پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1851502763
ایران در غرب آسیا چه میکند؟
واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
ایران در غرب آسیا چه میکند؟ ورزش > مدیریت ورزش - عباس ترابیان*
نمیدانم آیا این لطیفه را شنیدهاید که شخصی از پشتبام به پائین افتاد و مردم سراسیمه به سویش دویده و با نگرانی از وی پرسیدند، چه شده؟ و طرف با خونسردی گفت، من خودم تازه رسیدهام، نمیدانم! این لطیفه مرا به یاد جایگاه ایران در بازیهای غرب آسیا (WAFF) میاندازد که اصولاً معلوم نیست ما در آن تشکیلات چکارهایم؟ اخیراً بنده به عنوان نائبرئیس کمیته مدیا و بازاریابی «واف» انتخاب و برای جلسهای به قطر رفتم و در آنجا متوجه شدم که مدتهاست از پشتبام افتادهایم و خبر نداریم!
اجازه بفرمایید «طرف» را یک بررسی اجمالی نموده و ببینیم چگونه این تشکیلات شکل گرفت؟ در سال 2000 میلادی کشور اردن یک تورنومنتی را با حضور چند تیم از جمله ایران، عراق، لبنان و سوریه و دو کشور قرقیزستان و قزاقستان برگزار نمود و در همین تورنومنت مطرح گردید که کشورهای غرب آسیا در یک سازمانی تحت عنوان سازمان غرب آسیا فوتبال را در این منطقه قوام ببخشند و صفایی فراهانی رئیس وقت فدراسیون فوتبال ایران از این پیشنهاد استقبال نموده و قرار شد تحت سیاست توسعه فوتبال در غرب آسیا تشکیلات «واف» در اردن شکل بگیرد و کار خود را با حضور 6 کشور به ترتیب اردن، ایران، عراق، لبنان، فلسطین و سوریه آغاز کند و بدین شکل در 15 سه سال 2001 تشکیلات فوقالذکر رسماً آغاز به کار کرد.
باتوجه به اینکه مقرر شد دبیرخانه «واف» در اردن باشد طبعاً رئیس غرب آسیا از اردن انتخاب شد و قرعه به نام شاهزاده علی بنالحسین برادر پادشاه فعلی اردن افتاد و «فری ذورکیت» اردنی نیز به عنوان دبیرکل کار دبیرخانه غرب آسیا را برعهده گرفت.
از همان ابتدا باتوجه به گرفتاریهای شاهزاده علی که عموماً در جلسات حضور نخواهد داشت همه پذیرفته بودند که ایران به عنوان نایبرئیس اول خواهد بود. نماینده ایران آقای حسن غفاری جلسات را اداره کرده و در واقع ایران با عنوان موثرترین و اثرگذارترین عضو، سیاستگذاری را بهعهده داشته باشد. در سالهای ابتدایی روند ایفای نقش موثر توسط نمایده ایران ادامه داشت و حتی با فشارهای فراوان سوریه در آن زمان و نماینده آن کشور ژنرال فارغ بوزد که نفوذ بسیار زیادی در فیفا و AFC داشت و کوشش میکرد که عنوان نایبرئیس اول را که در اساسنامه قدرت زیادی به وی داده شده بود را از آن خود کند لیکن با ایستادگی ایران موفق نشد و نهایتاً اعراب توانستند یک معاونت ایجاد کنند که عملاً تشریفاتی بود و تنها، نماینده سوریه که بعداً به آقای توفیق سرهان دبیرکل فعلی فدراسیون فوتبال سوریه، انتقال یافت. در پشت میز معاونت به شکل تشریفاتی و غیرموثر قرار گرفت اما از این مقطع زمانی به بعد هرچه زمان سپری میشد بر تعداد عربها اضافه و از قدرت ایران کاسته میشد و رفته رفته در سال 2009 سه عضو جدید یعنی قطر، امارات و یمن به «واف» پیوستند و در سال بعد یعنی 2010 بحرین، کویت، عمان و عربستان به این تشکیلات لبیک گفتند و تعداد را به 13 کشور رساندند و با افزایش فشارها ایران به نایبرئیس یعنی همان صندلی بیخاصیت کزائی متنزل یافت و از سویی دیگر ایران در کمیتههای تصمیمگیر مثل کمیته مسابقات صندلی را به دست نیاورد. شاید این سوال در ذهن دوستان نقش ببندد که چرا این تشکیلات صددرصد عرب زبان، اصرار داشته که ایران در غرب آسیا باقی بماند؟! پاسخ بسیار ساده است. آنچه که اسپانسرها به واسطه آن به حمایت از «طرف» پرداختهاند و ورود کردهاند. حضور ایران به عنوان یکی از اعضاء که میتوان از جمعیت 72 میلیون نفری آن کمال بهره را برد و از سویی، با نگاه اجتمالی به آمار عملکرد ایران در مقایسه با بقیه اعضاء «طرف» متوجه اعتباری میشویم که ایران به این تشکیلات عربی بخشیده است:
1) ایران در رنکینگ فیفا با رده 37 اول، اردن با 77 دوم، امارات با 89 سوم، عراق با رده 98 چهارم، قطر با 151 پنجم، عمان با 102 ششم، عربستان مدعی با رده 158 هفتم و به همین ترتیب بقیه در ردههای پایینتر قرار دارند.
