واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > اردبیل گزارش مهر/
طلسم 62 ساله در احداث جاده کلور - شال/ ناتمامی پروژهای که قبل از انقلاب کلنگ خورد
اردبیل – خبرگزاری مهر: در حالی که اجرای طرحهای حوزه راههای ارتباطی به دلیل زیربنای توسعه اقتصادی و گردشگری به عنوان ظرفیت هر استان، از اهمیت ویژه ای برخوردار بوده و این روند پس از انقلاب در سطح کشور مورد توجه دولت های وقت قرار گرفته، اما اجرای جاده 55 کیلومتری کلور – شال در شهرستان خلخال پس از گذشت 62 سال همچنان نیمه تمام مانده تا پروژه طلسم شده منطقه لقب بگیرد.
به گزارش خبرنگار مهر، شهرستان خلخال به دلیل موقعیت جغرافیایی و قرار گرفتن در بین چهار استان اردبیل، آذربایجان شرقی، زنجان و گیلان از جمله شهرهای مهم و استراتژیک در زمینه ارتباطی منطقه و کشور و نیز ترانزیت خارجی است. این موقعیت ویژه باعث شده که خلخال هم اکنون به مسیر ترانزیت شمال غرب کشور تبدیل شود، چراکه این شهرستان توانسته با وجود عدم توسعه یافتگی کامل در حوزه راه های ارتباطی، اردبیل را به استان های گیلان، زنجان و آذربایجان شرقی و نیز مرکز کشور ارتباط داده و نیز به مسیری مطمئن برای ارتباط در بین چهار استان و نیز کشورهای همسایه تبدیل شود. جادههای خلخال امروز از چنان اهمیتی در زمینه تردد برخوردار شده که توسعه این محور و نیز سایر محورها برای سهولت تردد و نیز ارتقاء امنیت و ایمنی به عنوان زیرساخت های رشد و شکوفایی حوزه های مختلف اقتصادی، گردشگری، حمل و نقل و... ضرورتی انکارناپذیر می باشد. خلخال؛ شاهراه ارتباطی شمالغرب کشور ارتباط از دو محور اسالم و پونل به شمال کشور که البته جاده پونل به دلیل وجود برف در اکثر مواقع سال مسدود می باشد؛ از بعد گردشگری و نیز جاده سرچم که اردبیل را به استان های زنجان و مرکز کشور متصل کرده است؛ از بعد اقتصادی از جمله راه های مهم منطقه در سال های اخیر بوده است.
با این وجود جنوب استان اردبیل که در مجموع جزو مناطق محروم در زمینه راههای ارتباطی محسوب شده و از میانگین پایین تری نسبت به سایر مناطق استان و کشور برخوردار می باشد، زمینه های بسیاری برای توسعه داشته که تاکنون برخی از آنها به سرانجام نرسیده است. از جمله طرح ارتباطی جاده کلور – شال به ماسوله در استان گیلان است، این پروژه که مراحل اولیه مطالعه و ساخت پیش از انقلاب آغاز شده با گذشت سال های طولانی همچنان بالاتکلیف مانده و جزو پروژه های نیمه تمام های ناتمام این منطقه محسوب می شود. تکمیل این جاده که می تواند راه ارتباطی مردم منطقه کلور به شال، ماسوله و شمال کشور باشد، از جمله آرزوی دیرینه مردم محروم این منطقه می باشد که تاکنون بی پاسخ مانده است. جاده کلور – شال فرصت توسعه گردشگری و اقتصادی رئیس شورای شهر کلور در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به پروژه نیمه تمام 55 کیلومتری جاده کلور- شال- ماسوله، این طرح را طلسم 62 ساله منطقه برشمرد و از بی توجهی مسئولان به آن انتقاد کرد. شهر کلور مرکز بخش شاهرود یکی از شهرهای محروم کشور بوده و در جنوبیترین نقطه استان اردبیل قرار دارد. وحید کنعانی جاده خلخال- کلور- درام به استان زنجان را نیز از جمله پروژههای نیمه تمام این شهر اعلام کرد و متذکر شد: این پروژهها به لحاظ گردشگری، توسعه اقتصادی و اشتغالزایی می تواند برای منطقه حتی برای استان اهمییت زیادی داشته باشد.
وی با بیان اینکه کلور به شهر پروژههای نیمه تمام تبدیل شده است، تاکید کرد: مردم این منطقه مورد بیمهری قرار گرفتهاند و با سپری شدن 36 بهار از انقلاب هنوز پروژه های نیمه تمامی بسیاری در منطقه وجود دارد که حتی برخی قبل از انقلاب آغاز شده و همچنان بلاتکلیف مانده است. رئیس شورای شهر کلور با اشاره به دیگر پروژه های ناتمام که به دلیل موقعیت مذهبی و سیاحتی از اهمیت ویژه ای برخوردار است، ادامه داد: طرح ساماندهی امامزاده عبدالله کلور با موقعیت گردشگری و محل برگزاری جشن ملی و سنتی رغایب با جذب سالانه 20 هزار گردشگر در یک روز، آبشار مصنوعی 74 متری، هتل آپارتمان پنج طبقه و... از جمله طرح های نیمه تمان منطقه است. مهاجرت بی رویه جوانان کلور به دلیل محرومیت وی عدم توسعه همه جانبه و بی توجهی به ظرفیت های اقتصادی و اشتغالزایی را از مهمترین عوامل در مهاجرت بی رویه جوانان این شهر به مرکز استان و کشور برشمرد و متذکر شد: این مشکلات و عامل اصلی دیگر نوعی دلسردی در مردم ایجاد کرده و درد و رنج را برای شهروندان دو چندان کرده است. کنعانی با اشاره به عدم تخصیص اعتبار برای تکمیل این طرح ها تاکید کرد: این منطقه دارای مردمانی با غنای فرهنگی بوده که در جریان پیروزی انقلاب و هشت سال دفاع مقدس از هیچ کوششی فروگذار نکرده و بیش از 113 شهید و 300 جانباز و اسیر تقدیم نظام نموده اند. وی در عین حال با اشاره به خدمات ارائه شده بعد از انقلاب در این منطقه یادآور شد: این خدمات در مقایسه با شهرها و مناطق هم سطح در کشور و استان نه تنها کافی نبوده بلکه در شان و منزلت مردم نیست.
این مسئول با بیان اینکه بخش شاهرود در سال 1311 دارای اولین مرکز اداری و در سال 1322 دارای بخشداری بوده است، عنوان کرد: در حالی که بخش شاهرود از این لحاظ از بسیاری شهرهای استان جلوتر بوده، اما توسعه آن در حد پایین تری نسبت به این شهرها است. طرح های حوزه کشاورزی اجرا شود وی کشاورزی این منطقه را نیز دارای مشکلات بیشمار دانست و بیان داشت: با توجه به اینکه مردم کلور بیشتر به دامداری و کشاورزی مشغول هستند پروژه هایی از جمله سدهای معیشتی، جاده های بین مزارع، استخر، بندهای انحرافی و... نیز به دلیل عدم تخصیص اعتبار لازم در هاله ای از ابهام قرار داشته و ناتمام باقی مانده است. کنعانی خواستار تحقق مطالبات مردم و تخصیص اعتبارات کافی با در نظر گرفتن دوری از مرکز، محرومیت منطقه، ظرفیت و پتانسیل های موجود و اولویت بندی پروژه های نیمه تمام شد و افزود: پیگیری در رفع مشکلات موجود باعث خواهد شد بیش از این شاهد خالی شدن سکنه از شهر و روستا نباشیم.
۱۳۹۳/۱/۲۲ - ۰۹:۴۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 103]