واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
دانستنیهایی در مورد آلرژی فصلی
با شروع فصل بهار و آغاز آلرژیهای فصلی نگرانی در چهره برخی از افراد به وجود میآید که میتوان با اقدامات به موقع از بروز آن جلوگیری کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، شروع فصل بهار حساسیت و آلرژی را برای برخی از افراد به همراه دارد به طوری که سیستم ایمنی بدن به برخی از مواد حساسیت نشان داده و دچار مشکل میشود. با گردهافشانی گلها در فصول بهار و تابستان، آلرژی فصلی تشدید شده و علائمی چون عطسه، آب ریزش، خارش چشم، خشکی و قرمزی پوست و ... را به همراه دارد. آلرژی تنها به گردهافشانی گلها معطوف نمیشود و ممکن است بدن افراد نسبت به برخی از غذاها، گرد و غبار، داروها دیگر مواد حساس شده و واکنش نشان دهد. مصرف غذاها آن هم به صورت مکرر زمینه ایجاد آلرژی به آن غذا را امکانپذیر میکند و به اصطلاح آلرژی غذایی را در بردارد. آلرژیها در برخی از افراد به صورت مداوم بروز نمیکند و ممکن است فردی در یک سال به چیزی حساس شده و در سال بعد به آن گرفتار نشود مثلاً کودکان نسبت به خوردن برخی از غذاها از جمله گوجهفرنگی و بادمجان حساس میشوند و هنگام بزرگ شدن دیگر آن را تجربه نمیکنند. اما آنچه که بیشتر نگرانی را ایجاد میکند گرفتاری برخی از افراد به آلرژیهای مداوم است که آنها حاضر به تجربه ماههایی چون اردیبهشت و خرداد نیستند. بیماری افرادی که به آسم گرفتار هستند با شروع فصلهای افزایش آلرژی، تشدید شده و نیاز به مراقبت بسیار دارند.
افرادی که در معرض آلرژی هستند از مصرف برخی از مواد به ویژه موادی که دارای رایحه طبیعی هستند و نیز مصرف داروهای شیمیایی باید جلوگیری کنند. آنها نباید به مصرف سیگار یا همنشینی با افراد سیگاری بپردازند و تا آنجا که میتوانند از محیط های گردهافشانی و گرد و غبار دوری کنند و در زمان آلودگی هوا به خروج از منزل نپردازند. در همین راستا رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان در گفتوگو با خبرنگار فارس به بروز علائم آلرژیزا و تشریح این بیماری پرداخت. فتح الله نظریپویا در گفتوگو با خبرنگار فارس اظهار کرد: با آغاز فصل بهار و با شروع گردهافشانی گلها، گردهها در هوا پخش شده و افرادی که زمینه آلرژی را دارا هستند، نسبت به آن حساس میشوند. وی با اشاره به علائم آلرژیهای فصلی خاطرنشان کرد: حساسیت با آبریزش بینی، خارش چشم، عطسه، مشکل تنفسی و خارش در ناحیه مجرای تنفس از نشانههای بروز آلرژی فصلی است. وی افزود: آلرژی فصلی ممکن با زمینههای ارثی نیز همراه باشد و آن بخصوص در اطفال بیشتر مشاهده میشود. وی افزود: کودکان با قرار گرفتن در فضاهای گیاهی دچار التهاب پوستی، خارش چشم و آبریزش میشوند که باید آنها را از مکانهای حساس دور کرد. رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان با اشاره به عدم قرار گرفتن در معرض تشدید علام آلرژیزا تصریح کرد: ریزش ماسه در مکانهای گردهافشانی میتواند در انتقال مقدار کمتر آن به مجاری بینی و دهان مؤثر باشد. وی با تقسیم بیماری آلرژی به خفیف، شدید و متوسط افزود: بهترین راه درمان بیماران گرفتار به آلرژی شدید متوسط استفاده از داروها با تجویز پزشک است.
نظریپویا استفاده بیماران آسمی را از دارو به هنگام آلرژیهای فصلی لازم دانست و افزود: بیماری آسم یک نوع آلرژی با زمینه وراثتی است که افراد در معرض آن باید به هنگام شروع فصول آلرژی از دارو استفاده کنند و تا حد امکان به خروج از منزل نپردازند چون دود، آلودگی هوا و گردهافشانی بیماری آنها را تشدید خواهد کرد. وی مصرف برخی از غذاها و بوها را در شدید آسم و افزایش آلرژی نیز مؤثر دانست و افزود: بهترین راه درمان برای افرادی که نسبت به آلرژی فصلی کمتر حساس هستند پیشگیری است. وی ادامه داد: بیماران گرفتار آلرژیهای خفیف میتوانند خود را از مواد و محیط آلرژیزا دور کنند و کمتر در معرض رنجهای آلرژی باشند. رئیس مرکز بهداشت شهرستان همدان با اشاره به ماندگاری آلرژیهای شدید و رفع آلرژیهای خفیف افزود: آلرژی خفیف ممکن است با تماس مکرر نسبت به ماده آلرژیزا مقاوم بوده اما ماندگاری موارد شدید بیشتر خواهد بود. وی افزود: تشدید آلرژی در خوردن موادی چون آجیل، شکلات، تنقلات بیشتر است و باید در خوردن آنها دقت کافی داشت. در درمان آلرژی حجامت، تقویت سیستم عصبی با دارو، تزریق مواد غذایی حساسیتزا استفاده میشود که بهتر است پزشک در جریان امور باشد. احساسات روحی و استرسها میتواند در ایجاد آلرژی مؤثر باشد چون دلیلی بر برهم زدن سیستم ایمنی بدن خواهد بود پس بهتر است به دور از هرگونه تنش و ناراحتی به زندگی پرداخت. انتهای پیام/89026/ب
93/01/24 - 12:20
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]