واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: بمب نمي سازيم، يعني نمي سازيمرئيسجمهور با بيان اينکه موضوع هستهاي ايران يک موضوع سياسي است و مطلقا يک موضوع حقوقي نيست، گفت: اگر درباره برنامه هستهاي ايران بنا بر همکاري باشد، بايد صادقانه عمل شود و دولت آمريکا روش خود را عوض کند، چرا که اين روش شکست خورده است.
به گزارش «تابناک»، دفتر امور رسانههاي رياستجمهوري اعلام کرد، محمود احمدي نژاد در مصاحبه با شبکه تلويزيوني «پي.بي.اس» آمريکا، با اشاره به اينکه بدبيني نسبت به آقاي اوباما در ايران خيلي زياد شده است، گفت: آقاي اوباما نبايد تسليم فشارها شود؛ او بايد تصميم بگيرد و عمل کند، چرا که او رئيسجمهور آمريکاست. رئيسجمهور با تأکيد بر اينکه وجود تسليحات اتمي بزرگترين خطري است که جهان را تهديد ميکند، اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران براي خلع سلاح، جلوگيري از اشاعه و ساخت دنيايي سرشار از آرامش، راهکارهاي عملي دارد و داراي تحليل روشني از علت ناامني است. وي در پاسخ به پرسش «چارلي رز»، مجري مشهور شبکه تلويزيوني آمريکا درباره مبادله سوخت گفت: راکتور تهران براي توليد راديو دارو، نيازمند سوخت 20 درصدي است. بنا بر قانون، اين نياز را از آژانس مطالبه کرديم؛ اما آنها بر خلاف قوانين، اعلام کردند که اين درصد سوخت را معادل دريافت سوخت کمتر غني شده تأمين خواهند کرد. بعدها هم شروطي گذاشتند که درست نبود، زيرا فروشنده نبايد شرط بگذارد، اما آنها شرط گذاشتند و حتي در تبليغات خود چنين مطرح کردند که ميخواهند اورانيوم را از ايران خارج کنند تا ايران بمب نسازد!دکتر احمدي نژاد تصريح کرد: ما آماده مبادله سوخت هستيم، اما مبادله بايد با توافق باشد. ما گمان ميکنيم راه حلهاي ميانه اي را ميتوان براي اين موضوع پيدا کرد و پيشنهاداتي در اين خصوص ارايه کرده ايم که بايد در جريان گفت و گوها جزييات آن معين شود. راکتور تهران براي توليد راديو دارو، نيازمند سوخت 20 درصدي است. بنا بر قانون، اين نياز را از آژانس مطالبه کرديم؛ بعدها هم شروطي گذاشتند که درست نبود، زيرا فروشنده نبايد شرط بگذارد، اما آنها شرط گذاشتند و حتي در تبليغات خود چنين مطرح کردند که ميخواهند اورانيوم را از ايران خارج کنند تا ايران بمب نسازد!رئيسجمهور با تاکيد بر اينکه توافق بايد دوجانبه باشد تصريح کرد: ايران با مبادله سوخت مشکلي ندارد، به عبارتي موافقيم که در ازاي سوخت 3 و نيم درصدي، سوخت 20 درصدي دريافت کرده و حق الزحمه آن را هم بپردازيم؛ اما جزييات فني دارد که کارشناسان بايد بررسي کنند. رئيسجمهور افزود: بايد توجه داشت که ايران هم اکنون و پس از آنکه حاضر نشدند سوخت 20 درصدي را تأمين کنند، شروع به توليد اين ميزان سوخت کرده است و در حقيقت، با پذيرش مبادله به دنبال شروع همکاري و کمک هستيم. وي گفت: برخي چنين مطرح ميکنند که يا بايد با ما معامله کنيد و يا اينکه شما را تحريم ميکنيم و از اين وضعيت نظم نوين جهاني بايد تأسف خورد. احمدينژاد در پاسخ پرسشي درباره اظهارات ضد ايراني کلينتون گفت: خانم کلينتون صحبتهاي زيادي ميکنند و ما حتما نبايد درباره اظهارات ايشان واکنش نشان دهيم، ايشان بايد براي ادعاي خود درباره اينکه ايران با آژانس همکاري نکرده است، سند و مدرک دهد. رئيسجمهور اضافه کرد: بنا بر مقررات آژانس بينالمللي انرژي اتمي، هيچ عضوي نميتواند عليه عضو ديگري مدعي شود.
