تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 29 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):هر كس مى خواهد دعايش مستجاب و اندوهش برطرف شود، به تنگدست مهلت دهد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1842206426




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ویزا و تندروها


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

ویزا و تندروها تهران - ایرنا - روزنامه شرق سرمقاله روز چهارشنبه را به بررسی مقاومت دولت آمرکیا برای دادن ویزا به نماینده جدید جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل اختصاص داد و زیر عنوان « ویزا و تندروها » نوشت:نوع رویکرد آمریکا بار دیگر اثبات کرد گروگانگیری سال 1358 دیپلمات ها در تهران، هنوز برای اغلب آمریکایی ها، واقعه ناخوشایندی محسوب می شود.


در این مطلب که به قلم « سیدعلی خرم» است می خوانید: از ابتدای انتخاب دولت روحانی و اتخاذ سیاست خارجی فعال و سازنده با جامعه جهانی، نظریه تهدیدآمیز برخورد نظامی آمریکا با ایران به تدریج کمرنگ شد ولی چند خصومت های گذشته به صحنه سیاسی دو کشور ایران و آمریکا انتقال یافت و هر روز در یکی از این دو کشور یا در هر دو کشور شاهد موضوعی جنجالی بوده ایم.
تندروهای هر دو کشور سعی بلیغ کردند بلکه در قالب جنجال های سیاسی، خصومت های کهنه گذشته را زنده نگه داشته و از عادی سازی روابط دو کشور جلوگیری کنند.
در روزهای اخیر موضوع آقای حمید ابوطالبی، همکار روشنفکرمان در وزارت امورخارجه که قرار بود به عنوان سفیر و نماینده دایم جمهوری اسلامی ایران به سازمان ملل متحد اعزام شود، به یکی از بحث انگیزترین موضوعات بین دو کشور تبدیل شده است.
ابتدا باید گفت اشغال سفارت و گروگانگیری دیپلمات های آمریکایی اگر چه موضوعی مربوط به 34سال پیش است ولی تا زمانی که در درون کشورمان موضوع بحث جامعی قرار نگیرد و ابعاد انسانی، حقوقی، سیاسی، اقتصادی، امنیتی، نظامی، فرهنگی و تاریخی چنین اقدامی روشن نشود، دستیابی به جمع بندی واقع بینانه دشوار خواهد بود.
از سوی دیگر چه بخواهیم و چه نخواهیم این موضوع به عنوان یک معضل در روابط ایران و آمریکا کماکان خودنمایی خواهد کرد تا مگر در گردهمایی هایی مفصل بین سیاستمداران، دیپلمات ها و همه نخبگان و دانشگاهیان دو کشور، موضوع مورد بحث قرار گیرد و هر دو طرف دلایل و انگیزه های رفتاری یکدیگر را در آن مقطع زمانی بشنوند و مقدمات رفع سوءتفاهم از دو کشور فراهم شود.
از جمله پیامدهای تازه این زخم کهنه در مناسبات دو کشور، کارشکنی تندروهای آمریکا در اعزام سفیر جدید ایران به سازمان ملل است که برمبنای ادعای حضور ابوطالبی در جمع مهاجمان سفارت صورت می گیرد.
مصوبه مجلس نمایندگان آمریکا درباره ممنوعیت اعطای ویزا به ابوطالبی نیز در همین چارچوب است.
اجازه دهید موضوع را از نظر سیاسی و مقررات سازمان ملل متحد مورد کند وکاو قرار دهیم: دولت آمریکا بر اساس قرارداد خود با سازمان ملل متحد تحت عنوان «Headquarters Agreement قرارداد مقر» توافق کرده به تمامی دیپلمات های معرفی شده به این سازمان جهت اشتغال ویزا دهد و همه ساله هم در ایام مجمع عمومی و غیر آن به تمامی شرکت کنندگان از کشورهای عضو نیز ویزای ورود دهد.
اما این قاعده عمومی یک استثنا دارد که آن هنگامی است که ورود یک دیپلمات یا شرکت کننده برخلاف امنیت ملی آمریکا تلقی شود که آمریکا با قاطعیت از اعطای ویزا به شخص مزبور خودداری می کند و طی 50 و چند سال گذشته این رویه مکررا اعمال شده و طبق حقوق بین الملل تبدیل به یک قاعده جدید شده است.
در این مدت سازمان ملل متحد، بدون داشتن اهرم خاصی، در قبال استدلال آمریکا مبنی بر مخل امنیت ملی بودن، کوتاه آمده و تسلیم نظر سیاسی- امنیتی آمریکا شده است.
مثال ها فراوان است که به برخی دیپلمات ها یا همراهان رییس جمهور کشورمان برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل ویزا اعطا نمی شود و درمان خاصی نمی تواند در این مورد صورت گیرد مگر آنکه فضای سرد سیاسی بین دو کشور برطرف شود.
چنانچه سازمان ملل متحد بر اعطای ویزا به سفیر ایران اصرار کند، آمریکا معمولا روش دیگری در پیش می گیرد که مقرون به صرفه نیست.
در اینگونه مواقع «ویزای محدود» به سفیر ایران اعطا می کند و در آن قید می شود از 10 تا 25مایلی مرکز نیویورک نباید دورتر شود.
آن گاه با ابزار امنیتی خود هرگونه حرکت سفیر ایران را کنترل و هرگونه تخلف طبیعی در حومه نیویورک را به عنوان تخلف سیاسی و دیپلماتیک جلوه داده که می تواند به اخراج سفیر مزبور همراه با هزینه سیاسی تبلیغاتی سنگین بینجامد.
تجربه وزارت امورخارجه کشورمان در مورد مرحوم رجایی خراسانی و برخی دیپلمات های ایران در نیویورک یادآور حوادث تلخ اینچنینی است.
در چنین حالتی سفیر ایران هم احساس تحت کنترل بودن می کند و همین احساس به کارایی و نتیجه بخشی ماموریت او لطمه جدی وارد می کند.
زیرا نماینده دایم ایران در نبود روابط دیپلماتیک رسمی میان ایران و آمریکا، وظایف دشواری برعهده دارد و باید به مسایل دو جانبه متعددی و از جمله لابی با نمایندگان کنگره و سنا بپردازد تا از شکل گیری و پیشبرد طرح های مغرضانه معاندین علیه ایران جلوگیری کند.
انجام این ماموریت های خطیر با محدودیت های دست وپاگیر ناشی از «ویزای محدود» همخوانی ندارد.
در هر حال، نوع رویکرد آمریکا به مساله اعزام سفیر جدید کشورمان به سازمان ملل بار دیگر اثبات کرد گروگانگیری سال 1358 دیپلمات ها در تهران، هنوز برای اغلب آمریکایی ها، واقعه ناخوشایندی در حد یک ضایعه ملی محسوب می شود و تا زمانی که سوءتفاهم ها در این باره برطرف نشود، تندروهای آمریکایی قادرند با انگشت نهادن گاه و بیگاه بر غرور شکسته شده هموطنانشان، فضا را غبارآلود و در مسیر تنش زدایی تهران- واشنگتن مانع ایجاد کنند.
اول**1104
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن