اقتصاد در یک نگاه تهران - ایرنا - «تداوم رکوردزنی معکوس بورس»، «کلید دولت برای خروج از رکود تورمی» و «دو نگاه متفاوت در بازار ارز» موضوع های مهم نیم صفحه نخست روزنامه دنیای اقتصاد در شماره روز سه شنبه است.
این روزنامه تیتر نخست را به موضوع تداوم رکوردزنی معکوس بورس اختصاص داد و نوشت: روند کاهشی بازار سرمایه کشور روز گذشته نیز ادامه یافت؛ به طوری که بورس با ریزش 947 واحدی قله 74 هزار واحدی خود را نیز از دست داد و به این ترتیب در مدت 3 روز بازار 3 هزار و 450 واحد دیگر افت کرد که معادل 4/4 درصد کاهش را نشان می دهد. کارشناسان معتقدند ریزش بازار همچنان تابع انتظارات از روندهای پیش رو است و انتظار بازگشت در این شرایط، مادامی که سیاست ها به ثبات نرسیده منطقی نیست. در این بین روز گذشته بخشنامه معاونت توسعه بازرگانی وزارت صنعت برای جلوگیری از افزایش قیمت 8 گروه صنعتی عامل دیگری بود که به ریزش دوشنبه بازار دامن زد. این در شرایطی است که دولت در ابعاد کلان اقتصادی برنامه های مفصلی را برای کنترل نرخ تورم در دستور کار دارد که به نظر می رسد تصمیم اخیر نیز در همین رابطه باشد. خبرها همچنین حکایت از دید و بازدیدهایی دارد که بین اهالی بازار سرمایه و مجلس برای اتخاذ تدابیر حمایتی در جریان است، با این حال تحلیلگران معتقدند این اقدامات فعلا نمی تواند جریان بازار را تغییر دهد.
کلید دولت برای خروج از رکود تورمی تیتر دیگر این روزنامه است. وزیر کار روز گذشته در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی حاضر شد تا در همایش «راهکارهای خروج اقتصاد ایران از شرایط رکود تورمی»، پنج راهکار دولت در این خصوص را تشریح کند.
وزیر کار در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه تشریح کرد. علی ربیعی شرایط رکود تورمی را مترادف «ایستایی تولید در شرایطی که قیمت ها در حال افزایش است»، دانست و «مهار تورم» را اولین راهکار دولت برای خروج اقتصاد ایران از این شرایط معرفی کرد.
روزنامه دنیای اقتصاد عنوان دو نگاه متفاوت در بازار ارز را بازتاب داد و نوشت: قیمت دلار در ادامه روند افزایش تدریجی خود از ابتدای هفته جاری، روز گذشته را نیز با حدود 10تومان افزایش سپری کرد و روی 3140 تومان ایستاد. در این شرایط، عده ای از واردکنندگان معتقدند سطح تعادلی نرخ پایین تر از قیمت های فعلی است و به همین دلیل، تقاضای ارز خود را هنوز به تعویق می اندازند. این در حالی است که گروهی از فعالان بازار با اشاره به ثبات نرخ ارز با وجود تورم در یکسال گذشته و همچنین اصلاحات قیمتی در سال پیش رو، انتظار افزایش تدریجی نرخ را دارند.
اثر انتخابات بر قیمت مسکن تیتر دیگر این روزنامه است. انتشار گزارش جدید مرکز آمار درباره قیمت مسکن، مشخص شد: سال گذشته و پس از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، با امیدی که در میان فعالان بازار مسکن برای «تغییر» در فضای سیاسی اقتصادی کشور به وجود آمد، شدت معاملات کم شد و نرخ ها در این بازار آرام گرفت؛ طوری که متوسط ارزش فروش آپارتمان های مسکونی پایتخت در فاصله 6 ماه معادل 8 درصد کاهش یافت. این گزارش حاکی است: میانگین قیمت مسکن در تهران بعد از رشد شدید در بهار92، همزمان با انتخابات خردادماه به روند صعودی پایان داد و در تابستان معادل 4 درصد و در پاییز 6/3 درصد افت کرد.
**2002**
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
26/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]