واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: جامعه جهاني اجازه ندهد آمريكا تعهدات بينالمللي را زيرپا بگذارد
اصغر زارعي گفت:جامعه جهاني بايد آمريكا را وادار كند به تعهداتش پايبند باشد و همينطور سازمان ملل متحد هم بايد متعهد شود كه ...
جوانآنلاين: اصغر زارعي، كارشناس مسائل بينالملل در گفتوگو با «جوانآنلاين» با اشاره به اقدام آمريكا در صادر نكردن ويزا براي حميد ابوطالبي، سفير و نماينده دائمي جمهوري اسلامي ايران در سازمان ملل اظهار داشت: اين اقدام بر خلاف حقوق و موازين بينالمللي و تعهدات دولت ايالات متحده آمريكا در معاهده مقر سازمان ملل متحد در سال 1947 است.
زارعي افزود: بر اساس اين پيمان دولت ايالات متحد آمريكا به عنوان دولت ميزبان متعهد شده كه تسهيلات و شرايط لازم را براي حضور نمايندگان موقت و دائم كليهي كشورهاي عضو در سرزمين آمريكا فراهم كند و اين بدون هيچ قيد و شرطي از سال 1947 عملياتي شده است.
وي با اشاره به رفتار قلدرمنشانه آمريكا در سالهاي اخير در خصوص صادر نكردن ويزا به برخي از سران كشورها يادآور شد: در سالهاي گذشته ما شاهد عدم صدور رواديد براي ياسر عرفات رئيس سازمان آزدي بخش فلسطين نيز بودهايم و بعد از ممانعت دولت ايالت متحده آمريكا بر عدم صدور رواديد براي ياسر عرفات، سازمان ملل متحد براي شنيدن سخنان آقاي ياسر عرفات مجبور شد اجلاسي را در مقر اروپايي سازمان ملل در شهر ژنو منعقد كند.
اين كارشناس مسائل بينالملل همچنين به عدم صدور رواديد براي محمد قذافي، رهبر سابق ليبي و ايجاد محدوديت براي سفر آقاي عمر بشير، هوگو چاووز و ديگر شخصيتهايي كه با سياستهاي آمريكا همسويي نداشتند، اشاره كرد و گفت: اقدام اخير اقدام بيسابقهاي بوده كه براي اولين بار از سوي چوكروز، نماينده مجلس سناي آمريكا در خصوص حميد ابوطالبي در مجلس سناي آمريكا به عنوان يك پيشنهاد قانوني مطرح و متاسفانه مجلس سنا بر خلاف قوانين اساسي آمريكا اقدام به تصويب اين قانون يعني در منع صدور رواديد براي آقاي ابوطالبي كرد.
زارعي ادامه داد: سازمان ملل نيز طي روزهاي اخير شرايط صادر نكردن رواديد براي ابوطالبي را به قانون تبديل كرد و كاخ سفيد هم روي آن صحه گذاشت. اين اقدامي بر خلاف قوانين و مقررات بينالمللي و تعهداتي است كه دولت آمريكا قانونا بر عهده گرفته است و از طرف ديگر اين اقدام ايالت متحده آمريكا نوعي باج خواهي است كه ميتواند محدوديتهايي را براي فعاليتهاي آزادانه كشورهاي عضو سازمان ملل متحد فراهم كند.
به گفته زارعي اقدامات اخير دولتهاي غربي، مثل اقدام غير ديپلماتيك هيات پارلماني اروپا در سفر به تهران و ديدار خانم اشتون با عوامل فتنه، قطعنامه اتحاديه اروپا در خصوص حقوق بشر در ايران، فيلمهايي مثل آرگو كه عليه ايران بود و همچنين اقدام اخير ايالات متحده آمريكا، در چرخه اقدامات و توسعههاي رژيم صهيونيستي و سازمان ملل عليه نظام دولت جمهوري اسلامي ايران رخ ميدهد.
وي با بيان اينكه رژيم صهيونيستي بلافاصله پس از عدم صدور رواديد براي ابوطالبي بسيار آشكار از دولت ايالت متحده آمريكا به خاطر اين اقدام تشكر كرد، اظهار داشت: صهيونيستها به شدت نسبت به ارتقا روابط بين دولت جمهوري اسلامي و دولتهاي اروپايي و آمريكايي دچار نگراني شدند و اين سراسيمگي در نوع اظهارات و مواضع مقامات صهيونيستي بروز پيدا ميكند.
زارعي اضافه كرد: جامعه جهاني بايد آمريكا را وادار كند به تعهداتش پايبند باشد و همينطور سازمان ملل متحد هم بايد متعهد شود كه دفاع قانوني و لازم را از حقوق كشورهاي عضو سازمان به عمل آورد و اجازه ندهد دولت آمريكا جايگاه و مشروعيت اين سازمان را دچار خدشه كند.
اين كارشناس مسائل بينالملل تصريح كرد: آمريكا و اروپا بر اثر فشار لابيهاي صهيونيستها اقداماتي را انجام ميدهند كه برخلاف اعتمادسازي و روندي است كه دولت جمهوري اسلامي ايران در مذاكرات هستهاي در دستور كار خود قرار داده و اين نشان ميدهد كه ايالات متحده آمريكا و دولتهاي آمريكايي توان تعامل سازنده و رفع مشكلات مابين را ندارند.
وي با تاكيد بر اينكه حميد ابوطالبي به عنوان نماينده و سفير دولت جمهوري اسلامي ايران فرايند پذيرش را از طريق وزارت خارجه و دولت در سازمان ملل انجام داده، عنوان كرد: دولت ايالات متحده آمريكا حق اظهارنظر در خصوص نحوه و شرايط حضور آقاي حميد ابوطالبي در سازمان ملل را ندارد و صرفا بايد به تعهد خود كه ايجاد تسهيلات لازم و ورود هيئت نمايندگي و روساي نمايندگان دولتها بوده، عمل كند.
زارعي خاطرنشان كرد: اگر آمريكا اقدامي بر خلاف تعهدات خود انجام دهد، ميتوان موضوع را با وجود كميسيونهايي مثل كميسيون 18 آوريل 1063 وين و كميسيونهاي متعاقب پيگيري كرد.
وي همچنين با انتقاد نسبت به موضعگيري بانكيمون گفت: بانكيمون و ديگر مسئولان سازمان ملل پيگيريهاي جدي را در اين خصوص انجام ندادند، در حالي كه مسئولان سازمان ملل موظف هستند حمايت و پيگيري لازم را براي صدور رواديدهاي كشورهاي عضو در سازمان را فراهم كنند و در اين زمينه دولت آمريكا بايد محدود شود.
زارعي در پايان تاكيد كرد: اين عدم موضعگيري محكم و عدم حمايت سازمان ملل از نمايندگان كشورهاي عضو، در راستاي همسويي و تاثيرپذيري شخص آقاي بانكيمون از لابيهاي صهيونيستها براي دولت ايالات متحده آمريكا ارزيابي ميشود.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: 24 فروردين 1393 - 14:44
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]