محبوبترینها
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1840395901
تورم 40 درصدی و سود بانک ها دور بسته اقتصاد ایران است
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تورم 40 درصدی و سود بانک ها دور بسته اقتصاد ایران است
در سال آخر اقای احمدی نژاد یک تاجر برای واردات می بایست130 درصد ارزش کالا را می پرداخت؛ جالب این که هیچ پوشش حقوقی و حمایت قانونی از او هم نمی شد. تاجر امروز باید از طریق صراف های این طرف و آن طرف پول را بفرستد؛ ایا جنس را دریافت کند یا نکند که مسایل دیگری است.
کد خبر: ۳۹۱۴۱۶
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۹:۵۷ - 08 April 2014
سال گذشته سال انتخابات و تغییر دولت بود. دولت جدید نزدیک به شش ماه دولت را در اختیار داشت و در این مدت کوتاه توانست در عرصه های مختلف به دستاوردهایی دست پیدا نماید. البته در این مدت افرادی نیز به بخش هایی از عملکرد دولت یازدهم به و عملکرد شخص رئیس جمهور آقای حسن روحانی انتقاداتی داشتند.
به گزارش «تابناک»، به نظر می رسد دولت در سال گذشته تمام تلاش خود را برای بهبود اوضاع بین المللی انجام داد. ماحصل این اقدامات توافق ژنو بود که باعث شد تا حدی از تشنج در موضوع هسته ای بکاهد. البته یکی از شعارهای اصلی دولت در ابتدای آغاز مبارزات انتخاباتی بهبود شرایط اقتصادی مردم بود. جامعه دیگر تحمل تورم سرسام آور و فساد اقتصادی را نداشت.
در همین راستا « تابناک» در گفت و گو با مهدی فاخری استاد دانشگاه و تحلیل گیر مسائل سیاسی عملکرد دولت را در حوزه سیاست خارجی و اقتصاد را در سال گذشته مورد بررسی قرار داده است. وی اکنون دبیر کل مرکز تحقیقات و اطلاع رسانی اتاق اسلامی وابسته به اتاق بازرگانی ایران است.
آقای دکتر به عنوان سئوال اول با توجه به تجربه شما در حوزه دیپلماسی، عملکرد دولت را در حوزه سیاست خارجی سال گذشته چگونه ارزیابی می کنید؟
اولویت اول دولت در سال قبل سیاست خارجی بوده است. به نظر می رسد در سال گذشته در صحنه روابط بین الملل بهبود وضعیت را داشته ایم که موافقت نامه ژنو نقش مهمی در این زمینه داشته است. نهایی شدن این موافقتنامه می تواند این بحث را تقویت کند. ما باید توجه کنیم که همه مسائل ایران در صحنه جهانی فقط محدود به بحث هسته ای نیست. هر چند بحث هسته ای روی کل روابط ایران با جهان سایه انداخته است؛ ولی ما موضوعات دیگری در سطح منطقه ای و بین المللی داریم.
عملکرد دولت در حوزه اقتصادی را چگونه دیدید؟
اولویت دوم دولت تغییر در سیاست اقتصادی است. دولت اعلام کرده بود که می خواهد آرامش را به صحنه اقتصاد برگرداند که البته در این زمینه موفق بوده است. اما ارامش به معنای بهبود وضعیت اقتصادی نیست. کشور ما با مشکل کسری بودجه، واردات بی رویه، کارکرد بخش های تولیدی با نصف یا 30 درصد ظرفیت، مهار تورم، ایجاد اشتغال و سایر مسائل مواجه می باشد.
طبیعتا هر کدام از این مشکلات اقتصادی تلاش بلند مدتی احتیاج دارد تا ذره ذره مشکلات کاهش و به نتیجه برسد. در این ارتباط به یک مطلبی اشاره کنم. کشورها و دولت ها دو نوع رویه دارند. بعضی وقت ها در شرایط بحرانی بعضی ها بیشتر حساسیت روی مهار تورم دارند و بعضی ها روی ایجاد اشتغال حساسیت دارند. به نظر می رسد دولت و مجلس موضوع مهار تورم را جدی تر از ایجاد اشتغال پیگیری می کنند. مسئله اشتغال در بلند مدت با افزایش ظرفیت تولید و افزایش میل به سرمایه گذاری حل می شود. چیزی که ما هنوز شاهد آن نبودیم.
یعنی سرمایه گذاری در بخش های تولیدی به دلیل کمبود منابع مالی توسط دولت و بخش خصوص انجام نمی شود. طبیعتا دولت با یک دوره بسته ای مواجه است. یعنی از یک طرف دولت برای مهار تورم مجبور است که نرخ سود بانکی را زیاد کند و از طرف دیگر وقتی نرخ سود بانکی زیاد می شود سرمایه ها بیشتر به سمت پس انداز شدن در بانک و انباشت بانکی پیش می روند تا اینکه به بخش تولید روی بیاورد.
وقتی شما تورم 40 درصدی دارید باید سود بانک به مرز 30 تا 40 درصد برسد . وقتی سود بانکی زیاد می شود همه بخش های تولید با این سوال مواجه می شوند با وجود مشکلات؛ ما کار را تعطیل کنیم و پول را در بانک بگذاریم و سود آن را به دست آوریم. در واقع یک دور بسته می شود.
عده ای از منتقدین معتقدند دولت در امر اقتصادی کاری انجام نداده است. در واقع اقدامات در حوزه سیاست خارجی باعث ارامش و کنترل تورم شده است نه اقدامات اقتصادی. به همین دلیل هنوز شاهد رکود اقتصادی هستیم؟
بحث اوضاع اقتصادی و سیاست های اقتصادی و تورم مسئله جداگانه ای است. ممکن است رکود بسیار زیاد باعث شده است که شرایط مثل سابق بحرانی نباشد اما نکته مهم این است که سیاست های اقتصادی در هشت سال گذشته کشور را با یک رکود تورمی و بی کاری مواجه کرده است. نه این دولت و نه هیچ دولت دیگری ظرف شش ماه نمی تواند این شرایط را به صورت صد درصد دگرگون کند .
پس چه ابزاری برای شکوفایی اقتصادی لازم است؟
ما برای اینکه وارد یک دوران بهبود اقتصادی و شکوفایی اقتصادی شویم چند ابزار لازم داریم. ابزار اول هر دولتی منابع مالی است. منابع دولت به دلیل پروژهای نیمه تمام، فساد گسترده، برنامه ریزی های غلط، قطع شدن ارتباط با اقتصاد بین الملل و اقتصاد جهانی به حداقل خودش کاهش پیدا کرده است. به عبارت دیگر چیزی که در اقتصاد تحرک ایجاد می کند پروژه های عمرانی دولت است. دولت فعلی نتنها خودش نمی تواند پروژه عمرانی قابل توجهی اجرا کند بلکه نمی تواند پروژه های نیمه تمام را تکمیل کند. بخش خصوصی نیز منابع مالی را در اختیار ندارد.
در سال آخر اقای احمدی نژاد یک تاجر برای واردات می بایست130 درصد ارزش کالا را بپردازد. جالب این که هیچ پوشش حقوقی و حمایت قانونی از او نمی شود. تاجر امروز باید از طریق صراف های این طرف و آن طرف پول را بفرستد؛ ایا جنس را دریافت کند یا نکند که مسایل دیگری است. این مسائل اختلاف تجاری ما با کشورهای دیگر را خیلی زیاد کرده است. از لاین شرایط بعضی ها از شرکت ها از جمله چینی ها و هندی ها حداکثر استفاده کردند.
یعنی در صورتی که منابع مالی تامین شود مشکلات تولید حل خواهد شد؟
زیرساخت های اقتصادی ما به شدت صدمه خورده است. فراموش نکنید که فقط صنعت نفت برای اینکه تولید خودش را حفظ کند به رقم 150 میلیارد دلار سرمایه احتیاج دارد که این رقم روز به روز بیشتر می شود و باعث شده است که از صادرات نفت محروم بمانیم . همین اتفاق برای صادرات غیر نفتی افتاده است. این بحث که اقتصاد تحت چه شرایطی مورد برنامه ریزی قرار بگیرد .
شما چه پیشنهاداتی را برای دولت برای امسال پیشنهاد می کنید؟
اولین مسئله این است که دولت در جهت ایجاد ارامش و هم در جهت ایجاد ثبات که وجود آمده است تلاش بیشتری کند و مبارزه جدی با فساد انجام دهد. شعارهایی که از این طرف و ان طرف در مبارزه با فساد مطرح می شود که هیچکدام عملی نمی شود و الان پرونده های میلیاردی هیچکدام به نتیجه نهایی و اجرای حکم نرسیده است. این ها گام مثبتی در این زمینه به حساب نمی اید .
دولت مهمترین هدف و وظیفش الان مبارزه بافساد و ایجا د شفافیت در جامعه است. نکته بعدی اجرای صحیح قوانین است. ما باید سعی کنیم از قانون اساسی گرفته تا قوانین مختلفی که داریم را به نحو صحیحی اجرا کنیم . خیلی از قوانین ممکن است مسئله داشته باشد و ممکن است، مشکل دار باشند. همیشه اجرای یک قانون بد بهتر از بی قانونی است.
