تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 24 دی 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):عالم باشى یا جاهل ، خاموشى را برگزین تا بردبار به شمار آیى . زیرا خاموشى نزد دانا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852975130




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آمریکا و جنجال بر سر صدور ویزای ابوطالبی


واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: آمریکا و جنجال بر سر صدور ویزای ابوطالبی


انتخاب «حمید ابوطالبی» برای تصدی سمت نمایندگی جدید جمهوری اسلامی ایران در مقر سازمان ملل در نیویورک؛ این روزها دستمایه خبرسازی برخی مقامات امریکایی شده است. جن پساکی سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه اعلام کرد، این کشور برای حمید ابوطالبی به عنوان نماینده جدید ایران در سازمان ملل روادید صادر نمی کند؛ اما درباره اینکه بر اساس چه معیاری از صدور روادید برای نماینده جدید ایران جلوگیری می شود، توضیحی نداد .
هفته گذشته 29 سناتور جمهوری خواه در نامه ای به رئیس جمهوری این کشور به بهانه این که حمید ابوطالبی نامزد پست نمایندگی ایران در سازمان ملل از دانشجویان مسلمان پیرو خط امام بود که در سال 1979 وارد لانه جاسوسی (سفارت) آمریکا در تهران شد، از باراک اوباما خواستند به نماینده جدید ایران در سازمان ملل روادید و اجازه ورود به امریکا داده نشود. لایحه ای نیز در این باره در مجلس سنا و مجلس نمایندگان آمریکا به تصویب رسید. جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید اکنون گفته است که وکلای کاخ سفید در حال بررسی مسائل قانونی ناشی از این لایحه هستند که پنج‌شنبه گذشته روی میز اوباما قرارگرفت؛ اما وی نگفت که آیا اوباما این لایحه را امضا می‌کند یا خیر؟.
  تلاش ها برای جلوگیری از ورود ابوطالبی به مقر سازمان ملل در نیویورک در حالی است که آمریکا طبق توافقی که با سازمان ملل به امضا رسانده موظف به صدور روادید برای همه اعضای نمایندگی های خارجی در مقر سازمان ملل است و دولت و کنگره این کشور نمی توانند، برای کشورهای دیگر در این زمینه تعیین تکلیف کنند، زیرا قوانین و مقرراتی که بر سازمان ملل متحد مرتبط است، تابعی از قوانین داخلی ایالات متحده آمریکا نیست. بنابراین هر اقدامی که منتج به مداخله آمریکا ( هرچند به صورت حداقلی) در ساختار و قوانین سازمان های بین المللی مانند سازمان ملل متحد شود، مصداق اقدام خلاف تعهدات بین المللی خواهد بود.
  مرضیه افخم، سخنگوی وزارت امورخارجه کشورمان در واکنش به این رفتار خارج ازعرف آمریکا گفت:«رفتاردولت آمریکا با نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل متحد قابل قبول نیست ودکتر حمید ابوطالبی، گزینه جمهوری اسلامی ایران برای نمایندگی در سازمان ملل متحد است که در زمره بهترین دیپلمات های جمهوری اسلامی ایران با سابقه سفارت در ایتالیا، بلژیک و استرالیا بود و در دهه هفتاد نیز به طور رسمی برای حضور در سازمان ملل متحد روادید آمریکا دریافت کرده است.
  البته سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا گفته است که امریکا به عنوان میزبان سازمان ملل، طبق توافقی که با این سازمان دارد، جز در موارد خاص، موظف است که برای نمایندگان معرفی شده توسط دولت های عضو سازمان ملل ویزا صادر کند.
  جدای از دلایل سیاسی این موضوع ؛ رفتار امریکا از منظر حقوق بین الملل قابل بحث است. وضعیت یک سازمان بین­ المللی و نمایندگان کشورها در آن و ارتباط آنها با دولت‏ میزبان مبتنی بر قواعد قراردادی‏ (Conventional) است. این قواعد قراردادی کلیه موارد از منشور ملل متحد تا معاهدات 1961 و 1963 وین درباره روابط دیپلماتیک و کنسولی و معاهده 1975 وین درباره مصونیت هیات ­های نمایندگی دولت ها نزد سازمانهای بین ­المللی و کنوانسیون 1946 و قرارداد "مقّر" را دربر می گیرد.
  فصل سوم کنواسیون 1975 وین با عنوان "هیأت­ های نمایندگی اعزامی به ارگان­ ها و کنفران س­ها " به طور مشخص در مواد 42 و 43 این کنوانسیون و در ماده 42 مقرر داشته است: «هر دولت می­ تواند طبق مقررات سازمان یک هیأت نمایندگی را به یک ارگان یا کنفرانس اعزام دارد» .
ماده 43 نیز به صراحت مقرر می­ دارد که دولت فرستنده می­ تواند با رعایت موارد مندرج در مواد 46 و47 آزادانه هیأت نمایندگی خود را تعیین کند.
  بررسی قواعد مربوط به معاهده "مقّر"، بین سازمان ملل و دولت امریکا نیز در این باره حائز اهمیت است . قرارداد مزبور به قرارداد مقّر (Headquarters Agreement) مشهور است . این قرار داد در 26 ژوئن 1947 بین دولت آمریکا و این سازمان منعقد شد و مشتمل بر حقوق بین ‏الملل خاص در زمینه حقوق و تعهدات سازمان ملل متحد و هیأت‏های نمایندگی دولت‌های عضو ملل متحد در مقّر این سازمان از یک سو و حقوق و تعهدات دولت امریکا به عنوان میزبان ؛ از سوی دیگر است .
  این معاهده در دومین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در قطعنامه 169 به تصویب رسید. ماده 11 این موافقت­نامه مقرر می­ کند: «مقامات فدارالی، ایالتی و محلی آمریکا نمی­ بایست هیچ­  موانعی از جمله برای رفت و آمد نمایندگان اعضا یا مسئولین سازمان ملل یا مؤسسات تخصصی تعریف شده در ماده 57 بند 2 منشور یا خانواده‏ های نمایندگان و مسئولین؛ یا مامورین و اشخاص دعوت شده به مقّر سازمان ملل ایجاد کنند وحتی آمریکا باید هر  حمایت لازم را برای‏ اشخاص مورد اشاره ؛به عمل آورد.
  ماده 13 این موافقتنامه نیز تصریح می­ کند که صدور روادید برای حضور هیأت‏ های نمایندگی دولت‌های عضو، دیپلمات‏ های آنها افراد وابسته، الزامی است و در این باره حداکثر سرعت باید لحاظ شود.
  مطابق پیش نویس مواد طرح مسئولیت بین المللی دولت ها (2001) ؛ نقض هر تعهد بین المللی از سوی هر دولت سبب مسئولیت بین المللی آن دولت است. محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه نیز با دفاع از انتخاب حمید ابوطالبی برای تصدی نمایندگی ایران در سازمان ملل گفته است ؛ اجازه نمی دهیم گروهی تندرو دستور کار حضور ایران در سازمان ملل را تعیین کنند.
  وزیر امور خارجه ایران چهارشنبه هفته گذشته پس از نشست پایانی مذاکرات وین 3 در جمع خبرنگاران تصریح کرد ؛ سازوکارهای بین المللی برای پیگیری چنین موردی مشخص است و ما حسب مورد تصمیم می گیریم از چه روشی در این زمینه استفاده کنیم.
  به گفته کارشناسان حقوق بین الملل این حق برای جمهوری اسلامی ایران محفوظ است که براساس ماده 21 موافقتامه مربوط به مقّر(سازمان ملل ) از کانال دبیرکل سازمان ملل متحد اقدام به درخواست صدور نظر مشورتی دیوان بین­ المللی دادگستری کند و یا مسأله را براساس بند (الف) ماده مذکور به داوری ارجاع نماید.
در هر حال این رفتار خلاف عرف بین الملل باردیگر این دید گاه را که معتقد است امریکا صلاحیت میزبانی سازمان ملل را ندارد، تقویت می کند .
البته این رفتار غیر متعارف امریکا در سایه سکوت معنا دار سازمان ملل صورت می گیرد. " استفان دوژاریس"، سخنگوی سازمان ملل گفته است که موضوع خودداری امریکا از صدور روادید برای نماینده جدید ایران در سازمان ملل مساله‌ ای میان تهران و واشنگتن است. در حالی که موضع قاطع سازمان ملل در این زمینه می تواند محکی برای دفاع از حقوق کشورها در سطح بین المللی باشد.


یک شنبه ۲۴ فروردین ۱۳۹۳ - ۲۰:۵۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: شبکه خبر]
[مشاهده در: www.irinn.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن