واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
دنیای اقتصاد در یک نگاه تهران- ایرنا- «معاملات برد - برد پیش فروش» و «مذاکرات باید ادامه یابد» موضوع های نیم صفحه نخست روزنامه دنیای اقتصاد در روز پنجشنبه است.
این روزنامه تیتر نخست را به موضوع معاملات برد - برد پیش فروش اختصاص داد و نوشت: برنامه دولت برای تنظیم نرخ تورم در سال93، در کنار پیش بینی قابل تصور از قیمت مسکن، باعث شده شرایط برای شروع داغ معاملات پیش خرید از همین ابتدای سال فراهم شود. از یک طرف سازنده ها با ترس از احتمال کاهش بیشتر قیمت و اطمینان از رد فرضیه جهش قیمتی - آن هم در شرایطی که هر کدام با انباشت تعدادی آپارتمان فروش نرفته از سال قبل روبه رو هستند- به تازگی پیش فروش واحدهای در حال ساخت را با متوسط 5/12درصد ارزان تر از قیمت واحدهای آماده شروع کرده اند. از طرف دیگر کارشناسان می گویند مزیت پیش خرید در این شرایط به مراتب بیشتر از «صرف زمان» برای تامین مالی کامل جهت خرید آپارتمان آماده است. به این ترتیب، زمینه معاملات برد-برد در بازار خرید و فروش آپارتمان های در حال ساخت فراهم شده و با پیش دستی صورت گرفته از جانب پیش فروشنده ها، مشاوران املاک انتظار دارند تعداد پیش خریداران موجود در بازار در هفته های آینده بیشتر شود.
مذاکرات باید ادامه یابد، تیتر دیگر این روزنامه است. حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در روز ملی فناوری هسته ای صبح دیروز در دیدار رییس، مدیران، متخصصان و کارشناسان سازمان انرژی اتمی، مهم ترین دستاورد پیشرفت های هسته ای کشور را تقویت اعتماد به نفس ملی عمیق در کشور و زمینه سازی برای پیشرفت های علمی دیگر دانستند و با اشاره به مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5، تاکید کردند: موافقت با این مذاکرات برای شکستن فضای خصمانه جبهه استکبار بر ضد ایران بود و این مذاکرات باید ادامه یابد، اما همه بدانند که با وجود ادامه مذاکرات، فعالیت های جمهوری اسلامی ایران در زمینه تحقیق و توسعه هسته ای به هیچ وجه متوقف نخواهد شد و هیچ یک از دستاوردهای هسته ای نیز تعطیل بردار نیست، ضمن آنکه روابط آژانس بین المللی انرژی اتمی با ایران نیز باید روابط متعارف و غیرفوق العاده باشد.
روزنامه دنیای اقتصاد به موضوع یارانه نقدی کم درآمد ها در سه سناریو پرداخت و نوشت: همزمان با اولین روز ثبت نام از متقاضیان دریافت یارانه، به نظر می رسد دولت در حال بررسی سه سناریوی حمایتی برای گروه های کم درآمد است. در سناریوی اول سیاست «افزایش یارانه نقدی دو دهک پایین جامعه» مورد مطالعه قرار گرفته است. «ارائه بن کالا و ارتقای امنیت غذایی» دومین سناریوی دولت در فاز دوم هدفمندی است که درجهت حمایت از افرادی که به فقر مطلق نزدیکند، تعریف شده است. سناریوی سوم نیز «ارتقای نظام سلامت و گسترش چتر بیمه ای» است که دولت سطح اجرای آن را به کل کشور تعمیم داده است.
هفته زمستانی در بهار بورس تیتر دیگر این روزنامه است. بورس تهران که برخلاف روند سنتی خود در سال های گذشته، روزهای کاهشی را پشت سر می گذارد، در انتظار محرک های لازم برای خروج از این وضعیت است. کارشناسان اقتصادی با اشاره به زیان 2 درصدی بورس از ابتدای سال و رسیدن شاخص به 77 هزار و 423 واحد معتقدند به رغم کاهش ریسک های سرمایه گذاری در کشور، هنوز انگیزه های کافی برای رشد بازار ایجاد نشده است. هدفمندی یارانه ها، برنامه دولت برای ثبات نرخ ارز، توقف بازارهای موازی و مسائلی از این دست عواملی است که در هفته های آتی بازار را تحت کنترل خود درمی آورد.
روزنامه دنیای اقتصاد عنوان ایران؛ بزرگ ترین یارانه دهنده سوخت جهان را بازتاب داد و نوشت: فاز دوم هدفمندی یارانه ها از اواخر سال پیش وارد مرحله ای جدید شده است و پس از آب و برق چندین حامل دیگر انرژی نیز افزایش قیمت را با هدف کنترل مصرف تجربه کرده اند و قیمت های جدید بنزین و گازوئیل نیز قرار است به زودی اعلام شود. ایران در زمره کشورهایی قرار دارد که بالاترین مصرف انرژی را دارند و از سویی دولت ها نیز از دیرباز یارانه های کلانی را برای حامل های سوخت می پرداختند. بدون تردید در طول دهه های گذشته، اعمال سیاست های سنگین یارانه ای و پایین نگه داشتن قیمت حامل های انرژی نسبت به قیمت های بین المللی، آسیب های فراوانی را به بدنه اقتصادی کشور تحمیل کرده است که سال ها طول خواهد کشید تا تبعات آن جبران شود.
**2002**9131
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 38]