متن کامل گفت و گو را اینجا بخوانید.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]
صفحات پیشنهادی
افزایش سود سپرده های بانکی موجب افزایش رکود و تورم می شود/ انتقاد از سیاست های اقتصادی بانک مرکزی
سیاسی مجلس عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزایش سود سپرده های بانکی موجب افزایش رکود و تورم می شود انتقاد از سیاست های اقتصادی بانک مرکزی اسماعیل جلیلی با انتقاد از سیاست بانک مرکزی در افزایش سود سپرده های بانکی این اقدام را موجب افزایش تورم و رکود خواند و از سیاست های دو گصندوق بین المللی پول در گزارش اختصاصی از اقتصاد ایران-2 سیاست بانک مرکزی برای یکسانسازی نرخ ارز در سال آینده
صندوق بین المللی پول در گزارش اختصاصی از اقتصاد ایران-2سیاست بانک مرکزی برای یکسانسازی نرخ ارز در سال آینده و کاهش تورمصندوق بینالمللی پول طی گزارشی از بررسی اقتصاد ایران در جریان سفر نمایندگان خود به این کشور اعلام کرد که مقامات ایران در نظر دارند تا در نیمه دوم سال 2015 حدوروحانی در چهارمین جلسه شورای عالی اقتصاد: مانند کاهش ۱۱ درصدی تورم باید با معضل اشتغال نیز مقابله کرد
روحانی در چهارمین جلسه شورای عالی اقتصاد مانند کاهش ۱۱ درصدی تورم باید با معضل اشتغال نیز مقابله کردرئیسجمهور گفت همچنانکه با معضل تورم شدید مقابله شد و نرخ تورم بیش از ۱۱ درصد کاهش یافت باید از طریق ایجاد رونق در کسب و کار و افزایش سرمایهگذاری با معضل بیکاری نیز به صورت جفرهاد رهبر: اقتصاد مقاومتی حصارکشی دور خود نیست/سود بازار بورس ناشی از سوداگری است
فرهاد رهبر اقتصاد مقاومتی حصارکشی دور خود نیست سود بازار بورس ناشی از سوداگری استاستاد اقتصاد دانشگاه تهران گفت اقتصاد مقاومتی به معنای حصارکشی دور خود نیست بلکه رویکردی تهاجمی را در عرصه اقتصاد دنبال میکند به گزارش خبرگزاری فارس از استان سمنان فرهاد رهبر دقایقی پیش در نخستیپیشبینی افزایش 18 درصدی سود ارتباطات سیار ایران
پیشبینی افزایش 18 درصدی سود ارتباطات سیار ایرانهمراه در جدیدترین پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی 93 را با افزایش 18 درصدی نسبت به درآمد سال 92 مبلغ 12 هزار و 622 ریال اعلام کرده است به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از سنا شرکت ارتباطات سیار ایران پیشبینی سود هر سهم شرکت اصلی بنگاهی به مهم ترین چالش های پیش روی اقتصاد ایران در سال 93/ از ورود به فاز دوم هدفمندی تا رسیدن به تورم 25 درصد
نگاهی به مهم ترین چالش های پیش روی اقتصاد ایران در سال 93 از ورود به فاز دوم هدفمندی تا رسیدن به تورم 25 درصد ورود به فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها رسیدن به تورم 25 درصدی افزایش نرخ رشد اقتصادی حل مشکل مسکن و حمایت از تولید و صنعت از جمله مهم ترین اولویت های اقتصاد کشور درچشم انداز روابط اقتصادی ایران و چین در دوره جدید بررسی شد
چشم انداز روابط اقتصادی ایران و چین در دوره جدید بررسی شد پکن - ایرنا - نشست فعالان تجاری و بازرگانی شورای بازرگانان ایرانی مقیم چین روز سه شنبه در شهر پکن پایتخت این کشور برگزار شد به گزارش ایرنا این جلسه با حضور مهدی صفری سفیر جمهوری اسلامی ایران در پکن و ده ها نفر از بازرگالیلاز:اقتصاد مقاومتی اساس استقلال ایران است/ایران نمیتواند به یکی از بلوکهای قدرت جهانی وابسته باشد
لیلاز اقتصاد مقاومتی اساس استقلال ایران است ایران نمیتواند به یکی از بلوکهای قدرت جهانی وابسته باشد فعال سیاسی اصلاحطلب با تأکید بر اینکه ما اقتصاد مقاومتی را اساس استقلال ایران میدانیم تصریح کرد اصلا به نظر من استقلال بدون استقلال اقتصادی معنا ندارد به گزارش نامه نیوز سعجهانگیری: سال 93، دوره نشاط سیاسی و اقتصادی ایران است