2) در مورد مسابقات بانوان نیز رده رنکینگ فیفا نشان میدهد که ایران با رده 53 از بقیه اعضاء «واف» بالاتر ایستاده است.
3) در مسابقات جامجهانی ایران با 4 حضور، آرژانتین 1978، فرانسه 1988، آلمان 2006 و برزیل 2014 از دیگران و از آن جمله عربستان با سه حضور در جامجهانی، عراق یک حضور و امارات یک حضور، جلوتر است و اعتبار «واف» است.
مجموعه غرب آسیا تشکیل شده از کمیته اجرایی که مهمترین بخش است و کمیتههای جانبی و کارکنان که همه از اردن هستند. متاسفانه کمیته اجرایی «واف» نیز چیزی عاید ایران نکرده است. شکلی که تصمیمسازان غرب ابوسفیانوار فلسطین را که ایران علاقه خاصی به مردم و مرام این کشور دارد، جلو انداخته و نایبرئیسی اول را به نماینده این کشور دادهاند و نماینده ایران در کمیته اجرایی باید روی همان صندلی کزائی!! بنشیند و بقیه کشورها همه همه عضو کمیته اجرایی هستند و عملاً، به عنوان یکی از بنیانگذاران «طرف» در جایگاه یک عضو ساده قرار گرفتهایم.
در اساسنامه کشورهای غرب آسیا، قید گردیده که زبان مورد استفاده در جلسات مربوط به تریبت الویت انگلیسی و عربی است که آقایان اعراب باتوجه به وارونهنگری همیشگی خود و عدم توجه به ماهیت بینالمللی این سازمان زبان اصلی جلسات را عربی قرار داده و جهت نفر ایرانی حاضر در جلسه چه در کمیته اجرای و چه در کمیتههای دیگر مثل کمیته مدیا و بازاریابی که بنده در آن حضور دارم و کمیته انضباطی که اقای حسنزاده در آن شرکت میکند، یک کمترجم همزمان را درنظر گرفتهاند و در کنار ما مینشیند و مثلاً همزمان مطالب را در گوش ما ترجمه میکند. با این روش در واقع ما را از جلسه اخراج نمودهاند چراکه در مباحث رودررو و زنده دیگر اعضای عرب زبان جلسه توجهی به عقب بودن مترجم و اینکه عضو غیرعرب نمیتواند با تمرکز موارد در جریان بحث را به طور صحیح دنبال نموده و تجزیه و تحلیل کند، نمیکند و آنچه به ما میرسد مطالب نصفهونیمهای دست که به خورد ما رفته و هیچگونه نظری هم ندادهایم. مخصوصاً زمانی که طرح مطلب با معنویات ما نمیخواند و باید از مواضع ایران در همان لحظات دفاع کرد، بعضی مواقع حتی کجفهمیهای ایشان در جلسات رنگ و بوی سیاسی نیز به خود میگیرد که متأسفانه با عقب افتادن ما در جلسه یا نمیتوان بحث را به عقب برگردانید و یا اگر هم موفق شویم با گذشته زمان از آن طور لازم است نمیتوان پاسخ لازم را داد.
چه باید کرد؟
آنچه که فدراسیون فوتبال ایران را در سال 2001 تریب به مشارکت در این جمع کرد همانا پیشرفت و توسعه فوتبال در منطقه غرب آسیا بود و لامز به نظر میرسید که در مقابله با کشورهای شرق آسیا همچون ژاپن، کرهجنوبی و حتی کشورهای «آسه آن» که به طور دائم تورنومنتهای جورواجور را برگزار میکردند باید کاری کرد. لیکن به مرزبندی جدید کنفدراسیون فوتبال آسیا منطقه «واف» به دو بخش «Zone» غرب آسیا و مرکز و جنوب اسیا تقسیم شد و ایران در منطه جدید به نوعی از آبیهای خلیجفارس فاصله گرفت و این خود تداعی کننده حرکت جدیدی است و میطلبد که تجربیات ایران در تشکیل «واف» در منطقه جدید مرکز و جنوب «?» همراه با کشورهای حوزه قفقاز، ازبکستان، قرقیزستان، ترکمستان، تاجیکستان و هند، پاکستان و افغانستان حرکت جدیدی را آغاز کند و با گرفتن مجوزهای لازم از کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا تشکیلات جداگانهای را تحت عنوان کنفدراسیون فوتبال مرکز و جنوب آسیا «Csff» تشکیل بدهد، بدون شک کشورهای یاد شده نیز از وجود چنین تشکیلاتی که شانس حضور آنان را در مسابقات بیشتری مهیا میکند استقبال خواهند کرد.
طبعاً کشورهای یاد شده باتوجه به موقعیت استراتژیکی ایران در فوتبال آسیا و قدمت ایران قدرتمند. رهبری ایران را جهت نیل به اهداف خود خواهند پذیرفت و میتوان دبیرخانه کشورهای مرکز و جنوب آسیا را در تهران بنا کرد.
اگر ایران بتواند میزبانی جامملتهای آسیا را در 2015 کسب نماید و نشان دهد که در برگزاری اینگونه مسابقات توانایی لازم را دارد شانس پذیرش و همکاری کنفدراسیون آسیا با ایران جهت ایجاد تشکیلات مذکور که قطعاً به شکل موازی با AFC عمل خواهد کرد را راحتر بپذیرند.
اگر این اراده به طور جدی در فدراسیون فوتبال ایران وجود داشته باشد، باید نفراتی به مظور لابی و مذاکره و آماده سازی کشورهای منطقه «Cnff» از سوی ایران گسیل گردند. در صورت موفقیت و کسب ریاست تشکیلات جدید. توسط ایران مطمئناً ما نفوذ بیشتری در منطقه خواهیم یافت و در کسب آرای لازم جهت ورود و به دست آوردن کرسیهای کنفدراسیون فوتبال آسیا و فیفا موفقتر عمل خواهیم کرد.
با ترتیب مسابقات مختلف با شرکت دیگر کشورهای عضو میتوان از یک سو بازوی مطمئنی برای AFC بود و از سوی دیگر درآمدزایی قابلتوجهی را نیز میتوان انتظار داشت. پیشبینی میشود که بعضی از کشورهای عربی و کشورهای نزدیک به شرق آسیا به تشکیلات جدید بپیوندند. «حق، طالب عمل است»
*رئیس سابق کمیته بینالملل فدراسیون فوتبال 43 43
دوشنبه 25 فروردین 1393 - 09:00:00
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
چین میزبان کاپ آسیا شد/ ایران میزبان رقابتهای بسکتبال نوجوانان غرب آسیا
پنجشنبه ۱۴ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۸ شهر ووهان چین میزبان پنجمین دوره رقابتهای بسکتبال کاپ آسیا شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا برنامههای کنفدراسیون بسکتبال آسیا برای رقابتهای سال 2014 اعلام شد که چین میزبان کاپ آسیا اعلام شد کاپ آسیا که همان کاپ استانکوویچ سابقای کاش مسابقات غرب آسیا را برگزار میکردیم افشارزاده: حرفی از مشکلات مالی برای لغو میزبانی ایران در مسابقات غر
ای کاش مسابقات غرب آسیا را برگزار میکردیمافشارزاده حرفی از مشکلات مالی برای لغو میزبانی ایران در مسابقات غرب آسیا نزدممشاور عالی وزیر ورزش در امور بینالملل درباره دفاعش از میزبانی ایران در مسابقات غرب آسیا گفت برای لغو برگزاری این رقابت از مشکلات مالی حرفی نزدم بهرام افشارزاکیروش در جام ملتهای آسیا سرمربی ایران نیست/ کارلوس تمدید نمیکند!