وي گفت: آژانس بينالمللي انرژي اتمي، شش پرسش قانوني از ايران پرسيد و به هر شش تاي آن پاسخ داديم و تأييديه آنها را هم گرفتيم؛ اما آژانس ميخواهد به ادعاهاي بدون سند آمريکا هم پاسخ دهيم و ما هم تعهدي به آژانس ندادهايم که هر دولتي، هر ادعايي رامطرح کرد، پاسخگو باشيم. احمدي نژاد با طرح اين پرسش که آيا واقعا فکر ميکنيد اگر ايران اورانيوم را بفرستد و سوخت 20 درصدي بگيرد، مسايل حل ميشود و اظهارات خانم کلينتنون عليه ايران پايان مييابد، گفت: خانم کلينتون دشمن ايران است و مواضع او براي همگان کاملا روشن است. با متهم کردن ايران، مشکلات خانم کلينتون حل نميشود. رئيسجمهور خاطر نشان کرد: براي حل مشکل بايد ريشه اصلي مشکل را شناسايي و درمان کرد و اين موضوع نيازمند پايبندي به قانون و عدالت است و با هياهو مشکلي حل خواهد شد. وي در پاسخ به همکاري ايران و آژانس بينالمللي انرژي اتمي گفت: همه تاسيسات اتمي ايران، زير نظر آژانس است؛ اما آيا حتي يکي از تأسيسات آمريکا هم تحت نظارت آژانس هست؟رئيسجمهور افزود: ايران از خلع سلاح جهاني استقبال و آشکارا اعلام کردهايم که مخالف بمب اتم هستيم البته وظايف قانوني خود را در زمينه استفاده صلح آميز هستهاي هم انجام دادهايم و آن را حق قانوني خود ميدانيم و آمادهايم راهکار خلع سلاح را هم نشان دهيم. دکتر احمدي نژاد اظهار داشت: چگونه ميشود کشوري که بمب دارد و از آن استفاده کرده، خطر ندارد اما آن کشوري که ندارد و برخي ادعا ميکنند که ممکن است به سمت آن حرکت کنند، خطر معرفي ميشود؟ اين گونه ادعاها را جامعه بينالمللي نميپذيرد. بايد توجه داشت که جامعه بينالمللي، تنها آمريکا و متحدانش نيستند. کشورهاي عضو جنبش عدم تعهد و گروههاي گوناگون منطقه اي و بينالمللي از برنامه صلح آميز هستهاي ايران حمايت کردهاند. وي خاطرنشان کرد: آمريکا ده هزار بمب اتم دارد. کدام کشور خطر دارد؟ آمريکا و يا ايران که مدعي هستند ممکن است در آينده بتواند يک بمب بسازد معلوم است؟اين سخنان موضوع سياسي بوده و روشن است که خطر اصلي آن کشوري است که اکنون بمب اتم دارد. وي گفت: البته بايد توجه داشت که جامعه بينالمللي، تنها آمريکا و متحدانش نيستند. کشورهاي عضو جنبش عدم تعهد و گروههاي گوناگون منطقه اي و بينالمللي از برنامه صلح آميز هستهاي ايران حمايت کردهاند. احمدي نژاد اظهارداشت: ايران نميخواهد بمب اتم درست کند و اين در مذهب و جزو اعتقادات ماست. وي در ادامه به نفوذ آمريکا بر آژانس بينالمللي انرژي اتمي اشاره کرد و گفت: آژانس تحت فشار دولت آمريکاست و به خاطر همين است که تاکنون حتي يک گزارش از خطر و وجود بمبهاي اتمي آمريکا نداده است. مجري اين شبکه تلويزيوني در ادامه پرسيد که ايران و آمريکا هر دو کشورهاي قدرتمندو بزرگ هستند، چگونه ميتوانند با هم همکاري کنند، اظهار داشت: اعتماد با گفتوگو ايجاد ميشود. به نظر من، مشکل اصلي در اين زمينه، برخي مسايل داخلي آمريکاست که اگر اين مسايل حل شود، مشکل دو کشور هم حل خواهد شد. وي افزود: کساني در درون دولت آمريکا هستند که نميخواهند روابطي بين دو کشور ايجاد شود. برخي از اعضاي شوراي امنيت هم همين گونه هستند. اينها عده اي تندرو هستند که منافع خود را در درگيري ميدانند. رئيسجمهور گفت: آقاي اوباما شايد آخرين فرصت تاريخي براي آمريکا باشد که بتواند روابط خود را با جهان اصلاح کند. وي خاطرنشان کرد: ما فرصتهاي بسياري به آقاي اوباما داديم؛ اما گروهي هستند که ميخواهند آقاي اوباما را به جاي همکاري با ايران وارد راه صدور قطعنامه عليه ايران کنند.
احمدي نژاد افزود: اوباما با شعار ايجاد تغيير روي کار آمد و بايد متوجه باشد که بلافاصله بعد از اينکه وارد شرايطي شود که شبيه دوران بوش باشد، در حقيقت دوران او پايان يافته و شکست خورده است. رئيسجمهور با تأکيد بر اينکه اوباما و هيچ کشوري نميتواند به ايران ضربه و آسيبي وارد کند، تصريح کرد: ملت ايران از درگيري استقبال نميکند؛ اما در عين حال، به تحريم سي ساله آمريکا هم عادت کردهايم؛ به عبارتي ما نگران تحريم نيستيم، چرا که اساسا تحريم قابل اعمال نيست. در دنياي تجارت آزاد، تحريم معنايي ندارد. وي با تأکيد بر اينکه ملت ايران از تقابل و درگيري استقبال نميکند و آن را نکوهش ميکند، اظهار داشت: ملت ايران به دنبال دنياي پر از صلح و دوستي و عدالت است. رئيسجمهور گفت: ما از آمدن اوباما استقبال کرديم و گفتيم اگر بخواهد تغييري ايجاد کنند، کمک ميکنيم. احمدي نژاد افزود: اصولا با بمب اتم مخالفيم و نميسازيم. اگر بخواهيم بسازيم مطمئن باشيد آنقدر شجاعت داريم که اعلام کنيم و از کسي هم نميترسيم. وقتي ميگوييم نميسازيم يعني نميسازيم. وي گفت: عدهاي با طرح موضوعات غيرمنطقي و بازيهاي سياسي، نميتوانند کمکي به حل مشکلات بکنند. رئيسجمهور در پاسخ به تهديدهاي نظامي رژيم صهيونيستي عليه ايران گفت: رژيم صهيونيستي به شمار نميآيد و اساسا در معادلات ايران جايي ندارد. چه کسي ميخواهد حمله کند؟ جنگي در کار نيست و ما به جنگ نميانديشيم؛ ما به صلح، دوستي و همکاري ميانديشيم.تنظيم:س.آقازاده
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 194]