جهانگیری سال 93 دوره نشاط سیاسی و اقتصادی ایران است کرمان - ایرنا - معاون اول رییس جمهوری گفت سال 93 سال نشاط سیاسی و اقتصادی ایران است و تمامی جریان های سیاسی داخل نظام سال آینده به صورت فعال کار کنند به گزارش ایرنا اسحاق جهانگیری که به استان کرمان سفر کرده است عصر پنجرییس کل بانک مرکزی: تورم دو رقمی ایران واقعیتی تلخ است/ رشد پایه پولی در بهمن ماه به 5.2 درصد رسید
رییس کل بانک مرکزی تورم دو رقمی ایران واقعیتی تلخ است رشد پایه پولی در بهمن ماه به 5 2 درصد رسید رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه یک واقعیت تلخ است که ایران هنوز جزء معدود کشورهای دارای نرخ تورم دو رقمی و بالا در جهان است اظهار کرد که ترکیب نقدینگی در سال جاری نسبت به سال گذکاهش تورم و ثبات دراقتصاد ایران
صندوق بین المللی پول گزارش داد کاهش تورم و ثبات دراقتصاد ایران مدیران اجرایی صندوق بین المللی پول با آگاهی از محیط دشوار رویاروی اقتصاد ایران در سال های اخیر از نشانه های نخستین ثبات در فعالیت اقتصادی و کاهش تورم در اقتصاد کشور خبر می دهند صندوق بین المللی پول در گزارشی دربارهگزارش بانک مرکزی: رشد اقتصاد ایران در سال 91 منفی 5.8 درصد بود
گزارش بانک مرکزی رشد اقتصاد ایران در سال 91 منفی 5 8 درصد بود اقتصاد > اقتصاد کلان - تسنیم نوشت بانک مرکزی در جدیدترین گزارش خود رشد تولید ناخالص داخلی کشور در سال ۱۳۹۱ را منفی ۵ ۸ درصد اعلام کرد و از کاهش ۱۲ ۴ درصدی صادرات و ۲۳ ۵ درصدی واردات در این سال خبر داد باافزايش 3 درصدي نرخ سود روزشمار بانك آينده
نرخ سودهاي بانكي افزايش 3 درصدي نرخ سود روزشمار بانك آينده بانك هاي خصوصي و تا حدودي دولتي توانسته اند با افزايش نرخ سود روشمار و بلند مدت خود در سال 92 نقدينگي خوبي از بازار جمع كردند امسال نيز بانكها سعي دارند در بهار نرخ سود هاي خود را تغيير دهند تا به گزارش گروه بازاررییس کل بانک مرکزی: دستیابی به نرخ تورم 25 درصدی با اجرای فاز دوم هدفمندی/اطلاعات بانکی سپردهگذاران مبنای تشخ
رییس کل بانک مرکزی دستیابی به نرخ تورم 25 درصدی با اجرای فاز دوم هدفمندی اطلاعات بانکی سپردهگذاران مبنای تشخیص نیاز به یارانه نیست رییس کل بانک مرکزی با بیان آنکه هدف دولت دستیابی به نرخ تورم 25 درصدی در پایان سال 93 است گفت با اجرای فاز دوم هدفمند کردن یارانه ها دستیابی به اتورم؛ بحران همیشگی اقتصاد ایران
تورم بحران همیشگی اقتصاد ایران کد خبر ۳۸۸۶۰۴ تاریخ انتشار ۰۴ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۹ ۳۴ - 24 March 2014 در سال 1392 اقتصاد ایران با مشکلات زیادی از جمله تورم همراه بارکود رشد منفی اقتصاد عدم اطمینان به آینده کسری بودجه دولت وافزایش نقدینگی که خود جزو عوامل تورم هستند و بدتر شدنوزیر اقتصاد ترکیه از گشایش دوره جدیدی در روابط اقتصادی با ایران خبرداد
وزیر اقتصاد ترکیه از گشایش دوره جدیدی در روابط اقتصادی با ایران خبرداد آنکارا - ایرنا - نیهات زیبکچی وزیر اقتصاد ترکیه از گشایش دوره جدیدی در روابط اقتصادی با ایران خبر داد به گزارش روز جمعه ایرنا وی در گفت و گو با خبرنگاران در شهر کمال پاشا استان ازمیر با اشاره به روابط اقتصادتکرار/مرکز آمار ایران اعلام کرد کاهش ۲.۴ درصدی تورم نقطهای و ۱.۶ درصدی تورم شهری در اسفند ۹۲
تکرار مرکز آمار ایران اعلام کردکاهش ۲ ۴ درصدی تورم نقطهای و ۱ ۶ درصدی تورم شهری در اسفند ۹۲مرکز آمار ایران از کاهش ۲ ۴ درصدی تورم نقطهای و ۱ ۶ درصدی تورم شهری در اسفند ۹۲ خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از مرکز آمار ایران گزارش شاخص قیمت کالاها و خدمات خانوارهای شهری کش-
گوناگون
پربازدیدترینها