واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
مولانا عبدالحمید در گفتوگو با المانیتور: دولت از ما برای آزادی مرزبانان درخواست کمک کرد/ برای آزادی گروگانها مبادلهای صورت نگرفت
سایت المانیتور در مصاحبهای با مولانا عبدالحمید، امام جمعه اهل تسنن سیستان و بلوچستان به موضوع گرگانگیری اخیر مرزبانان ایرانی پرداخت.
به گزارش نامه نیوز، پس از نزدیک به دو ماه گروگانگیری، گروه شبه نظامی جیش العدل چهار سرباز ایرانی را آزاد کردند.
این خبر برای تعداد بسیاری از کسانی که داستان سربازان ایرانی را دنبال می کردند شگفت انگیز بود. مرزبانان ایرانی در فوریه گذشته در مرزهای مشترک ایران و پاکستان و درحالی که در چادر خوابیده بودند، به گروگان گرفته شدند.
در 24 مارس گذشته، این گروه تروریستی ادعا کرد که یکی از مرزبانان ایرانی در گروگان را به دلیل خودداری ایران از آزاد کردن صدها زندانی این گروه اعدام کرده است. جنازه این مرزبان تاکنون به ایران بازگردانده نشده است و هیچ تصویری از آن نیز پخش نشده. این گروه تروریستی که ادعا می کند برای حقوق شهروندان بلوچ در ایران مبارزه می کند در اکتبر سال 2013 زمانی که 14 مرزبان ایرانی را در یک پاسگاه به قتل رساندند، برای نخستین بار شناخته شد.
آزادی مرزبانان ایرانی در سطح محلی پیگیری و صورت گرفت. علی اوسط هاشمی، استاندار استان سیستان و بلوچستان از روحانیون منطقه و بزرگان برای آزادی مرزبانان تشکر کرد.
از زمان آزادی مرزبانان ایرانی، چندین نفر از مقامات ارشد حکومت از جمله آیت الله هاشمی رفسنجانی با انتشار نامه ای از روحانیون سنی مذهب منطقه برای تلاش هایشان در جهت آزادی مرزبانان ایرانی تشکر کرد. علی مطهری، یکی از نمایندگان پارلمان ایران نیز از همکاران خود در مجلس ایران خواست تا نقش مهم رهبران سنی مذهب منطقه سیستان و بلوچستان در آزادی چهار مرزبان ایرانی را نادیده نگیرند.
مولوی عبدالحمید، یکی از رهبران برجسته جامعه سنی مذهب در جنوب و جنوب شرقی ایران یکی از اصلی ترین شخصیت هایی حاضر در موضوع آزادی مرزبانان ایرانی بود. عبدالحمید که یکی از سیاستمداران میانه روی به شمار می رود که با رد و نفی هرگونه خشونت احترام و توجه شخصیت های مهم حکومت در ایران را متوجه خود کرده است. پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ژوئن گذشته، یکی از نخستین شخصیت هایی که پیش از آغاز به کار دولت با وی دیدار کرد، مولوی عبدالحمید بود.
مولوی عبدالحمید در مصاحبه ای با سایت المانیتور، درباره تلاش های هیئت محلی برای آزادی مرزبانان ایرانی، تلاش دولت روحانی برای رسیدگی به حقوق اقلیت ها، وضعیت سنی مذهب ها در ایران و استفاده از خشونت از سوی گروه های شبه نظامی و یا حکومت اشاره کرده است.
در ادامه به خلاصه ای از این مصاحبه و سخنان مولوی عبدالحمید اشاره خواهیم کرد.
* رهبران سنی، نقش بسیار مهمی در تثبیت امنیت ملی و اتحاد ایفا می کنند. در انتخابات ریاست جمهوری گذشته نیز روشن بود که مردم به نامزدی رای دادند که مورد حمایت رهبران مذهبی بودند. اهل تسنن و به ویژه بلوچ های سنی مذهب به ربهران مذهبی خود اعتماد دارند و از آنها حمایت می کنند. رهبران مذهبی نیز همینطور هستند و به مردم خود اعتماد دارند. این همان چیزی بود که در حادثه اخیر گرگانگیری رخ داد.
* رهبران مذهبی احساس کردند که بر اساس دین و وظیفه ملی آنها باید برای حل این موضوع کمک کنند. مرزبانان ایرانی به گروگان گرفته شدند و مقامات دولتی از ما خواستند تا این موضوع را پیگیری کنیم و با ما همکاری کردند. با ما در ارتباط بودند و از ما خواستند تا هرکاری می توانیم برای حل این موضوع انجام دهیم.
* وی در پاسخ به سوالی درباره پاسخ به خواسته های گروه جیش العدل در قبال آزادی مرزبانان ایرانی و اینکه این خواسته ها برآورده شده یا نه پاسخ داد، نه اما باید بگویم که هیئتی که با گروه جیش العدل به مذاکره نشست یک گروه غیر نظامی و مدنی بود نه هیئتی از سوی حکومت. این هئیت مدنی تلاش بسیاری برای قانع کردن آنها برای صرف نظر از خواسته هایشان انجام دادند.
1393/1/25
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]