واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: مردم افغانستان هم به طالبان نه گفتند هم به اشغالگران
کد خبر: ۳۹۱۸۰۹
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۰:۳۳ - 10 April 2014
این سومین بار بود که مردم افغانستان برای انتخاب رئیس جمهوری اینده این کشوربه پای صندوق های رای رفتند تا شاید اینده ائی بهتر برای خود رقم بزنند . .حضور پر رنگ مردم افغانستان در پای صندوقهای رای چند پیام به همراه داشت که امید به تغییرازهمه پر رنگ تربود .
مردم افغانستان با حضور خود در پای صندوقهای رای ونمایش وحدت ملی هم به طالبان نه گفتند و هم به اشغالگران ؛ آنان نشان دادند که بدون حضوراشغاگران که جز ناامنی وکشتار چیزی به ارمغان نیاورده قادر به اداره کشورشان هستند و این حرکت مردم افغانستان یک گام به جلو در جهت سازندگی کشورشان تلقی می گردد .
گامی که نشان از رشد و بلوغ سیاسی مردم افغانستان را به نمایش گذاشت. حدود بیست سال پیش در زمان حکومت نجیب الله اخرین بازمانده حکومت کمونیستی که مجاهدین افغان وارد کابل شدند من درافغانستان بودم فکر می کردم طی بیست سال گذشته این کشور دستخوش تحولات اساسی شده است اما وقتی اینبار به افغانستان امدم به وضوح دیدم در کابل پایتخت افغانستان تغییر جدی نکرده بجزبرخی هتل های مجلل که در برخی از مناطق کابل ساخته شده همه چیز مثل گذشته شاید بدتر از گذشته است.
فقر و بیکاری در افغانستان کمر مردم را شکسته و ناامنی عرصه را بر مردم تنگ کرده" ناامنی که دولتی ها ریشه های ان را در خارج از افغانستان می بینند .اشغالگران نیز طی سیزده سال گذشته هیچ کارسازندگی در این کشور انجام نداده اند انها حتی یک دانشگاه / مدرسه / سد و یا نیروگاهی که بتواند مشکل مردم را مرتفع کند و برای زیر ساختهای اقتصادی این کشور مفید باشد انجام نداده اند .
ناامنی ها در اقصی نقاط کشور مانع از اقدامات اقتصادی شده و راه ورود سرمایه گذاران به این کشور را مسدود کرده است .بیکاری و فقر در این کشور امان مردم را بریده وهر جوانی که با من صحبت می کرد در رویای خروج از افغانستان و اینده ائی بهتر بود .
اشغاگران بجای ایجاد زیر ساخت های اقتصادی و رها ئی مردم این کشورازفقر" بیش ازپنجاه کانال تلویزیونی/ هزارروزنامه وصدها ان جی او و تشکلهای غیر دولتی ایجاد کرده اند که اهداف سیاسی و فرهنگی خودشان در افغانستان را پی گیری کنند.
کمک های میلیاردی جامعه بین المللی هم دربین نمایندگان کشورهای کمک کننده و سران حکومتی افغانستان به یغما رفته و این کمک ها بنام مردم و به کام سودجویان هزینه شده است .
به هرحال هررئیس جمهوری که درافغانستان روی کار اید با مشکلات جدی همچون فقر بیکاری مواد مخدرو ناامنی روبرو خواهد بود که خروج از انها بدون کمک جامعه بین المللی میسر نخواهد بود .
چالش دیگری که رئیس جمهوری اینده افغانستان با ان دست بگریبان خواهد بود تنوع قومیتی در افغانستان است که این مسئله وحدت ملی را با چالش روبرو کرده بنابر این رئیس جمهور اینده این کشور برای خروج از بحرانهای پیش رو راه طولانی و سختی در پیش رو دارد .
مرتضی غرقی خبرنگار ارشد صدا و سیما
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]