ورزشی فوتبال - فوتسال مصاحبههایی که بوی جدایی میدهد کیروش در جام ملتهای آسیا سرمربی ایران نیست کارلوس تمدید نمیکند قرعه کشی رقابت های فوتبال جام ملت های آسیا در شرایطی به میزبانی سیدنی استرالیا برگزار شد که کارلوس کی روش در مصاحبه هایش عنوان کرد در این مسابقات سرمربی ایاظهارنظر حریفان ایران درباره قرعه جام ملتهای آسیا
اظهارنظر حریفان ایران درباره قرعه جام ملتهای آسیا سرمربی بحرین معتقد است گروه این تیم در جام جهانی خوب است و آنها شانس موفقیت دارند آفتاب قرعهکشی رقابتهای فوتبال جام ملتهای آسیا ششم فروردین برگزار شد و تیم ملی ایران در گروه 3 با تیمهای امارات قطر و بحرین هم گروه شد آنتونلاریجانی:پارلمان اروپا بداند تحت هیچ شرایطی ملت ایران، اسلام را با مشوقهای غرب معاوضه نمیکند
لاریجانی پارلمان اروپا بداند تحت هیچ شرایطی ملت ایران اسلام را با مشوقهای غرب معاوضه نمیکند رییس مجلس شورای اسلامی در آغاز اولین جلسه کاری مجلس در سال جدید با اظهارات تندی نارضایتی مجلس از بیانیه اخیر پارلمان اروپا را اعلام کرد آفتاب علی لاریجانی در مورد قطعنامه اخیر پارلماآقای گل ایرانی گلبال آسیا خواستار حمایت بیشتر از ورزش معلولان شد
آقای گل ایرانی گلبال آسیا خواستار حمایت بیشتر از ورزش معلولان شد تهران - ایرنا - آقای گل و فنی ترین بازیکن گلبال آسیا با بیان اینکه مسئولان ورزش باید از همه ورزشکاران حمایت کنند گفت اما جامعه ورزشی معلولان از جمله نابینایان نیاز به حمایت ویژه دارند تا با انگیزه و امید بیشتری دراقبالی: ایران در آسان ترین گروه جام ملت های آسیا قرار گرفت
اقبالی ایران در آسان ترین گروه جام ملت های آسیا قرار گرفت تهران - ایرنا - مدرس کنفدراسیون فوتبال آسیا معتقد است تیم ملی فوتبال ایران در آسان ترین گروه جام ملت های آسیا در استرالیا قرار گرفته و امارات قطر و بحرین نسبت به تیم کشورمان بسیار ضعیف تر هستند مسعود اقبالی روز چهارشنبهمعاون تبلیغ حوزه: ملت ایران گستاخی غربیها را تحمل نمیکند
معاون تبلیغ حوزه ملت ایران گستاخی غربیها را تحمل نمیکندمعاون تبلیغ حوزه با تاکید بر اینکه ملت ایران در مقابل زورگویی غربیها ساکت نمینشیند گفت مسئولان دولت به ویژه وزارت امور خارجه باید در مقابل بیشرمی اروپاییها قاطعانه موضعگیری کنند به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقلنبردهای سرنوشتساز نمایندگان ایران در لیگ قهرمانان آسیا
دوشنبه ۱۱ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۳ سه نماینده ایران فردا سه شنبه در لیگ قهرمانان آسیا به میدان میروند و استقلال روز چهارشنبه بازی دارد به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا رقابتهای لیگ قهرمانان آسیا در حالی سه شنبه و چهارشنبه برگزار میشود که دیدارهای سرنوشتسازکيروش: ايران بهترين تيم آسياست
کيروش ايران بهترين تيم آسياست سرمربي تيم ملي فوتبال ايران معتقد است ايران با تجربهاي که از جام جهاني خواهد داشت به خوبي خود را براي جام ملتهاي آسيا آماده ميکند کارلوس کيروش سرمربي ايران در واکنش به قرعه تيمش در جام ملتهاي آسيا گفت ايران در گروه سختي قرار گرفتايران از مدعيان جام ملتهاي آسيا است
