تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 18 مرداد 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):چهار چيز از خوشبختى و چهار چيز از بدبختى است: چهار چيز خوشبختى: همسر خوب، خانه ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سایت ایمالز

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

خرید یخچال خارجی

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

ایمپلنت دندان سعادت آباد

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

الکترود استیل

سلامتی راحت به دست نمی آید

حرف آخر

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

کپسول پرگابالین

خوب موزیک

کرکره برقی تبریز

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1810094263




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

نقش اقتصاد و فرهنگ در توسعه ملی - محمد مهدی مظاهری*


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

نقش اقتصاد و فرهنگ در توسعه ملی - محمد مهدی مظاهری* نامگذاری سال ها که از جانب رهبر فرزانه انقلاب صورت می گیرد، پیام های آشکار و نهانی دارد که دریافت و به کارگیری آن نه تنها در بازه زمانی خود بلکه در سالیان پس از آن نیز نیازمند واکاوی و بررسی و در نهایت به کارگیری در تمامی سطوح مدیریتی است.


طی سالیان اخیر نیز غالب رویکردهای مقام معظم رهبری در نامگذاری سال های جدید توجه به حوزه اقتصادی و چالش های این بخش بوده و ایشان تلاش دارند تا با توجه دادن مردم و مسئولان به دغدغه های اقتصادی، وابستگی های کشور را در این بخش به حداقل کاهش داده و در مقابله با فشارهای اقتصادی بین المللی کشور را بیمه نمایند.
شاید یکی از هوشمندانه ترین نامگذاری سال های اخیر را بتوان نامگذاری سال 1393 از جانب ایشان نامید که به درستی و با درک درست از واقعیت های کشور و جهان، سوگیری و هدفگذاری سال جدید را در توسعه اقتصادی با گرایش به حوزه فرهنگ و تعامل این دو در راستای توسعه کشور قرار دادند.
این که از ظرفیت های اقتصادی کشور در سال های اخیر به درستی استفاده نشده و فرصت های بسیاری از دست رفته، بر همگان روشن است اما از دست رفتن این فرصت در حوزه فرهنگ، شاید بازگشت ناپذیر باشد زیرا نسل های زیادی در سایه اشتباهات این بخش تحت تأثیر قرار گرفته و جبران خسارت های ناشی از آن غیرممکن.
به همین روی ایشان در سال جدید که مصادف با فعالیت دولت تدبیر و امید است، خواهان اتکا به ثروت و اقتصاد ملی در جهت توسعه فرهنگی به عنوان یکی از شاخص های مهم توسعه کشور هستند و این مسأله وظیفه مردم و بویژه مدیران نظام را دشوار می کند.
رهبر فرزانه انقلاب به درستی می دانند که نشانه گذاری دشمن روی مقولات فرهنگی در کشور که از سالیان پیش با عنوان شبیخون فرهنگی مطرح و در حال حاضر با ابزار و امکانات فراوان در حال توسعه است، قلب جامعه یعنی جوانان را هدف گرفته و اگر از ظرفیت های اقتصادی کشور بهره برداری لازم صورت نگیرد، لطمات جبران ناپذیری بر کشور وارد خواهد شد. به طور قطع و یقین تفکر جهادی و عزم ملی در حوزه اقتصادی و فرهنگی جایگاه ویژه ای دارد و باید از قالب شعار و حرف به جامه عمل درآمده و هر دستگاهی براساس وظایف و کارکردهای خود برای آن برنامه ریزی کند.
به نظر می رسد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه باید پیشتاز و سرآمد تمامی دستگاه های اجرایی کشور باشد و به عنوان الگوی سیاستگذار در این بخش رهیافت های لازم را برای سایرین ارائه نماید.
باید بپذیریم که با گذشت سال های طولانی از پیروزی انقلاب اسلامی هنوز که هنوز است، در مقوله فرهنگی دچار کاستی های فراوانی هستیم و برای برطرف کردن موانع و نقاط ضعف باید تفکر جهادی و ملی را سرلوحه توسعه و تغییر در این بخش قرار دهیم و برای رفع نگرانی ها و تحقق مدیریت جهادی، همتی بزرگ در کشور صورت گیرد.
شاید یکی از مهم ترین مشکلات این بخش تعدد مراکز تصمیم گیری و تصمیم سازی در حوزه فرهنگ است که با توجه به نبود نقشه جامع فرهنگی کشور و اعتقاد نداشتن و التزام به فرهنگ و تمدن اسلامی و ایرانی در برخی بخش ها موجب شده تا اقدام های فرهنگی صورت گرفته به نتیجه مطلوبی منتهی نشده و اثرات مثبت ماندگاری درجامعه برجای نگذارد.
بحث و نظر در این خصوص نیازمند فرصت و فضای مناسبی است که بنا داریم از این پس با روش شناسی تعاملات بین حوزه فرهنگ و اقتصاد و نیز تبیین وظایف و ارائه راهکار بخش های مختلف کشور در حد وسع و توان خود زمینه تحقق مطالبات بحق رهبر فرزانه انقلاب را فراهم آوریم.
*مشاور ارشد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
* یادداشت روزنامه ایران
اول**1104
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




23/01/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 59]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن