واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استاد دانشگاه آویرو پرتغال: روبات ها در سال 2050 قویترین تیم های فوتبال را شکست می دهند تهران- ایرنا- سرپرست تیم روبات های فوتبالیست سایز متوسط و استاد دانشگاه آویرو در کشور پرتغال پیش بینی کرد که روبات های فوتبالیست در سال 2050 میلادی قویترین تیم های فوتبال جهان را شکست می دهند.
برناردو سینها(bernardo cunha) که به همراه تیم خود برای شرکت در نهمین دوره مسابقات بین المللی روبوکاپ به تهران سفر کرده بود در مورد چشم انداز روبات های فوتبالیست و وضعیت تیم روبات های فوتبالیست ایران و دیگر موضوعات با خبرنگار ایرنا گفت وگو کرد.
این گفت و گو در طول مدت حضور وی در ایران و در این مسابقات که از 20 تا 22 فروردین ماه در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد ، انجام شد .
وی در این گفت وگو مهم ترین ضعف محققان ایرانی در زمینه روبات های فوتبالیست و به طور کلی روبات ها را بها ندادن به علم هوش مصنوعی و شبیه سازی رایانه ای عنوان کرد.
این گفت و گو به شرح زیر است:
***سوال: شما لیدر تیم روبات های فوتبال سایز کوچک هستید. چرا روبات های فوتبالیست پا به عرصه رقابت گذاشته اند؟
دو دلیل عمده دارد. در مرحله اول هدف روباتیک این است که چند روبات کنار هم جمع شوند و به یک هدف دست یابند.اولین مزیت فوتبال این است که یک بازی جمعی است و عموم مردم آن را می فهمند.دلیل دوم این است که فوتبال حالت پویایی دارد.همه حس ها را درگیر می کند. عضلات و اجزای مکانیکی درگیر می شوند و در کنار آن می توان روی فکر کردن روبات ها هم کارکرد.برای مثال برای جابه جا کردن یک جسم از روی زمین با استفاده از روبات همه چیز از پیش تعیین شده است و این به دلیل غیرمتحرک بودن اجسام است.اما در فوتبال در هر لحظه باید تصمیم گیری آنی صورت گیرد.
***سوال: کاربرد این روبات های فوتبالیست چیست؟
فوتبال بهانه ای است برای این که کاربران و روبات ها کنار هم جمع شوند و با انجام این تحقیقات به نتیجه دلخواه برسند. هم اکنون در بیمارستانهای جهان روبات ها در کنار انسان ها به بیماران کمک می کنند. در حال حاضر انسان ها روبات ها را کنترل می کنند ولی باید به جایی رسید که روبات ها با استفاده از هوش انسانی بتوانند در انجام امور به ما کمک کنند.
***سوال: نمی ترسید روبات ها زمانی افراد را کنترل کنند؟
این مساله همیشه انسان را تهدید می کند ولی باید اخلاقیات در علم رعایت شود و پیشرفت هر علم بدون اخلاقیات می تواند خطرناک باشد.اما به طور قطع چنین روزی در زمان حیات من و شما رخ نخواهد داد.
***سوال: ایران در علم روباتیک چگونه است؟
سطح متخصصان ایرانی در این مسابقات بسیار خوب بود و این امر نشان دهنده این است که فعالیت های علمی ایران در زمینه روباتیک گسترده بوده است . ولی باید گفت که بخش هوش مصنوعی و شبیه سازی رایانه ای در ایران ضعیف است و به آن بها داده نمی شود.
در حالی که در کشور پرتغال برای پیشرفت روبات ها از این دوبخش بسیار استفاده می شود .علت این است که استفاده از این دو دانش نیازمند منابع مالی و سخت افزاری زیادی نیست. علم روباتیک در حال پیشرفت است و پیش بینی می شود که روبات های فوتبالیست در سال 2050 قویترین تیم های فوتبال جهان را شکست دهند.
از:زهرا سلطانی
علمی(4)**9190**1581
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
25/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]