واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۵ فروردين ۱۳۹۳ (۱۴:۲۱ب.ظ)
مواجهه صنعت لوازم خانگي با پديده «قاچاق قانونمند» اتاق هاي بازرگاني جاي ترخيص کار و واردکننده نيست اتاق هاي بازرگاني کشور نبايد به جايي براي حضور عده اي ترخيص کار و واردکننده تبديل شود و لازم است تا ساختاري صنعت محور و توليد محور داشته باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، محمدرضا دياني رئيس انجمن توليدکنندگان لوازم خانگي ايران، با بيان اين مطلب گفت: ما به ساختار اتاق هاي بازرگاني اشکال جدي وارد مي دانيم چراکه معتقديم اتاق هاي بازرگاني، نهادي هستند که بايد منافع ملي را دنبال کنند و وظيفه آنها، تامين منافع عده اي خاص نيست!
وي خواستار اصلاح ساختار اتاق هاي بازرگاني ايران شد و اظهار داشت: در چنين شرايطي مشاهده مي شود که برخي مسئولان اتاق بازرگاني ايران به عنوان نماينده بخش خصوصي نيز اظهارنظر مي کنند در حالي که بسياري از توليدکنندگان و صنعتگران کشور در آن حضور ندارند.
دياني در ادامه با انتقاد از نبود شفافيت براي واردات کالا به کشور تصريح کرد: متاسفانه به دليل نبود شفافيت براي ورود کالا، بايد بگويم که در حال حاضر ميليون ها دلار کالا تحت نام افراد بي بضاعت و بر مبناي کارت هاي بازرگاني وارد کشور مي شود.
به گفته رئيس انجمن توليدکنندگان لوازم خانگي ايران، در جاييکه همواره بخش توليد از قوانين مالياتي پيروي مي کند در حوزه واردات کالا به کشور شاهد فرارهاي مالياتي سنگيني هستيم.
وي با اشاره به اينکه فرارهاي مالياتي به شيوه هاي مختلف رخ مي دهد، ادامه داد: در شرايط کنوني علاوه بر واردات کالا با نام افراد بي بضاعت و يا بهتر بگويم بي خبر، شاهد قاچاق قانون مند کالا به کشور نيز هستيم!
دياني واردات لوازم خانگي در سال گذشته را افزون بر سه ميليارد دلار اعلام کرد.
وي در ادامه اين نشست خبري و براي چندمين بار از عملکرد نظام پولي و بانکي کشور انتقاد کرد و افزود: به عقيده بنده، وعده هاي اقتصادي دولت يازدهم تا زمان اصلاح نشدن نظام پولي و بانکي کشور پوشالي خواهد بود و محقق نخواهد شد.
رئيس انجمن توليدکنندگان لوازم خانگي ايران با تاکيد بر اينکه نظام ربوي روند توليد و بيشتر بخش هاي اقتصادي کشور را مختل کرده است، گفت: متاسفانه شاهد وقوع تخلفات بزرگ بانکي هستيم و بنده تقاضا دارم تا مراجع عظام کشور، کميسيون هاي فقهي بانک ها را مورد بازنگري جدي قرار دهند تا از اين طريق نظارت بيشتري روي عملکرد بانکها به وجود آيد.
وي با بيان اينکه رباخواري بانکها منجر به ايجاد اختلال در حوزه عرضه هاي خرد در کشور شده و انتظارات مردم نيز به سوي انتظار کسب سودهاي کاذب تبديل گرديده که اين براي آينده کشور بسيار خطرناک است، متذکر شد: روشي که بانک ها در سال هاي گذشته و براي جمع آوري نقدينگي در پيش گرفته اند خسارات فراواني را به اقتصاد کشور وارد کرده و مي کند که به راحتي قابل جبران نخواهد بود.
دياني در خصوص تاثير اجراي مرحله دوم هدفمندي يارانه ها در صنعت لوازم خانگي گفت: در اين صنعت شاهد افزايش نرخ ارز، مواد اوليه، دستمزدها و قيمت هاي انرژي هستيم و اگرچه صنعت لوازم خانگي به صورت مستقيم از هدفمندي يارانه ها تاثير نمي پذيرد اما به طور قطع با افزايش قيمت مواد اوليه قيمت لوازم خانگي نيز افزايش خواهد يافت.
به گفته رئيس انجمن توليدکنندگان لوازم خانگي ايران، در صورتي که دولت بتواند سرمايه در گردش و سرمايه ثابت مورد نياز واحدهاي توليدي را تامين کند شاهد جهش قيمتي در اين صنعت نخواهيم بود. البته بايد بگويم افزايش قيمت هرچند به صورت جزيي اجتناب ناپذير خواهد بود.
وي در پايان تنها راه مبارزه با تورم را افزايش توليد دانست و خاطرنشان کرد: با افزايش توليد است که مي توان تورم را مهار کرد، اما متاسفانه کارخانه ها و واحدهاي توليد با 30 درصد ظرفيت خود فعاليت مي کنند که اين موضوع با اهداف دولت در جهت مهار تورم، کنترل نقدينگي و توسعه در تضاد است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 92]