واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ولایتمداری و تخصص منحصر به فرد نظامی خصوصیات مهم شهید صیاد شیرازی بود مشهد-ایرنا- یکی از وعاظ و استاد حوزه و دانشگاه گفت: مهم ترین خصوصیات شهید سپهبد صیاد شیرازی، ولایتمداری، اخلاص و تخصص بالا و منحصر به فرد در بخش نظامی بود.
به گزارش ایرنا، حجت الاسلام ˈمحمد کاظم راشد یزدیˈ روز پنجشنبه در آیین گرامی داشت سالروز شهادت سپهبد شهید صیاد شیرازی که در حرم مطهر امام رضا (ع) برگزار شد از این شهید به عنوان امیر الشهدای نظام جمهوری اسلامی یاد کرد.
وی بر ترویج فرهنگ و رشادت های دفاع مقدس و گرامی داشت هر چه بهتر یاد و خاطره شهید سپهبد صیاد شیرازی تاکید کرد.
وی اظهار داشت: امروز ارتش جمهوری اسلامی ایران پرتوان و سلحشور و بازوی توانای ولایت فقیه در کنار سایر نیروهای مسلح نقش بسیار مهمی در دفاع از آرمانهای نظام و در عرصه پاسداری از تمامیت ارضی کشورمان دارد.
حجت الاسلام راشد یزدی گفت: امروز ارتش و نیروهای مسلح همان گونه که در دفاع از تمامیت ارضی کشور و مقابله با تجاوزات دشمن بعثی در دوران دفاع مقدس آبرومند بیرون آمد، هم اکنون هم با بصیرت و پیروی از منویات ولایت فقیه همچون سد مستحکمی در مقابله با ترفندهای دشمنان ایستاده است.
در این آیین که با حضور آحاد مختلف مردم، مسوولان و فرماندهان و پرسنل نظامی و انتظامی و برخی از اعضای خانواده سپهبد شهید صیاد شیرازی برگزار شد، شرکت کنندگان با قرائت قرآن و ذکر فاتحه یاد آن شهید را گرامی داشته و از پروردگار متعال برای وی آرزوی طلب مغفرت ردند.
سپهبد شهیدˈعلی صیاد شیرازیˈ در بیست و یکم فروردین ماه سال 1378 در جریان یک عملیات تروریستی توسط گروهک منافقین در مقابل درب منزلش در تهران به شهادت رسید.
شهید صیاد شیرازی در سال 1323 در شهرستان درگز از توابع استان خراسان رضوی دیده به جهان گشود و در سال 1346 موفق به اخذ درجه کارشناسی از دانشگاه افسری شد و سپس در بخش های مختلف ارتش، به ویژه در غرب به وظیفه پاسداری از کشور پرداخت.
وی پس از طی دوره تخصصی توپخانه، به عنوان استاد در مرکز آموزش توپخانه اصفهان، مشغول به تدریس شد.
شهید صیاد شیرازی در سازماندهی نیروهای انقلابی ارتش نقش بسزایی داشت و پس از پیروزی انقلاب، در بحبوحه غائله سال 1358 ضد انقلاب در کردستان، به فرماندهی عملیات شمال غرب کشور انتخاب شد.
او در پاکسازی کردستان به همراه شهید دکتر چمران و دیگر رزمندگان غیور اسلام نقش مهمی داشت و پس از خلع بنی صدر، برای پایان دادن به ناهماهنگی ارتش و سپاه، قرارگاه مشترک عملیاتی سپاه و ارتش را راه اندازی کرد.
پس از شهادت سرلشکر ولی الله فلاحی رییس ستاد مشترک ارتش در یک سانحه هوایی در 9 مهر 1360، زنده یاد سرلشکر ظهیرنژاد (فرمانده وقت نیروی زمینی ) به سمت رییس ستاد مشترک ارتش منصوب و امیر شهید سپهبد صیاد شیرازی ( با درجه سرهنگی ) با حکم امام خمینی (ره ) به عنوان فرمانده نیروی زمینی ارتش منصوب شد.
شهید صیاد شیرازی، امیر سرفراز ارتش اسلام با توانی شگفت و روحیه ای کم نظیر در سلسله عملیات پیروزمند ثامن الائمه، طریق القدس، فتح المبین، بیت المقدس، رمضان، مسلم بن عقیل، مطلع الفجر، محرم، والفجر یک، دو ، سه ، چهار و خیبر و بدر فرماندهی نیروهای ارتش را بر عهده داشت و در 23 تیر 1365، به فرمان امام خمینی (ره) به عضویت شورای عالی دفاع منصوب شد.
شهید صیاد شیرازی در 18 اردیبهشت 1366، از سوی امام خمینی (ره) به دریافت درجه سرتیپی نایل آمد و در مهر 1368، بنا به درخواست رییس ستاد کل نیروهای مسلح و با موافقت و حکم فرماندهی معظم کل قوا به سمت معاونت بازرسی ستاد کل منصوب شد.
این شهید بزرگوار در شهریور 1372 به سمت جانشین ریاست ستاد کل نیروهای مسلح منصوب شد و در 16 فروردین 1378 همزمان با عید خجسته غدیرخم به درجه سرلشکری نایل آمد و چند روز بعد با افتخار شهادت، به درجه سپهبدی ارتقا یافت.ک/2
7490/659/ 330
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 71]