واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مالزی در پی افشاگری اسنودن: با هرگونه جاسوسی مخالفیم کوالالامپور – ایرنا – مالزی درپی افشاگری های ادوارد اسنودن پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا در مورد جاسوسی آمریکا از چندین کشور از جمله مالزی اعلام کرد کوالالامپور با هرگونه جاسوسی و نظارتی که حاکمیت ملی و روابط دو کشور را تحت تاثیر قرار دهد مخالف است.
به گزارش ایرنا، ˈشهیدان کاسیمˈ وزیر دفتر نخست وزیر مالزی روز چهارشنبه در پارلمان این کشور، گفت که دولت، از طریق وزارت امور خارجه و دیگر سازمان های مرتبط نظارت بر تحولات در مورد این موضوع را ادامه می دهد و در صورت وجود شواهد قوی اقدام مناسبی انجام خواهد داد.
وی در پاسخ به سوال چند نماینده مجلس مالزی در پارلمان این کشور، گفت که دولت مالزی سیاست امنیت سایبری، حفاظت از سیستم های زیرساخت و اطلاعات ملی و حیاتی را پیگیری می کند.
وزیر دفتر نخست وزیر مالزی گفت که تمرکز سیاست مالزی بر استفاده از فناوری داخلی به منظور ایمنی زیرساخت ها و تولید به منظور کاهش وابستگی به فناوری های خارجی است.
وی گفت که بدنبال افشاگری اسنودن مالزی 10 بخش بانکداری و امور مالی، اطلاعات و ارتباطات، انرژی، حمل و نقل، آب، خدمات بهداشتی، دولت، خدمات اورژانس و مواد غذایی و کشاورزی را برای افزایش امنیت اطلاعات شناسایی کرده است.
وزارت خارجه مالزی پس از افشاگری پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا در مورد جاسوسی واشنگتن از چندین کشور از جمله مالزی، با هشداری خواستار توقف فعالیت های جاسوسی آمریکا شد.
شهیدان کاسیم گفته بود که وزارت امور خارجه بعد از افشای این اطلاعات شرایط را تحت نظارت کامل دارد.
وزارت خارجه مالزی آبان ماه سال گذشته با فراخواندن سفیر آمریکا در مالزی نامه اعتراض آمیز خود را به وی تحویل داده بود.
ادوارد اسنودن افشارگر کنونی و کارمند سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا مرداد ماه سال گذشته اسنادی را در مورد جاسوسی آمریکا از برخی کشورها از جمله مالزی منتشر کرد.
وی ادعا کرد که سنگاپور نیز به عنوان یک کشور ثالث در جاسوسی آمریکا از مالزی نقش داشته است.
مقامات مالزی در همان زمان تنها اعلام کردند در حال تحقیق بر روی گزارش رسانه ها در مورد نقش برخی کشورها بویژه سنگاپور برای جاسوسی بر علیه مالزی هستند.
مالزی و اندونزی دو هدف کلیدی برای بخش های اطلاعاتی سنگاپور و استرالیا بوده اند و از دهه 1970 میلادی اغلب ترافیک های اینترنتی اندونزی از این منطقه عبور می کرده است.
اطلاعات درزیافته توسط اسنودن نشان می دهد سنگاپور که تا سال 1965 بخشی از مالزی بوده، شریک کلیدی اطلاعاتی آمریکا شده و ارتباطات و مکالمات تلفنی در کوالالامپور را شنود کرده است.
رییس جمهوری اندونزی و نخست وزیر مالزی آذر ماه سال گذشته در نشست سالیانه خود در جاکارتا توافق کردند مساله شنود تلفنی و جاسوسی از این کشورها در نشست سال جاری میلادی اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آ.سه.آن) بررسی شود.
آساق**1611
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]