واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
هزینه وام مسکن چقدر است؟
بررسی های میدانی نشان می دهد هزینه های ناگفته پرداخت وام مسکن در شعبه های این بانک به عدد 4 میلیون تومان رسیده است.
خبرآنلاین: بررسی های میدانی نشان می دهد هزینه های ناگفته پرداخت وام مسکن در شعبه های این بانک به عدد 4 میلیون تومان رسیده است.
براساس مصوبه شورای پول واعتبار میزان وام مسکن به عدد 45 میلیون تومان ( به همراه 10 میلیون تومان وام جعاله) افزایش یافته است. اما برای دریافت وام 45 میلیون تومانی متقاضیان باید حداقل مبلغ 3 میلیون تومان را به مدت یکسال در بانک مسکن بدون دریافت سود سپرده گذاری کنند. این سپرده بدون سود برای وام اولیه 20 میلیون تومانی در بانک باقی می ماند.
پس از سررسید، باید به میزان 15 میلیون تومان برگه های حق تقدم دریافت وام از فرابورس خریداری شود. همچنین متقاضیان می توانند با خرید اوراق حق تقدم بیشتر 10 میلیون تومام وام جعاله را نیز دریافت کنند. به این ترتیب و براساس قیمت های روز به طور متوسط 3 میلیون تومان هزینه خرید اوراق حق تقدم می شود. این عدد براساس قیمت روزانه اوراق حق تقدم در نوسان است و ممکن است.
برای طی مراحل دریافت وام مبلغ های 45 هزار تومان در یک مرحله و 76 هزار تومان در مرحله به عناوین مختلف مانند صدور تمبر و... به حساب بانک مسکن واریز می شود.
همچنین بانک مسکن از متقاضیان دریافت وام می خواهد یک حساب قرض الحسنه و یک حساب جاری برای دریافت وام افتتاح کنند. به این ترتیب در هنگام افتتاح حساب های قرض الحسنه و جاری نیز هزینه های دیگری به متقاضیان تحمیل می شود. حساب جاری که مبلغ 3 میلیون تومان سپرده در آن قرار داده می شود، پس از دریافت وام از سوی بانک مسدود می شود. با این وجود متقاضی باید حساب دیگری برای پرداخت اقساط در این بانک بازکند که این اقدام نیز هزینه های به همراه دارد.
پس از طی مدت حداقل 10 روز ( در صورت دریافت استعلام ثبتی که به طور متوسط 30 روز زمان می برد.) بانک متقاضیان را به دفاتر ثبتی معرفی می کند. در این مرحله نیز دفاتر ثبتی برای وام 45 میلیون تومانی مبلغ 780 هزار تومان را بابت عقد قرار داد میان بانک و وام گیرنده دریافت می کند. تمامی این رقم برخلاف روال عادی ثبت قراردادها از سوی متقاضی دریافت وام پرداخت می شود و وام گیرنده سهم خود و بانک را پرداخت می کند.
در نهایت بانک مسکن برای پرداخت وام 45 میلیون تومانی حداقل 4 میلیون تومان هزینه به وام گیرندگان تحمیل می کند. در نهایت نیز وام گیرنده طی مدت 12 سال رقمی نزدیک به 85 میلیون تومان را به بانک مسکن باز می گرداند. به این ترتیب میزان وام واقعی دریافتی به عدد 41 میلیون تومان کاهش می یابد و بانک به میزان دو برابر این مبلغ را طی مدت مشخص از وام گیرنده دریافت می کند.
هزینه های جاری دریافت وام در بانک مسکن در وب سایت این بانک و همچنین در هنگام مراجعه به شعبه های بانک اعلام نمی شود و تنها وام گیرندگان در طی مراحل مختلف دریافت وام با این موضوع مواجه می شوند.
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 48]