واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
جلوهگری شکوه پادشاهان ایران زمین در قصرشیرین + تصاویر
شهرستان قصرشیرین بهدلیل وجود یادمانهای دوران دفاع مقدس، آثار تاریخی فراوان و آب و هوای دلپذیرش این روزها پذیرای گردشگران و و زائران بسیاری است.
به گزارش خبرگزاری فارس از قصرشیرین، شهرستان قصرشیرین یکی از مهمترین دروازههای غربی کشور ایران محسوب میشود که همواره پذیرای مسافران بسیاری از اقصا نقاط کشور است. شهرستان زیبای قصرشیرین بهواسطه وجود یادمانها و زیارتگاههای دوران دفاع مقدس، آثار تاریخی فراوان و آب و هوای بهاری و دلپذیرش این روزها میزبان گردشگران و زائرانی از استانهای مختلف کشور است. نمایشگاه جلوههای ایثار که با هدف یادآوری خاطرات هشت سال دفاع مقدس، ترویج و فرهنگسازی ایثار و شهادت در شهر قصرشیرین برپا شده با استقبال مسافران و زائران همراه بوده است. این نمایشگاه دارای 12 غرفه با موضوعاتی چون شهدا، پوشش حجاب، جنگ نرم و قصرشیرین در زمان جنگ تحمیلی است که آماده بازدید مسافران نوروزی و کاروانهای راهیان نور است. نمایشگاه جلوههای ایثار تا پایان تعطیلات نوروز بهمنظور انتقال ارزشهای دفاع مقدس به نسل جوان بر پا خواهد بود و مناطق عملیاتی شهرستان قصرشیرین از جمله جبهههای شهید بهشتی، روح الله، تپهگچی، شهید چنگیزی، سومار، گیسکه، خان لیلی و سان واپا، هر ساله مکانی برای بازدید کاروانهای راهیان نور است.
شهر قصرشیرین مرکز این شهرستان خوش آب و هوا است که در 166 کیلومتری غرب شهر کرمانشاه قرار گرفته و سومار دیگر شهر قصرشیرین است. شهرستان قصرشیرین از شمال و غرب به کشور عراق، از جنوب به استان ایلام از شرق به شهرستانهای سرپلذهاب و گیلانغرب محدود میشود. این شهرستان بهواسطه واقع شدن بر سر راه عتبات عالیات محل عبور و تردد کاروانها و زوار مختلف بوده و بیشتر آثار تاریخی این شهرستان مربوط به دوره حکمرانی پادشاهان ساسانی است. بنای این شهر کهن و تاریخی را برخی به خسرو پرویز نسبت میدهند و از مشهورترین بناهای آن میتوان از چهارقاپی، کاخ خسرو، کاروانسرای شاه عباسی و ... یاد کرد. حصیر و جارو بافی،گلیمبافی، قالیبافی و اسبدوانی از هنرهای بومی مردمان این منطقه بوده که در کنار شغل اصلی خود به انجام آنها میپردازند. کاروانسرای قصرشیرین یکی از آثار تاریخی این شهرستان بوده که همچون آثار تاریخی دیگر آن در طول جنگ آسیب فراوانی دیده و تنها قسمت ورودی آن باقی مانده است این کاروانسرا بهوسیله لاشه سنگ و آجر ساخته شده و حتی در برخی از قسمتهای آن از جمله ورودی، از آجرهای بناهای ساسانی نیز استفاده کردهاند. رودخانه خروشان الوند که از وسط شهر میگذرد باغات فراوان، زمینهای حاصلخیز و نخلستانهای بلند و زیبایی را برای این شهرستان به ارمغان آورده است. در شهرستان قصر شیرین به سبب موقعیت خاص اقلیمی و بارندگی به موقع و کافی درههای پوشیده از جنگل و مراتع سرسبزی وجود دارد. این درهها با آب و هوای معتدل و مناسب و با مناظر زیبای طبیعی از بهترین نقاط تفریحی ایران است و همیشه یکی از شکارگاههای تراز اول ایران محسوب میشده است. جنگلهای بلوط این منطقه زیستگاه گونههای نادر حیوانات و گیاهان مختلف است و و در دل خود درختان بلوط و درختچههای جنگلی فراوانی از جمله بادام، پسته و آلبالوی وحشی، انجیر، تمشک، چنار، ون، صنوبر، سرخولیک، گردو ، زالزلک و ... را جای داده است.
در حاشیه شمالی شهر قصرشیرین ویرانههای قصر خسرو پرویز دیده میشود که به کاخ خسرو معرف بوده اما امروزه به صورت تلی از خاک مبدل شده است. مورخان در مورد این کاخ مجلل که زمانی مکان حکمرانی پادشاهانی همچون خسرو پرویز بوده به تفصیل شرح دادهاند و برخی از آنان اذعان میکنند که کاخ نامبرده در پارکی که محیط آن 6 هزار متر میباشد بنا شده است. یکی از آتشکدههای زمان ساسانی در شهر مرزی قصرشیرین چهار قاپی است که امروزه بر اثر مرور زمان رواق آن فرو ریخته است اما بقایای آن هنوز پابرجاست. این اتاق مربع شکل دارای چهار درگاه ورودی است که به رواق اطراف فضای مرکزی منتهی میشوند و در اطراف این بنا مجموعه اتاقها و فضاهایی وجود دارد. انتهای پیام/2700/ی40
93/01/10 - 10:10
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]