تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نزديك‏ترين شما به من در قيامت: راستگوترين، امانتدارترين، وفادارترين به عهد و پي...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837798853




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سناریوی دو مرحله‌ای پوتین در اوکراین


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


سناریوی دو مرحله‌ای پوتین در اوکراین وبلاگ > بهمن، شعیب - در شرایط فعلی پوتین و دولت مسکو یک سناریوی 2 مرحله‌ای را پیش رو دارد و تا اجرایی شدن این سناریو، اختلافات ادامه‌ خواهد یافت.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه پنجشنبه گذشته و برای چندمین بار اوکراین و اتحادیه اروپا را با مطرح ساختن احتمال کمبود و قطعی گاز در سال جاری به خاطر بدهی‌های اوکراین تهدید کرد. معنای دیگر سخن پوتین این است که اگر به خواست روسیه و روس‌زبانان در اوکراین بی‌توجهی شود، گاز را به روی اتحادیه اروپا می‌بندد. این که اختلاف‌ها بین روسیه با غرب و اروپا بر سر اوکراین تا کجا پیش خواهد رفت، موضوع گفت‌وگو با شعیب بهمن، کارشناس مسائل روسیه و محقق حوزه اوراسیا است.
به نظر شما ولادیمیر پوتین دامنه اختلاف‌های خود با غرب و اتحادیه اروپا بر سر اوکراین را تا کجا پیش خواهد برد؟
با توجه به تحولات یک ماه گذشته اختلاف‌ بین روسیه و امریکا در حال افزایش است. هر چند روسیه و امریکا از گذشته هم درباره برخی مسائل مانند سوریه، گسترش ناتو به شرق و موضوع هسته‌ای و همکاری با ایران اختلاف‌هایی داشتند اما بحران اوکراین اختلاف نظرها را تا حد زیادی تشدید کرده و در برخی مواقع به جنگ لفظی کشانده است. در شرایط فعلی پوتین و دولت مسکو یک سناریوی 2 مرحله‌ای را پیش رو دارد و تا اجرایی شدن این سناریو، اختلافات ادامه‌ خواهد یافت. مرحله اول این سناریو این است که روسیه تلاش می‌کند اوضاع اوکراین را با مذاکره با طرف‌های غربی سر و سامان دهد و مذاکره‌ها بین سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه و جان کری همتای امریکایی‌اش مؤید همین مطلب است. روس‌ها در مذاکره‌های خود چند پیشنهاد مشخص دارند که یکی از این پیشنهادها، این است که اوکراین یک کشور فدرالی شود که برخی از بخش‌های آن به سطحی از خودمختاری برسند. پیشنهاد دوم روس‌ها این است که دولت اوکراین بپذیرد به هیچ وجه وارد ناتو نشود و پیشنهاد سوم این است که دولت اوکراین بپذیرد هیچ کشور غربی بویژه امریکا در اوکراین پایگاه نظامی مستقر نکند. اگر این پیشنهادها عملی شود، روسیه دست از اختلاف با غرب و اروپا بر سر اوکراین برمی‌دارد اما اگر به هر ترتیبی چه در دولت جدید اوکراین و چه از جانب غربی‌ها این پیشنهادها پذیرفته نشود، روسیه وارد مرحله دوم سناریوی خود که تکرار اتفاق شبه‌جزیره کریمه در دیگر شهرهای شرقی اوکراین است، می‌شود.
در شرایط فعلی روس‌ها خواهان دستیابی به مرحله اول سناریوی خود هستند زیرا مرحله دوم این سناریو، روسیه را متهم به توسعه‌طلبی ارضی می‌کند که چندان مطلوب دولت مسکو نیست و روسیه معتقد است خودمختاری کریمه در حد یک تنبیه برای غرب و دولت جدید اوکراین کافی است.
طرف دیگر مناقشه یعنی غرب دامنه اختلاف‌ها با روسیه در موضوع اوکراین را تا کجا پیش خواهد برد؟
در یک ماه گذشته امریکا عملاً نتوانسته واکنش جدی در قبال عملکرد روسیه در اوکراین از خود نشان دهد و تنها واکنش‌های غرب در قبال روسیه، تعلیق عضویت روسیه در G8، لغو نشست G8 در روسیه و اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه برخی مقام‌های روس بوده است. اگر شدت و ضعف اقدام‌های امریکا را بررسی کنیم، می‌بینیم در شرایط جدی امریکا نمی‌تواند خیلی با دست باز عمل کند و درباره اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه روسیه هم بین امریکا و اتحادیه اروپا اختلاف نظر جدی وجود دارد. امریکا نسبت به اتحادیه اروپا با روسیه مراوده اقتصادی کمتری دارد و اعمال تحریم‌ علیه روسیه برای واشنگتن ساده‌تر است اما برای اروپا هزینه‌بر خواهد بود و بیش از این که روس‌ها متضرر شوند، اتحادیه اروپا ضرر می‌کند. روسیه در قبال اروپا یک اهرم فشار بسیار جدی دارد که آن هم انرژی است و قطع صدور گاز روسیه به اتحادیه اروپا یا افزایش قیمت آن، ضربه مهلکی به اروپا می‌زند، زیرا 40 درصد انرژی اروپا توسط روسیه تأمین می‌شود. امریکا برخلاف اتحادیه اروپا ملاحظه انرژی هم ندارد به همین دلیل مواضع اروپا و امریکا در زمینه تحریم روسیه با وجود اشتراکاتی، متفاوت خواهد بود.
کشمکش‌های بین روسیه با اتحادیه اروپا و غرب بر سر بحران اوکراین چه زمانی زیر سایه دیپلماسی جهانی قرار خواهد گرفت؟ آیا تصویری برای کنترل بحران توسط دیپلماسی وجود دارد؟
یک نشست چهارجانبه بین روسیه، امریکا، دولت جدید اوکراین و اتحادیه اروپا برگزار می‌شود و طرف‌های اروپایی تلاش دارند که نمایندگان‌ بخش‌های شرقی اوکراین را هم وارد مذاکره کنند. البته پیش از این هم مذاکراتی بین طرف روس و دولت جدید اوکراین با میانجیگری مرکل، صدراعظم آلمان برگزار شد که به شکست انجامید و خیلی هم رسانه‌ای نشد، اما نکته اصلی این است که روسیه همواره حاضر به مذاکره بوده و همین الان هم حاضر است با اروپا و غرب و حتی دولت جدید اوکراین که آن را به رسمیت نمی‌شناسد، مذاکره کند.
تهدید پوتین مبنی بر احتمال کمبود و قطعی گاز در اروپا و اوکراین در سال جاری تا چه اندازه جدی است؟ مسأله انرژی همواره به عنوان یک اهرم فشار بر اروپا و اوکراین در دست روس‌ها باقی می‌ماند. روسیه در گذشته هم از این اهرم 2 بار در سال‌‌های 2005 و 2009 علیه اوکراین استفاده کرده است اما در شرایط فعلی از این اهرم در حد یک تهدید لفظی استفاده می‌کند. منبع: روزنامه ایران برای مشاهده صفحه شخصی شعیب بهمن اینجا را کلیک کنید



یکشنبه 24 فروردین 1393 - 00:44:07





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن