تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هر كس زياد شوخى كند، نادان شمرده مى شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837154629




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روند کج دار و مریز گفت و گوهای سازش


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

روند کج دار و مریز گفت و گوهای سازش تهران-ایرنا- بالا گرفتن زمزمه های شکست گفت و گوهای سازش پس از خودداری رژیم صهیونیستی از آزادی 26 اسیر باقیمانده فلسطینی و ادامه شهرک سازی ها، وزیران امور خارجه اتحادیه عرب را در نشستی اضطراری گرد هم آورده است.


مهلت 9 ماهه دور تازه گفت و گوهای سازش در حالی نهم اردیبهشت ماه پایان می یابد که هیچ توافقی بر سر مسائل کلی صورت نگرفته و گفت و گوها زیر سایه سنگین زیاده خواهی های رژیم صهیونیستی به بن بست رسیده است.
رفت و آمدهای چندین باره مقام های آمریکایی به منطقه برای پادرمیانی نیز نتیجه نداده و نشست سه جانبه هجدهم فروردین ماه هیات های فلسطینی، صهیونیستی و آمریکایی به شکست انجامیده است. از این رو، وزیران امورخارجه اتحادیه عرب بیستم فروردین ماه در قاهره دور هم می آیند تا در این زمینه رایزنی کنند.
به نوشته بیستم فروردین تارنمای شبکه لبنانی «المیادین»، اصرار هیات صهیونیستی بر خودداری از آزادسازی اسرای فلسطینی، یکی از علل نبود پیشرفت در گفت و گوها بود.
از سوی دیگر، «بنیامین نتانیاهو» رییس کابینه رژیم صهیونیستی، هفدهم فروردین ماه پس از اقدام فلسطین برای ارایه درخواست به سازمان ملل متحد برای پیوستن به 15 نهاد و پیمان بین المللی، طرف فلسطینی را مسوول بحران در گفت و گوهای سازش معرفی کرد و گفت: خودداری فلسطینی ها از به رسمیت شناختن اسراییل به عنوان کشور یهود و اقدام آنان برای پیوستن به پیمان ها و سازمان های بین المللی عامل شکست گفت و گوها است.
به نوشته تارنمای شبکه خبری «بی. بی. سی»، وی افزود: فلسطینی ها نمی توانند جز از راه گفت و گوی مستقیم با اسراییل به کشور فلسطینی دست پیدا کنند.
نتانیاهو اعلام کرد دولت وی برای ادامه گفت و گوها با طرف فلسطینی آماده است اما نه به هر قیمتی.
**گفت و گوهای سازش و زیاده خواهی رژیم صهیونیستی
مدتی است تنش ها بین طرف های گفت و گو افزایش یافته است و گفت و گوهایی که قرار بود تا نهم اردیبهشت ماه امسال به نتیجه برسد، بار دیگر با زیاده خواهی های رژیم صهیونیستی روبرو شده است.
شانه خالی کردن رژیم صهیونیستی از آزاد کردن گروه چهارم از اسرای فلسطینی و همزمان، صدور مجوزهای تازه برای ساخت شهرک های صهیونیستی در مناطق اشغالی فلسطین باعث شد این دور از گفت و گوهای سازش به بن بست برسد.
روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» چهاردهم فروردین ماه با اشاره به اخبار منتشر شده درباره آزادی «جاناتان پولارد» جاسوس صهیونیستی زندانی در آمریکا در قبال اسرای فلسطینی، نوشت: آمریکا وزیر مسکن اسراییل را به تخریب عمدی گفت و گوهای سازش متهم می کند زیرا او از مخالفت پولارد با معاوضه خود پشتیبانی کرد و دستور داد آگهی مناقصه ساخت 700 واحد مسکونی در قدس منتشر شود.
104 اسیر فلسطینی قرار بود در چهار مرحله از زندان آزاد شوند. تاکنون 78 تن از آنان در سه مرحله آزاد شده اند اما 26 نفر دیگر با کارشکنی رژیم صهیونیستی همچنان در زندان های این رژیم به سر می برند. این افراد پیش از گفت و گوهای «اسلو» در دهه 1370، در زندان های رژیم صهیونیستی گرفتار شدند.
بند سوم اعلامیه «شرم الشیخ» که در تابستان 1378 با حضور «مادلین آلبرایت» وزیر امور خارجه وقت آمریکا، و طرف های فلسطینی و صهیونیستی امضا شد، به روشنی اعلام می دارد که این زندانیان باید آزاد شوند (1).
البته رژیم صهیونیستی مدعی است سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف) نمی تواند بر همه مناطق و گروه های فلسطینی تسلط داشته باشد و امنیت اسراییل را تامین کند. این رژیم برای اثبات ادعای خود پرتاب پنج فروند موشک از نوار غزه به سرزمین اشغالی فلسطین در چهاردهم فروردین ماه را بهانه کرده و افزوده است این اقدام ها گفت و گوهای سازش را بی نتیجه می گذارد.
9 ماه مهلت برای دور تازه گفت و گوهای سازش که «جان کری» وزیر امورخارجه آمریکا، آن را پیگیری می کند، نهم اردیبهشت به پایان می رسد و از هم اکنون تلاش ها و فشارها حتی از سوی رژیم صهیونیستی برای تمدید دوره گفت و گوها ادامه دارد.
** ترس رژیم صهیونیستی از عضویت فلسطین در سازمان های بین المللی
درخواست عضویت فلسطین در 15 نهاد و پیمان بین المللی واکنش شدید صهیونیست ها را به دنبال داشته است.