ايران از مدعيان جام ملتهاي آسيا است کارشناس فوتبال معتقد است ايران در گروه خوبي قرار گرفته است و قطعا يکي از مدعيان قهرماني جام ملتهاي آسيا 2015 در استراليا است حسين عبدي هم گروهي تيم ملي فوتبال ايران با تيمهاي امارات قطر و بحرين را مثبت ارزيابي کرد و گفت فکر ميکنممروري بر ديدارهاي نمايندگان ايران در آسيا
مروري بر ديدارهاي نمايندگان ايران در آسيا کد خبر ۳۸۹۶۱۹ تاریخ انتشار ۱۱ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۵ - 31 March 2014 چهار نماينده ايران در ليگ قهرمانان آسيا در روزهاي دوازدهم و سيزدهم فروردين به مصاف حريفان ميروند چهار نماينده ايران در ليگ قهرمانان آسيا در روزهاي دوازدهم و سيزدهم فروربه بهانه سی و چهارمین سالگرد قطع رابطه با آمریکا رابطه غرب با ایران؛ سابقه سلب اعتماد میکند
به بهانه سی و چهارمین سالگرد قطع رابطه با آمریکارابطه غرب با ایران سابقه سلب اعتماد میکنددولت های استعماری نشان دادند که اگر عرصه فعالیت برایشان باز باشد و بتوانند نقشه های خود را اجرا کنند برای ایران نه استقلالی باقی خواهند گذاشت و نه هویتی سرزمین ایران از اوایل قرن نوزدهتیم راگبی فارس نماینده ایران در رقابتهای آسیایی شد
تیم راگبی فارس نماینده ایران در رقابتهای آسیایی شد تهران-ایرنا -تیم راگبی استان فارس به عنوان نماینده ایران در رقابت های سید دو آسیا در قطر شرکت می کند به گزارش ایرنا از سایت فدراسیون انجمن های ورزشی بازیکنان این تیم هم اکنون در اردوی تدارکاتی بسر می برند تا خود را برای مصاف باحسین عبدی: ایران از مدعیان قهرمانی جام ملتهای آسیا 2015 است
چهارشنبه ۶ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۴ ۳۰ کارشناس فوتبال معتقد است ایران در گروه خوبی قرار گرفته است و قطعا یکی از مدعیان قهرمانی جام ملتهای آسیا 2015 در استرالیا است حسین عبدی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا هم گروهی تیم ملی فوتبال ایران با تیمهای امارات قطمربی عربستان: ایران در دور گروهی جام ملتهای آسیا حذف میشود!
چهارشنبه ۶ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۵ ۲۵ مربی عربستان معتقد است تیم ایران در دور گروهی جام ملتهای آسیا حذف خواهد شد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا قرعهکشی رقابتهای فوتبال جام ملتهای آسیا امروز برگزار شد و تیم ملی ایران در گروه 3 با تیمهای امارات قطر و بحرین هم گروه شددومین پیروزی ایران در مسابقات والیبال جام باشگاه های آسیا
دومین پیروزی ایران در مسابقات والیبال جام باشگاه های آسیا تهران - ایرنا - تیم والیبال متین ورامین در دومین دیدار خود در پانزدهمین دوره مسابقات والیبال قهرمانی جام باشگاه های آسیا امروز به مصاف ویتنام رفت و توانست این تیم را قدرتمندانه و با نتیجه سه بر صفر از پیش روی بردارد به گ-