واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
نماز شما را از ابتلا به این بیماری روانی حفظ می کند
مردم گریزی و کناره گیری از اجتماع که با عنوان اسکیزوئید شناخته میشود، درمانهای متعددی دارد که...
پيامبر خدا صلى الله عليه و آله و سلم فرمود: هرکس آبروی مؤمنی را حفظ کند، بدون تردید بهشت بر او واجب شود. به گزارش سرویس خانواده جام نیوز، اختلال شخصيت اسكيزوئيد در كساني تشخيص داده مي شود كه عمري را در كناره گيري از اجتماع گذرانده اند. احساس ناراحتي آن ها در روابط اجتماعي، درونگرايي، و عواطف کند و محدود آن ها قابل توجه است. شخصيت هاي اسكيزوئيد در نظر ديگران آدم هائي مردم گريز، منزوي، ديرآشنا يا تنها هستند.
بنابراين ويژگي اصلي اختلال شخصيت اسكيزوئيد ، نارسايي در استعداد برقرار كردن روابط اجتماعي است كه در عدم تمايل به درگيري هاي اجتماعي، بي تفاوتي به تحسين و انتقاد، عدم حساسيت نسبت به احساسات ديگران و يا فقدان مهارتهاي اجتماعي انعكاس مي يابد . اين افراد اگر دوستان نزديكي داشته باشند ، تعداد آنها معدود است . آنها گوشه گير، نجوش و منزوي هستند، خلاصه اينكه،آنها درون گرايان افراطي هستند.
شخصيت اسكيزوئيد با كناره گيري، عدم دخالت در امور روزمره و اهميت ندادن به ديگران مشخص است. چنين كسي آرام، مردم گريز، درونگرا و غير اجتماعي است. ممکن است بهطور نامناسبی جدی و در حضور دیگران بیتفاوت یا هراسناک باشند. ممکن است اصلاً شوخی را درک نکنند. این افراد آرام، مردم گریز، درون گرا و غیر اجتماعی هستند و ضمن كناره گیری و عدم دخالت در امور روزمره، به دیگران چنان اهمیتی نمی دهند و شاید اگر مختصر ذوق ادبی هم داشته باشند، با برداشتی سطحی از این بیت مشهور عارفانه، پیوسته زمزمه می كنند:
دلا خوكن به تنهایی كه از تن ها بلا خیزد سعادت آن كسی دارد كه از تن ها بپرهیزد
همین وضعیت آنهاست كه باعث می شود، غیر از بستگان درجه یك، دوستان نزدیك یا محرم خاصی نداشته باشند و علاوه بر آن هیچ میلی نیز برای ایجاد روابط نزدیك با دیگران در خود احساس نكنند. حشمت الله نادی روانشناس بالینی تصریح کرد: گوشه گیری، انزوا و ناتوانی در برقراری ارتباط با دیگران از مشکلات بسیار شایع در بین مردم است که متاسفانه روز به روز در حال گسترش یافتن است. مردم گریزی و کناره گیری از اجتماع که با عنوان اسکیزوئید شناخته میشود، درمانهای متعددی دارد که البته تاثیر این درمانها با یکدیگر متفاوت است. نادی با اشاره به اینکه روان درمانی، گروه درمانی و دارو درمانی از راهکارهای مهم برای درمان اسکیزوئید است، تاکید کرد: برای درمان این اختلال میتوان به راهکارهای دیگری نیز متوسل شد که نماز مهمترین این راهکارها است. وی گفت: نماز خواندن نه تنها میتواند از ابتلا به اسکیزوئید تا حد زیادی پیشگیری کند، بلکه در کنترل و درمان این اختلال بسیار موثر است. نماز در زدودن روحیه انزوا و کناره گیری از مردم بسیار موثر است، به عنوان مثال افعال مربوط به اذکار نماز به ویژه در سورهٔ مبارکه حمد، همه به صورت جمع ادا میشود و خود این موضوع روحیه اجتماعی شدن به انسان میدهد. بسیاری از مردم در صفهای نماز جماعت در کنار یکدیگر قرار میگیرند و علاوه بر شرکت در این فرضیه عبادی و بسیار مهم، از احوال همدیگر با خبر میشوند، در مورد مسائل اجتماعی و روز صحبت میکنند و به یکدیگر در حل مشکلات کمک میکنند. مجموع این عوامل و بسیاری دیگر از عوامل نشان میدهد که نماز نه تنها از اسکیزوئید پیشگیری میکند، بلکه میتواند مبتلایان به این عارضه را برای همیشه از کنج عزلت و گوشه نشینی و دوری از اجتماع بیرون آورده و آنها را افرادی اجتماعی و مردم دار کند. گروه خانواده جام نیوز/ 2005
۱۳۹۳/۱/۲۲ - ۲۰:۱۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 196]