عضویت فلسطین در سازمان های بین المللی پیامدهای سنگینی برای رژیم صهیونیستی به دنبال خواهد داشت. در صورتی که عضویت سازمان آزادی بخش فلسطین در سازمان های بین المللی به ویژه پس از تبدیل وضع فلسطین به «کشور ناظر غیرعضو» سازمان ملل به صورت رسمی پذیرفته شود، از این حق برخوردار خواهد بود که ضد اقدام های اشغالگرایانه رژیم صهیونیستی در دادگاه های بین المللی اقامه دعوا کند.
در صورتی که چنین رویدادی رخ دهد، رژیم صهیونیستی باید پاسخگوی اقدام های تجاوزکارانه خود به سازمان های بین المللی باشد؛ امری که مشروعیت بین المللی این رژیم را به شدت کاهش می دهد و ممکن است حتی به صدور قطعنامه هایی ضد آن و انزوای بیشتر بینجامد.
از سوی دیگر، در مرحله کنونی به صلاح رژیم صهیونیستی نیست جنگی دیگر را در منطقه به راه اندازد. این رژیم در پی دگرگونی های جهان عرب به خوبی توانست از درگیری برخی کشورهای عربی به سود خود بهره برد و در این بین اهداف توسعه طلبانه خود را به پیش ببرد. اکنون در چنین شرایطی هر گونه درگیری تازه می تواند بار دیگر مساله فلسطین را در صدر مسائل جهان عرب قرار دهد.
**فرصت ها و محدودیت ها در گفت و گوهای سازش
آنچه در پیوند با اقدام ˈمحمود عباسˈ برای درخواست عضویت فلسطین در سازمان های بین المللی می توان گفت این است که وی در شرایط کنونی برخلاف نتانیاهو از قدرت مانور بیشتری برخوردار است و می تواند این اطمینان را داشته باشد که بار مسوولیت تعلیق گفت و گوهای سازش را به گردن رژیم صهیونیستی اندازد. اهمیت این مساله زمانی بیشتر آشکار می شود که وزیر امور خارجه آمریکا در سخنانی اعلام کرد زمان و نیروی نامحدود برای پیشبرد گفت و گوها ندارد و در این زمینه مرزهایی هست.
این وضع می تواند موقعیت رییس تشکیلات خودگردان فلسطین را در گفت و گوها تقویت کند. اما از سوی دیگر، شکست این دور از گفت و گوها به ضرر تشکیلات خودگردان نیز تمام خواهد شد؛ چرا که مردم فلسطین تحمل دور تازه ای از شکست گفت و گوهای سازش را ندارند و ممکن است اقبال مردم به «جنبش مقاومت اسلامی فلسطین» (حماس)- رقیب اصلی سازمان آزادیبخش فلسطین (ساف)- بیشتر شود.
اما همانگونه که گفته شد محدودیت های نتانیاهو بیشتر از محدودیت های عباس است. در این پیوند، «کاترین اشتون» مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، هفدهم فروردین در گفت و گو با روزنامه «عکاظ» عربستان از تشکیل کشور فلسطینی به پایتختی «قدس» پشتیبانی کرد. این اظهار نظر در حالی صورت گرفت که اتحادیه عرب نیز قرار است نشستی اضطراری برگزار و در پیوند با مساله فلسطین تصمیم گیری کند.
همه این ها نشان می دهد رژیم صهیونیستی دیگر نمی تواند همانند سال های گذشته برای پیشبرد اهداف خود از ابزار نظامی و تبلیغات رسانه ای همراه با پشتیبانی سیاسی کشورهای غربی برخوردار باشد. بنابراین می توان گفت در صورت شکست این دور از گفت و گوها، این رژیم صهیونیستی است که ضرر بیشتری خواهد کرد.
**جمع بندی
در سال 1390 «باراک اوباما» رییس جمهوری ایالات متحده آمریکا، طی نطقی در وزارت امورخارجه این کشور تاکید کرد که پایه گفت و گوها باید بر پذیرش کشور فلسطینی در چارچوب مرزهای 1346 خورشیدی (1967 میلادی) باشد.
در این پیوند محمود عباس تابستان گذشته زیر فشار آمریکا پذیرفت گفت و گو با مقام های رژیم صهیونیستی از سر گرفته شود و پیش شرط توقف شهرک سازی ها و پذیرش فلسطین بر پایه مرزهای 1346 برای آغاز گفت و گوها را به طور موقت به کناری نهاد.
از سوی دیگر، این رژیم نیز با شکاف بین گروه های سیاسی و اعضای کابینه خود روبرو شده است که در باره آزادی اسرای فلسطینی اختلاف دارند؛ تا جایی که به نوشته هجدهم فروردین ماه پایگاه خبری صهیونیستی «عاروتص شوع»، حتی سخن از خروج از کابینه و برگزاری دوباره انتخابات به میان آمده است.
اما اکنون که رژیم صهیونیستی همانند سال های پیشین هر بار با بهانه ای دست به تعلیق گفت و گوها می زند و همچنان به اقدام های نژادپرستانه و اشغالگرانه خود ادامه می دهد، ایالات متحده آمریکا نیز به بن بست در میانجیگری های خود رسیده است.
به هر روی، آمریکا که از طرح تشکیل 2 دولت سخن می گوید و برای مردم فلسطین شعار تشکیل کشوری مستقل را می دهد، باید سیاست «یک بام و 2 هوا» و «یکی به نعل، یکی به میخ» را کنار بگذارد و گرنه باز هم در آتش نوزاد نامشروع غرب در خاورمیانه خواهد سوخت.
منابع
1-https://www.knesset.gov.il/process/docs/sharm_eng.htm
از مهدی جوکار - گروه تحقیق و تفسیر خبر
تحقیق**م.ج**1961**1358
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 13]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن